Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Το ενιαίο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ - ΔΑΚΕ κατέλαβε όλες τις θέσεις του προεδρείου

 

Η συμμαχία των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ σε νέες ...περιπέτειες

 

 

«Λειτουργικό προεδρείο»: Ετσι χαρακτηρίζει η συνδικαλιστική συμμαχία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων το προεδρείο που συγκρότησαν, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τις ψήφους των αντιπροσώπων στο πρόσφατο συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Πιο συγκεκριμένα, και παρά το γεγονός ότι το κοινό ψηφοδέλτιο που συγκρότησαν οι δυνάμεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ πήρε 11 έδρες, οι εν λόγω συνδικαλιστές πέταξαν έξω από το προεδρείο τη ΔΑΣ, που πήρε τις υπόλοιπες 10 έδρες, σε μία ακόμα κατάφωρη παραβίαση του συσχετισμού και της βούλησης των εργαζομένων.

Ο στόχος της κοινής πορείας τους προφανής αλλά και προδιαγεγραμμένος. Υπηρέτες της ίδιας στρατηγικής, θέλουν τον απόλυτο έλεγχο της ΟΙΥΕ, για να την έχουν στην υπηρεσία των εργοδοτών.

Σημειωτέον, στη συνεδρίαση της 14ης Δεκέμβρη για τη συγκρότηση του προεδρείου η ΔΑΣ πρότεινε ο καταμερισμός να είναι αναλογικός - αντιπροσωπευτικός, με βάση τον συσχετισμό που αποτυπώθηκε στο συνέδριο, η δε πρόταση του ενιαίου ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ - ΔΑΚΕ ήταν να υπάρξει «λειτουργικό προεδρείο», αποκλείοντας τις δυνάμεις της ΔΑΣ, δηλαδή της 2ης παράταξης, κάτι που τελικά έκαναν, καταλαμβάνοντας όλες τις θέσεις του προεδρείου.

«Θεωρούμε ότι κάθε εργαζόμενος που γνωρίζει από βασικούς κανόνες δημοκρατικής λειτουργίας των συνδικάτων, αλλά και Μαθηματικά, κατανοεί τη θέση μας για αναλογικό - αντιπροσωπευτικό προεδρείο με βάση το αποτέλεσμα που καταγράφηκε από τις αρχαιρεσίες του συνεδρίου», σημειώνει η ΔΑΣ σε ανακοίνωσή της.

Σχολιάζοντας δε τα περί «λειτουργικού προεδρείου», τονίζει: «Προφανώς για τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ τα προεδρεία είναι "λειτουργικά" μόνο όταν αποκλείεται η ΔΑΣ, καθώς στην τωρινή διοίκηση κατέλαβαν μόνοι τους όλες τις θέσεις αλλά και στην προηγούμενη συνεργάστηκαν με τις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ μοιράζοντας από κοινού τις θέσεις του προεδρείου και η ΠΑΣΚΕ, παρόλο που είχε μόνο 3 έδρες, ανέλαβε τη θέση του προέδρου της ΟΙΥΕ.

Καταλαβαίνουμε πως η εργοδοσία στα σούπερ μάρκετ, συνολικά στο Εμπόριο, αλλά και η κυβέρνηση δεν επιθυμούν τη συμμετοχή των δυνάμεων της ΔΑΣ στο προεδρείο της ΟΙΥΕ. Σίγουρα το περιεχόμενο του "λειτουργικού" προεδρείου, που δεν τολμά να το προσδιορίσει το κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ - ΔΑΚΕ, απαιτεί όρους υποταγής και συμμόρφωσης στα συμφέροντα των εμπορικών ομίλων. Αλλωστε τα "λειτουργικά" τους προεδρεία τα ζήσαμε όλο αυτό το τρίχρονο, με τις αναβολές των συνεδρίων, με τις διασπαστικές ενέργειες, με την ένταξη των εργοδοτικών μορφωμάτων στις γραμμές του εργατικού κινήματος, με την ενιαία κάθοδό τους σε ψηφοδέλτια! Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ στο ΔΣ της ΟΙΥΕ δεν θα παραιτηθούν από τη θέση να εκφραστεί στο προεδρείο η πραγματική βούληση των εργαζομένων».

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, ξεκαθαρίζουν ότι θα συνεχίσουν να βρίσκονται στους χώρους δουλειάς, πρωτοστατώντας στην πάλη για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, με δυνάμωμα των εργατικών δικαιωμάτων, κόντρα στα αντεργατικά μέτρα που επιδεινώνουν τη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου