Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ Απέρριψαν τα «συνεργεία υπεραπόδοσης» βάζοντας πάνω από όλα την ασφάλεια των πτήσεων

 

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου
Πηγή: Eurokinissi

 

«Ναι» στην ασφάλεια των πτήσεων και την προστασία της ζωής είπαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας απορρίπτοντας τα «συνεργεία υπεραπόδοσης», δηλαδή το πρόγραμμα πιο εντατικής εργασίας το οποίο σχετίζεται με την κάλυψη των στόχων για την μείωση των καθυστερήσεων στις πτήσεις!

Συγκεκριμένα, η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ) που έγινε σήμερα απέρριψε την πρόταση του υπουργείου Μεταφορών αποδεικνύοντας ότι οι εργαζόμενοι βάζουν πάνω από όλα την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή. Μαζικά και οργανωμένα οι εργαζόμενοι αποχωρούν από τα «συνεργεία υπεραπόδοσης». 

Η ΕΣΚ ΕΕΕΚΕ χαιρετίζει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Με παρέμβασή της σε αυτή ανέδειξε την ανάγκη να μη συνδέονται οι αποδοχές των ελεγκτών με την επίτευξη των στόχων μείωσης των καθυστερήσεων με βάση τις επιταγές των επιχειρηματικών ομίλων, της ΕΕ και της κυβέρνησης.

«Σήμερα, 1η του Μάη, που τιμάμε τον ξεσηκωμό του Σικάγου το 1886, όσες και όσους έπεσαν για τα δίκαια των εργαζομένων, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας απορρίψαμε με απόφαση της ΓΣ την πρόταση του Υπουργείου και της εργοδοσίας, αποδεικνύοντας ότι πάνω από όλα βάζουμε την ασφάλεια των πτήσεων και την ανθρώπινη ζωή! Η πίεση που άσκησε το Υπουργείο Μεταφορών στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με τα "συνεργεία υπεραπόδοσης" και τη σύνδεση των αποδοχών μας με τη μείωση των καθυστερήσεων των πτήσεων απορρίφθηκε μαζικά από τον κλάδο.

Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της, το Υπουργείο και τους επιχειρηματικούς ομίλους, διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του κλάδου μας», επισημαίνει η ΕΣΚ ΕΕΕΚΕ.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου