Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Διαδήλωσαν και τραγούδησαν ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας (ΦΩΤΟ)

 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

Με στίχους, νότες, αλλά και συνθήματα, φοιτητές και μαθητές διαδήλωσαν στο Σύνταγμα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν.

Στη συναυλία συμμετείχαν η ορχήστρα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και τραγούδησαν (με σειρά εμφάνισης) οι: Θοδωρής Καρέλας, Απόστολος Ρίζος, Παντελής Κυραμαργιός, Βάιος Πράπας, Προδρόμου Βασίλης, Πολυξένη Καράκογλου, Βασίλης Γισδάκης, Βιολέτα Ίκαρη, Νατάσσα Μποφίλιου, Altera Vita, Ποτ Πουρί, Demon-fox, Raibo, Σφάλμα.

Ακόμα τα μαθητικά συγκροτήματα Peace to dawn και Traitors Band.

«Είμαστε με το Δίκαιο και υπάρχει μόνο μια θέση που δεν θα προδώσει ποτέ κανέναν άνθρωπο: "Η θέση με τον άνθρωπο"», ανέφερε η Νατάσσα Μποφίλιου μόλις ανέβηκε στη σκηνή. 

Επίσης διαβάστηκαν τα ποιήματα «Γερμανικό εγχειρίδιο πολέμου» του Μπ. Μπρεχτ και το «Οδοιπορώ για την ειρήνη» του Γ. Ρίτσου.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Νίκος Χαρίσης, από το Φοιτητικό Σύλλογο Τουρκικών και Ασιατικών Σπουδών, η Στέλλα Βαλαβάνη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και ο Ανδρέας Καργόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία ως το Σύνταγμα, μετά από κάλεσμα Φοιτητικών Συλλόγων και της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας.

«Δεν φτάνει να αγαπάμε την ειρήνη και τον άνθρωπο, πρέπει να αγωνιζόμαστε γι' αυτόν» το αντιπολεμικό μήνυμα, με τα λόγια του Γ. Ρίτσου, που στάλθηκε από τη συναυλία.

«Όχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή, ειρήνη και φιλία ζητάνε οι λαοί» έγραφε το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, ενώ των Φοιτητικών Συλλόγων Αθήνας τόνιζε: «Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας».

 


 902gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου