Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Οχι άλλο!

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

«Δεν υπάρχει τίποτα στον προϋπολογισμό για το χαράτσι. Δεν θέλω να εισπράξω τίποτα. Θέλω να εμβολιαστεί ο κόσμος».

Αυτά έλεγε την Τετάρτη στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης, στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό, θέλοντας προφανώς να δείξει ότι το «κορονο-πρόστιμο» δεν έχει εισπρακτικό, αλλά «διαπαιδαγωγητικό» χαρακτήρα. Εξ ου και οι εισπράξεις του δεν καταγράφονται στα προβλεπόμενα κρατικά έσοδα.

Τελικά, μόνο η κοροϊδία μπορεί να συναγωνιστεί τον κυνισμό της κυβέρνησης, που από τη μια αποθεώνει την ατομική ευθύνη και επιβάλλει ποινές στους ανεμβολίαστους και από την άλλη παριστάνει τον ...θεματοφύλακα της υγείας του λαού, με άλλοθι ότι δεν εγγράφει ως έσοδο το χαράτσι για τα εμβόλια.

Αραγε δεν πρόσεξε ο υπουργός ότι στον προϋπολογισμό που συνέταξε το επιτελείο του «λείπουν» άλλα 280 εκατ. ευρώ από τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων και την ΠΦΥ σε σύγκριση με πέρυσι, όπου το σχετικό κονδύλι ήταν ξανά μειωμένο; Δεν βλέπει τις (εκ νέου) περικοπές στις κρατικές δαπάνες για τα φάρμακα, που δεν σημαίνουν βέβαια μείωση των κερδών για τους φαρμακοβιομήχανους, αλλά αύξηση των πληρωμών για τους ασφαλισμένους;

Τι να πει κανείς. Με τόσο «ενδιαφέρον» για την υγεία του λαού, είναι να παρακαλάς να ...μην ενδιαφέρονται

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου