Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Περιφερειακή αρχή και Χρυσή Αυγή αποφάσισαν για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο Παραλιακού Μετώπου Θεσσαλονίκης

 

 

Από κοινού με τους περιφερειακούς συμβούλους της Χρυσής Αυγής, η Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συζήτησε και συναποφάσισε για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο Παραλιακού Μετώπου Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, στη σημερινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

«Ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κεντρικής Μακεδονίας στη Μητροπολιτική Επιτροπή της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης αποχώρησε από την σημερινή συνεδρίαση διότι το θέμα θα έπρεπε να συζητηθεί σε επίπεδο Περιφερειακού Συμβουλίου έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης όλων των περιφερειακών συμβούλων και δυνατότητα πιο ολοκληρωμένης ενημέρωσης του λαού της περιοχής», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Και συμπληρώνει ότι «την ίδια στιγμή, που συνεδρίασαν όλα τα δημοτικά συμβούλια παρουσία του περιφερειάρχη, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά η στάση της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να μην απαντήσει έγκαιρα και να μην υλοποιήσει, στη βάση του κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, το κοινό αίτημα παρατάξεων και περιφερειακών συμβούλων για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Είναι γνωστό ότι ως “Λαϊκή Συσπείρωση” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στους Δήμους της περιοχής έχουμε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας, της δράσης και των πρωτοβουλιών μας όλα τα ζητήματα που επηρεάζουν το επίπεδο ζωής των εργαζόμενων και φυσικά την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, για τη διαμόρφωση χώρων πρασίνου, αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού.

Η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τμήματα του παραλιακού μετώπου, η κατάτμηση του, η άναρχη χωροθέτηση χρήσεων, η σύγκρουση των χρήσεων. Ο αποκλεισμός του λαού από μεγάλα τμήματα του, η κατάσταση οικολογικής υποβάθμισης του Θερμαϊκού δεν είναι φυσικά φαινόμενα. Είναι το φυσιολογικό αποτέλεσμα του άναρχου καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, της εμπορευματοποίησης της γης, της ασυδοσίας του κεφαλαίου, μιας πολιτικής που ακολούθησαν διαδοχικές κυβερνήσεις και στηρίζουν η περιφερειακή και δημοτικές αρχές.

Και από αυτή την άποψη η διοίκηση αλλά και όσες πολιτικές δυνάμεις και σε επίπεδο Τοπικής Διοίκησης στηρίζουν το δρόμο που μας οδήγησε εδώ, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, δεν είναι μέρος της λύσης αλλά του προβλήματος. Πόσο δε μάλλον που και τα “μεγαλόπνοα” project τα οποία προωθούνται δεν έχουν στο επίκεντρο τις κοινωνικές ανάγκες».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας», καταψηφίζει το προτεινόμενο Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο Παραλιακού Μετώπου Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, «αποκαλύπτοντας τους πραγματικούς του στόχους και γιατί η όποια σχετική τοπική βελτίωση είναι ελάχιστη μπροστά στις ανάγκες και δυνατότητες ενώ συνοδεύεται από περεταίρω άμεση και έμμεση επιβάρυνση της κοινωνικής πλειοψηφίας σε όλα τα επίπεδα.

Λύση και στο πρόβλημα της αξιοποίησης χώρων στο παραλιακό μέτωπο μπορεί να δώσει η μαχητική διεκδίκηση όλων όσων έχει ανάγκη ο λαός για να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του, η αμφισβήτηση και τελικά η ανατροπή του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, που αναπαράγει και οξύνει προβλήματα και στο ζήτημα του χωρικού σχεδιασμού».

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου