Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Συναγερμός παντού!

 

 

Τα τύμπανα του πολέμου χτυπάνε από χτες πιο δυνατά σε όλη τη Μέση Ανατολή, καθώς το Ισραήλ, με τη στήριξη των συμμάχων τους ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, βρίσκεται ένα βήμα από τη χερσαία εισβολή στη Γάζα.

Με αγανάκτηση και με κομμένη την ανάσα, οι λαοί όλου του κόσμου παρακολουθούν αυτές τις μέρες τον στρατό του κράτους - δολοφόνου να σκοτώνει αμάχους, γυναίκες και μικρά παιδιά, να ισοπεδώνει πολυκατοικίες και νοσοκομεία.

Η εισβολή της ισραηλινής πολεμικής μηχανής στην «ανοιχτή φυλακή» της Γάζας θα οδηγήσει σε λουτρό αίματος που όμοιό του δεν έχει γνωρίσει μέχρι σήμερα η περιοχή, όπως προεξοφλεί άλλωστε η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του Ισραήλ.

Το κατοχικό κράτος έχει ζεστές τις πλάτες του από τους συμμάχους ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να αναγνωρίσουν το «δικαίωμά του στην αυτοάμυνα», ανάβοντας το «πράσινο φως» για όσα ακολούθησαν μετά την 7η Οκτώβρη.

Τα σχέδια του Ισραήλ εντάσσονται στον ευρύτερο αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου. Γι' αυτό τα στηρίζουν ένθερμα και με όλους τους τρόπους: Με πολιτική κάλυψη και στρατιωτική συνδρομή, με αναπαραγωγή της άθλιας προπαγάνδας, που αθωώνει την κατοχική βία και νομιμοποιεί την εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού.

Η κλιμάκωση του πολέμου στην Παλαιστίνη και ο κίνδυνος που μεγαλώνει για μια γενικευμένη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, έχουν και τη δική τους υπογραφή.

Ειδικά των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, που συγκεντρώνουν την αφρόκρεμα του στόλου τους ανοιχτά της Γάζας, ενισχύουν με χερσαίες μονάδες τον ισραηλινό στρατό και την ίδια ώρα απειλούν με θράσος άλλες δυνάμεις, όπως το Ιράν, τον Λίβανο, τη Συρία, να μην εμπλακούν σε πόλεμο με το Ισραήλ!

Τίποτα δεν είναι ίδιο στη Μέση Ανατολή μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Το πολύ ισχυρό ενδεχόμενο να γενικευτεί ο πόλεμος θα προκαλέσει ντόμινο και στα άλλα μέτωπα, όπου οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και οι συγκρούσεις.

Μέσα σ' αυτό το εκρηκτικό σκηνικό, η ελληνική εμπλοκή είναι εγκληματική και επικίνδυνη για τον Παλαιστινιακό και τον ελληνικό λαό.

Η βάση της Σούδας, σε φουλ λειτουργία, υποστηρίζει στρατιωτικά τα δολοφονικά σχέδια των Ευρωατλαντικών, στα οποία η Ελλάδα συμμετέχει και με τρεις φρεγάτες σε ΝΑΤΟικές αποστολές, μια ανάσα από το θέατρο του πολέμου.

Τώρα φαίνεται ακόμα πιο καθαρά τι σημαίνει η «αναβάθμιση» της Ελλάδας σε πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Τώρα αποκαλύπτονται σε όλο τους το μέγεθος οι εγκληματικές ευθύνες όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που στήριξαν, ψήφισαν και «έτρεξαν» τη στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Σέρνουν τον λαό σε σχεδιασμούς ξένους προς τα συμφέροντά του και στη δίνη του πολέμου, μετατρέποντάς τον σε θύτη άλλων λαών και τελικά σε θύμα.

Η κάλυψη και η στήριξη που προσφέρει η κυβέρνηση στον «στρατηγικό εταίρο» Ισραήλ και στα εγκλήματά του, είναι σε πλήρη αντίθεση με το καθολικό λαϊκό αίσθημα της αλληλεγγύης στην πολύπαθη Παλαιστίνη, που εκφράζεται με πολύμορφες εκδηλώσεις και μαζικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

Μπροστά στις εξελίξεις, που αναμένονται καταιγιστικές, η αλληλεγγύη και η λαϊκή κινητοποίηση πρέπει τώρα να μεγαλώσουν!

Η εξόντωση ενός λαού που δεν παραιτείται από το δικαίωμά του να έχει πατρίδα, είναι το πραγματικό έγκλημα στην περιοχή και αυτοί που το διαπράττουν είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες, μαζί με τους ΝΑΤΟικούς συμμάχους τους.

Γι' αυτό χρειάζεται να σημάνει παντού συναγερμός! Δυναμώνουμε τη στήριξη με κάθε τρόπο στον Παλαιστινιακό λαό! Παλεύουμε ενάντια στην ελληνική εμπλοκή στο σφαγείο, για να γυρίσουν τώρα πίσω οι φρεγάτες από την Ανατολική Μεσόγειο, να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις. Να σταματήσει κάθε συνεργασία με το ισραηλινό κράτος - δολοφόνο. Οι λαοί έχουν το δίκιο και τη δύναμη να νικήσουν!

Αναδημοσιεύεται από τη στήλη «Η Άποψή μας» του «Ριζοσπάστη», Παρασκευή 20 Οκτώβρη 2023

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου