Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 12 - 13 Μάρτη

 

 

Με την Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, κυκλοφορεί ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου»,  12 - 13 Μάρτη και οι Κομματικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα, πραγματοποιούν πανεξόρμηση ώστε η Απόφαση να φτάσει σε χιλιάδες χέρια, να αποτελέσει βάση για συζήτηση με όλους αυτούς που αγωνιούν για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις τους, διακρίνουν τους πρόσθετους κινδύνους από την εμπλοκή της χώρας μας, αγανακτούν από τα δεινά που γεννά το καπιταλιστικό σύστημα για τους λαούς.

Συγκεκριμένα, στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» μπορείτε να διαβάσετε:

Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία:

  • Ο λαός της Ουκρανίας πληρώνει τους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με τη Ρωσία 
  • Τα γεγονότα αποδεικνουν το ιστορικό πισωγύρισμα που συντελέστηκε πριν 30 χρόνια με την ανατροπή του σοσιαλισμού και τη διάλυση της ΕΣΣΔ.
  • Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία κρίκος στην αλυσίδα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των προηγούμενων χρόνων. Ο κίνδυνος μιας πιο γενικευμένης πολεμικής αντιπαράθεσης είναι σήμερα πιο ορατός. 
  • Τα πολεμικά διαγγέλματα των ηγετών της ΕΕ που είναι συνένοχοι στο έγκλημα στην Ουκρανία φανερώνουν τον αντιδραστικό χαρακτήρα της λυκοσυμμαχίας. 
  • Η κυβέρνηση της ΝΔ, με ουσιαστική συναίνεση των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, κλιμακώνει την εμπλοκή της χώρας που γίνεται θύτης και ο λαός μας θύμα. 
  • Καμια εμπλοκή! Να μην πληρώσει ο λαός τον πόλεμο! Αυτό είναι το πατριωτικό και διεθνιστικό καθήκον. Ανοίγουμε τον δρόμο για να δώσει τη διέξοδο η εργατική - λαϊκή πάλη!

Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ: Μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, την Τρίτη 22 Μάρτη, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας. Πλούσια δράση και πλατύ άνοιγμα από τις Κομματικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα. 

Σωματεία - Φορείς στην Αττική: Να γίνει παλλαϊκή υπόθεση η γενική απεργία στις 6 Απρίλη

Ανακοίνωση της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ: Για την ολοκλήρωση της Οικονομικής εξόρμησης και την άμιλλα ανάμεσα στις Κομματικές Οργανώσεις. 

Μαθητές - Φοιτητές: Συγκεντρώσεις και συναυλία τη Δευτέρα για τον πόλεμο

Ανατιμήσεις - φωτιά: Ο λαός πληρώνει την Ενέργεια - εμπόρευμα με πόλεμο ή χωρίς 

Ζητήματα ιδεολογίας και πολιτικής για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν την Κυριακή: Εφ' όλης της ύλης παζάρι, «ως εταίροι στο ΝΑΤΟ»

Σωματεία της ΛΑΡΚΟ: «Χρυσός το νικέλιο, αλλά η κυβέρνηση βάζει λουκέτο

Βιοπαλαιστές αγρότες - κτηνοτρόφοι: Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 18 Μάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου