Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ «ΟΜΙΚΡΟΝ» Νέα χαράτσια στον λαό και τεστ επί πληρωμή αντί για μέτρα προστασίας της υγείας του

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
 
Από την τσέπη τους και οι εμβολιασμένοι για τεστ Covid!

Ενα ακόμα χαράτσι εξετάζει η κυβέρνηση ως «αντίδοτο» στην απουσία κάθε μέτρου ελέγχου της πανδημίας

 

Ετοιμος για τα ακόμα ...χειρότερα πρέπει να είναι ο λαός μπροστά και στη νέα έξαρση της πανδημίας με τη μετάλλαξη «Ομικρον» να κυριαρχεί σταδιακά, αφού αντί για όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας προκειμένου να ανακοπεί η ανεξέλεγκτη μετάδοση του ιού, δεν αποκλείεται να του επιβληθεί ένα ακόμα χαράτσι από την κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη χτεσινή ενημέρωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε να επιβαρυνθούν και οι εμβολιασμένοι το κόστος για rapid τεστ ή PCR στις γιορτές για να μπαίνουν σε συγκεκριμένους χώρους. Ετσι, μετά τους ανεμβολίαστους, σειρά παίρνουν και οι εμβολιασμένοι στις ουρές των φαρμακείων και των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων για το γνωστό χαράτσι, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αρνείται τα δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ για όλο τον πληθυσμό ώστε να αναβαθμιστούν η ιχνηλάτηση και η επιδημιολογική επιτήρηση. Σε μια τέτοια περίπτωση, π.χ. για μια 4μελή οικογένεια που θα θέλει να βγει τις γιορτές, θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον 40 ευρώ για το νέο χαράτσι! Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε βέβαια να «καθησυχάσει» ότι πρόκειται για προσωρινό μέτρο.

Δύο χρόνια μετά λοιπόν και η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε κίνδυνο που εγκυμονεί η απουσία μέτρων για να επιταχύνει προς την πλήρη εμπορευματοποίηση του συστήματος Υγείας, παρακολουθεί «την πορεία της πανδημίας, της μετάλλαξης "Ομικρον", και στο πλαίσιο του περιορισμού, της ανάσχεσης της μεγάλης διασποράς εξετάζουμε διάφορα μέτρα και επιμέρους ρυθμίσεις», όπως ειπώθηκε χτες. Οπως ήταν αναμενόμενο, στα διάφορα μέτρα δεν περιλαμβάνονται τα αυτονόητα, όπως η αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία, οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σύγχρονες υποδομές κι εξοπλισμός.

Στο μεταξύ, και σύμφωνα με τη χτεσινή ενημέρωση της κυβερνητικής επιτροπής, πάνω από το 30% του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο (μόλις το 67,5% έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις και το 70% με μία δόση) ένα χρόνο μετά την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος. Μεταξύ αυτών χιλιάδες άνθρωποι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Σχεδόν 20.000 άνθρωποι με κινητικά προβλήματα ή/και ψυχικές ασθένειες δεν έχουν κάνει την πρώτη δόση. Από τις 60.000 αιτήσεις, σύμφωνα με τον γγ της ΠΦΥ, Μ. Θεμιστοκλέους, έχουν εμβολιαστεί 43.000, εκ των οποίων οι 20.000 αφορούν την πρώτη δόση.

Οσο για την αναμνηστική δόση, έχει εμβολιαστεί μόνο το 50% των δικαιούχων και 23% έχει προγραμματίσει το ραντεβού. Στα παιδιά, έχουν κλείσει ραντεβού 40.000 και πάνω από 6.000 παιδιά έχουν εμβολιαστεί, ενώ για τις ηλικίες 5 - 11 τα εμβόλια έχουν ήδη εξαντληθεί, οπότε δεν υπάρχουν πια διαθέσιμα ραντεβού.

Σχετικά με την «Ομικρον», η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών υπογράμμισε ότι πρόκειται για παραλλαγή με αυξημένη μεταδοτικότητα που διπλασιάζει τον αριθμό κρουσμάτων κάθε δύο μέρες, ενώ «στη μετάδοση συμμετέχουν και οι εμβολιασμένοι, που νοσούν αλλά ηπιότερα», επιβεβαιώνοντας την ανάγκη για μαζικά δωρεάν τεστ σε όλο τον πληθυσμό.

«Αν πάρουμε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, στις 25 εβδομάδες η αποτελεσματικότητα έναντι της "Ομικρον" είναι 35%, ενώ ήταν 64% για τη "Δέλτα". Μετά την τρίτη δόση η προστασία απέναντι στην "Ομικρον" ανέρχεται στο 76% και πάνω από 90% για τη "Δέλτα"», τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής.

Σχεδόν 20.000 οι θάνατοι

Μια ανάσα από τις 20.000 φτάνουν οι θάνατοι από Covid στη χώρα μας, και πιο συγκεκριμένα στους 19.976, μετά και τους 239 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες τρεις μέρες (85 χτες, 91 την Κυριακή, 63 το Σάββατο).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 670, εκ των οποίων το 82,84% ανεμβολίαστοι, ενώ η πληρότητα στις ΜΕΘ/ΜΑΦ Covid-19 είναι 92,94%.

Επίσης, σε τρεις μέρες εντοπίστηκαν 10.865 νέα κρούσματα (2.831 την Κυριακή, 4.345 το Σάββατο. Μόνο χτες ήταν 3.689, εκ των οποίων 1.076 κρούσματα στην Αττική, 529 στη Θεσσαλονίκη). Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.037.759.

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου