Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Αλ. Τσίπρας: Νομίζει ότι απευθύνεται σε χρυσόψαρα...

 

Πηγή: Eurokinissi

 

«Καλούμε τον κόσμο της εργασίας, ιδίως τον κόσμο της εργασίας, όλους αυτούς που γνωρίζουμε ότι μπορεί να έχουν επιφυλάξεις απέναντί μας, όλους αυτούς που γνωρίζουν ότι υπάρχουν διαφωνίες απέναντί μας, να αναλογιστούν πόσο σημαντικό είναι να πάει ένα κόμμα από το 5% στο 6%, από το 7% στο 8%. Και πόσο πιο σημαντικό είναι να ανατρέψουμε αυτούς τους συσχετισμούς, να έχουμε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη».

Το παραπάνω απόσπασμα από την ομιλία του Αλ. Τσίπρα σε συνδικαλιστές του κόμματός του όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με ότι θυμίζει «αριστερά» αλλά αποτελεί πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους.

Γιατί «ιδίως ο κόσμος της εργασίας» κατανοεί ότι την αντιπολίτευση που δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ του 30% ενάντια στη ΝΔ σιγά μην την κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ του 20%.

Γιατί ιδίως οι εργαζόμενοι θυμούνται τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση. Για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση ψήφισε τον μισό νόμο-έκτρωμα του Χατζηδάκη και ως κυβέρνηση ψήφισε μια σειρά νόμους που προετοίμασαν το έδαφος για το νόμο Χατζηδάκη και όχι μόνο. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση την μετατροπή ολόκληρων κλάδων (π.χ. ναυπηγεία) σε ειδικές οικονομικές ζώνες με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και ως αντιπολίτευση γλείφει τους εφοπλιστές που «δεν γίνεται να φορολογηθούν» όπως λένε στελέχη του σε παρεμβάσεις τους στα ΜΜΕ, γιατί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει θέση συνολικά υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων και των σχεδιασμών τους, ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων.

Γιατί ιδίως οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ποιοι δίνουν μάχη για να μείνουν τα συνδικάτα ζωντανά, να μείνουν στα χέρια των εργαζομένων, να αλλάξουν οι αρνητικοί συσχετισμοί. Προφανώς και απέφυγε να πει την λέξη ΚΚΕ ο Αλ. Τσίπρας αλλά ξέρει και ο ίδιος ότι με πρωτοπόρους τα μέλη του ΚΚΕ και άλλους αγωνιστές τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΠΑΜΕ σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ είναι δεύτερη δύναμη, ενώ οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ απολαμβάνουν την χλεύη και τη ρετσινιά αφού είναι μέρος του προβλήματος, δηλαδή του συμβιβασμού των ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος.

Τίποτα δεν θα αλλάξει προς το καλό για τους εργαζόμενους αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάει από το 20 στο 21%. Το ίδιο άφαντες θα είναι από τους χώρους δουλειάς οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, το ίδιο απόντες θα είναι από μεγάλους εργατικούς αγώνες, τον ίδιο τσιράκια των μεγάλων αφεντικών θα είναι σε μεγάλους κλάδους.

1% παραπάνω στο ΚΚΕ είναι δυο βουλευτές που θα κάνουν αντιπολίτευση και θα είναι πανταχού παρόντες. 1% παραπάνω στον ΣΥΡΙΖΑ είναι δυο βουλευτές που θα ψηφίζουν τα νομοσχέδια της ΝΔ όπως έκαναν μέχρι τώρα!

Ελπιδοφόρος είναι ο δρόμος που έχουν επιλέξει ήδη εκατοντάδες πρώην συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, που μέσα στον αγώνα συναντήθηκαν με τους κομμουνιστές και τώρα συναντιούνται με το ΚΚΕ και στις εκλογές αναγνωρίζοντας τον πρωταγωνιστικό και αναντικατάστατο ρόλο του ΚΚΕ στην ανάπτυξη σημαντικών αγώνων ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ και την αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στην εργοδοσία που ξεσαλώνει σε βάρος των εργαζομένων αξιοποιώντας τους νόμους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Περισσότεροι συνδικαλιστές, που ακόμα και στις 21 Μάη έκαναν άλλη επιλογή, σε αυτές τις εκλογές στηρίζουν το ΚΚΕ γιατί αναγνωρίζουν πως είναι η μόνη δύναμη λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στην επόμενη αντεργατική κυβέρνηση της ΝΔ. Είναι οι εργαζόμενοι που αναγνωρίζουν ότι είναι πολύ σημαντικό το ΚΚΕ να ανέβει κι άλλο, γιατί ξέρουν ότι κάθε ψήφο στο ΚΚΕ θα την βρούνε δίπλα τους και όχι απέναντί τους...

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου