Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

30ά γενέθλια της νίκης του καπιταλισμού: Έτσι γιορτάζει η βαρβαρότητα

 



Η καταγραφή των τελευταίων ημερών είναι αποκαλυπτική…

Η καταγραφή των τελευταίων ημερών είναι αποκαλυπτική. Φτωχές οικογένειες θρηνούν τους νεκρούς τους, συγγενείς τους που έχασαν ακόμα και τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν με ό,τι μέσο διαθέτουν. Μετανάστες, ηλικιωμένοι χαμηλοσυνταξιούχοι, πολύτεκνες οικογένειες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο υπέρογκο κόστος της θέρμανσης. Και αν τα περιστατικά που περνάνε στα δελτία ειδήσεων είναι πολλά, καθώς είμαστε λίγο μετά την αρχή του χειμώνα, η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακολουθώντας προφανώς το «ράλι» των τιμών του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος και τη μεγαλύτερη αδυναμία των λαϊκών στρωμάτων να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Αποδεικνύονται σταγόνα στον ωκεανό οι κυβερνητικές εξαγγελίες στήριξης που θα «ισορροπούσαν» τις αυξήσεις των τιμών στην Ενέργεια.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η στρατηγική της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, του ΜέΡΑ25, η στρατηγική της ΕΕ για την «πράσινη μετάβαση» έχουν βαρύ και ασήκωτο κόστος για το λαό, μεγάλα και εκτοξευμένα κέρδη για λίγους ισχυρούς ομίλους, ενώ παράλληλα περπατάει και η απαξίωση υπαρκτών υποδομών της χώρας για την παραγωγή ενέργειας, με το παράδειγμα των λιγνιτικών μονάδων να είναι το πιο εμβληματικό. Τα περί «δίκαιης» πράσινης μετάβασης αποτελούν από μόνα τους κακόγουστη φάρσα.

Αποδεικνύεται ότι η ενεργειακή αναβάθμιση αφορά αποκλειστικά τους ομίλους και όχι το λαό, που το μόνο που είδε να αναβαθμίζεται είναι η ενεργειακή φτώχεια. Αντίστοιχα αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για όλη την ΕΕ. Ο αριθμός των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν υπό καθεστώς ενεργειακής φτάνει τα 30 εκατομμύρια (στοιχεία Φλεβάρη 2021).

Εδώ και τώρα πρέπει να δυναμώσει η διεκδίκηση για μέτρα στήριξης για τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες, όπως:

– Κατάργηση ΦΠΑ και φόρων στα καύσιμα, στο ρεύμα, στο νερό και το τηλέφωνο.

– Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στην πρώτη και δεύτερη κατοικία των λαϊκών οικογενειών.

– Αυξήσεις στους μισθούς με κατάργηση του αντεργατικού οπλοστασίου των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ που καθηλώνουν το λαϊκό εισόδημα σε συνθήκες ακρίβειας.

Τέτοια μέτρα έχει επανειλημμένα προτείνει το ΚΚΕ στη Βουλή και έχουν απορριφθεί αβλεπί από την κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Οι τροπολογίες του ΚΚΕ δεν είχαν την τύχη της στήριξης ομίλων με άφθονο κρατικό χρήμα ή ιδιωτικοποιήσεων, όπως στην Ενέργεια, που βήμα-βήμα υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις και στήριξαν όλα τα αστικά κόμματα, με ακριβό τίμημα σε χρήμα -και όχι μόνο- για το λαό.

Παράλληλα, το εργατικό – λαϊκό κίνημα με τις πρωτοβουλίες και τη δράση του αναδεικνύει μαζί με την πάλη, την αλληλεγγύη, τη στήριξη στο λαό που υποφέρει. Τα κέρδη τους, οι δικοί μας νεκροί! Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια και την εξαθλίωση!

ΥΓ: Σήμερα είναι τα 30ά γενέθλια της νίκης του καπιταλισμού. Έτσι γιορτάζει η βαρβαρότητα: Με νεκρούς από μαγκάλια, με εκατόμβες νεκρών λόγω της πανδημίας, με υγρούς ομαδικούς τάφους στο Αιγαίο.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου