Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ Το σύνθημα είναι ένα: «Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο - Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς» (VIDEO)

 

 
 

Το δίλημμα του ελληνικού και όλων των λαών δεν πρέπει να είναι ποιον ιμπεριαλιστή θα διαλέξουν, αλλά να χαράξουν δική τους γραμμή με σύνθημα «Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κυρίαρχοι είναι οι λαοί» και να καταδικάσουν τις κυβερνήσεις που τους σέρνουν στους πολέμους, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στη Βουλή, με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σημείωσε ότι ο λαός πρέπει να απαιτήσει την απεμπλοκή της Ελλάδα από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς, να μην πάει κανένας Έλληνας στρατιωτικός έξω από τα σύνορα και στην Ουκρανία, να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα.

Όπως επισήμανε ο Θ. Παφίλης, αυτή την ώρα ξεσπάει ένας ακόμα ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ευρώπη, μετά τη Γιουγκοσλαβία, και μετά από πολλούς πολέμους σε όλο τον κόσμο που προκάλεσαν οι σύμμαχοι των αστικών κομμάτων της χώρας, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ.

Ακόμα σημείωσε ότι η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας είναι αποτέλεσμα της όξυνσης των ανταγωνισμών με επίκεντρο τις σφαίρες επιρροής, τους δρόμους μεταφοράς των εμπορευμάτων και τις πηγές Ενέργειας. Είναι αποτέλεσμα από τη μία του σχεδίου περικύκλωσης της Ρωσίας από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, που στήριξαν την αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας με στόχο τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ στην Ανατολή, και από την άλλη της προώθησης των σχεδίων της καπιταλιστικής Ρωσίας, που προχώρησε στην προσάρτηση της Κριμαίας και πρόσφατα στην αναγνώριση των λεγόμενων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Όπως τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος ξεπηδά μέσα από τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό, ενώ αντίθετα οι λαοί ζούσαν αρμονικά στις συνθήκες του σοσιαλισμού, οι εθνικισμοί είχαν σχεδόν εξαλειφθεί και αυτή τη μνήμη προσπαθούν να διαγράψουν σήμερα, με αντικομμουνισμό και αντισοβιετισμό. Την ιστορία τη γνωρίζουν οι λαοί και πρέπει να τη γνωρίσει και η νεολαία, υπογράμμισε.

Σχετικά με την Ελλάδα ξεκαθάρισε ότι συμμετέχει ενεργά στους ανταγωνισμούς με στόχο τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της αστικής τάξης, που μέσα από τη συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες προσδοκά σε μερίδιο από τη λεία, με τεράστιες συνέπειες σε βάρος των λαών.

Όπως τόνισε, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν στηρίξει όλες τις ΝΑΤΟικές αποφάσεις, η Ελλάδα έχει γίνει κόμβος μεταφοράς στρατευμάτων στην Ανατολική Ευρώπη, γίνεται θύτης άλλων λαών και μπορεί να γίνει θύμα, γιατί, όπως έχει η προειδοποιήσει η Ρωσία, οι αμερικανικές βάσεις θα αποτελούν στόχο σε γενικευμένη ένταση.

Κλείνοντας, επανέλαβε την ανάγκη για απεμπλοκή της χώρας από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς και την ανάγκη για δυνάμωμα της πάλης του λαού για αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου