Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Υπερπαραγωγές

 

Εδωσε ο ...Μπίμπης το σύνθημα, ταυτίζοντας τη Χαμάς με τον ISIS, και όσα ακολούθησαν είναι κωμικοτραγικά. Στην προχτεσινή του συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μίλησε για «πόλεμο των πολιτισμών» ανάμεσα στη «δύση» και τη «βαρβαρότητα», την οποία αντιπροσωπεύει η Χαμάς «που είναι ISIS». Οπότε, δικαιολογημένη η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, στο όνομα της καταπολέμησης της «τρομοκρατίας». Για να στηριχτεί μάλιστα αυτός ο ισχυρισμός, φαίνεται πως δεν φτάνουν τα fake news που έχουν κατασκευάσει ο ισραηλινός στρατός και οι κρατικές μυστικές υπηρεσίες, αλλά χρειάζονται και άλλα «πειστήρια». Γι' αυτό τις τελευταίες μέρες ακούμε και διαβάζουμε διάφορες «αποκαλύψεις», όπως ότι οι μαχητές της Χαμάς έδρασαν υπό την επήρεια του «χαπιού του τζιχαντιστή», που μειώνει τις αναστολές και έτσι επομένως δικαιολογούνται οι φόνοι, οι βιασμοί και τα άλλα αποτρόπαια πράγματα που τους αποδίδουν η ισραηλινή κυβέρνηση και οι δυτικοί σύμμαχοί της. Μάθαμε επίσης από τις ανακρίσεις (!) συλληφθέντων της Χαμάς ότι όλα τα έκαναν για το χρήμα και για ένα ...διαμέρισμα στη Γάζα, που τους υποσχέθηκε η παλαιστινιακή οργάνωση αν επέστρεφαν με έναν τουλάχιστον όμηρο, ενώ «ομολογούν» στην κάμερα ότι είχαν εντολή να σκοτώνουν αδιακρίτως, κυρίως νέους ανθρώπους. Στην ερώτηση μάλιστα για το αν αυτό το επιτρέπει η θρησκεία τους, η απάντηση ήταν «όχι», αλλά αυτοί έδρασαν «καθ' ομολογία τους» όπως το «Ισλαμικό Κράτος». Ενα είναι βέβαιο: Οτι το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ έχει στα συρτάρια του πολλές ακόμα υπερπαραγωγές για να σπιλώσει τον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων ενάντια στην κατοχή και να δικαιολογήσει τη γενοκτονία σε βάρος του. Μόνη ασπίδα είναι η αλληλεγγύη, που πρέπει να δυναμώσει.

Σούμπιτοι...

Ποιος δεν θυμάται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνουν στα κανάλια και να ξιφουλκούν για τους «προοδευτικούς υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες» που πρέπει να στηριχτούν, συκοφαντώντας μάλιστα το ΚΚΕ, που κάλεσε σε άκυρο/λευκό εκεί που δεν συμμετέχει υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον β' γύρο; Την ίδια στιγμή που ξεδιάντροπα διακινούσαν βρωμιές για το Κόμμα, ότι με τη στάση του «ευνοεί τους υποψηφίους της δεξιάς», σε μια σειρά από δήμους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζαν ...σούμπιτοι τους υποψηφίους της ΝΔ! Οπως στο Πέραμα, όπου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κασιμάτη έκανε ανοιχτό κάλεσμα να ψηφιστεί ο εκλεκτός της ΝΔ, ενώ και η Ελ. Ακρίτα ομολόγησε ότι ψήφισε τον «δεξιό δήμαρχο» με ...«αυτοδιοικητικά κριτήρια». Οπως διέρρευσε, μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκε πρόταση να καταδικαστούν δημόσια τα κεντρικά στελέχη που στήριξαν υποψηφίους της ΝΔ.


... ΝΔ δαγκωτό!

Η πρόταση απορρίφθηκε, προφανώς για να μη γίνουν (κι άλλο) βούκινο. Αλλά και μόνο το γεγονός ότι κατατέθηκε, δείχνει πως είναι περισσότερες από δύο οι περιπτώσεις που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν εκλεχτούς της ΝΔ, ειδικά σε τοπικό επίπεδο, όπου γίνεται το «έλα να δεις» με τις αλληλοϋποστηρίξεις και τις συνδιαλλαγές πάνω και κάτω από το τραπέζι, πάντα για το ...καλό της αυτοδιοίκησης. «Και πού είναι το παράξενο;», θα αναρωτηθεί κανείς. Αφού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν να στηρίζουν κοινούς υποψηφίους στον α' γύρο (βλέπε Περιστέρι) γιατί να μη συνεχίσουν το σερί οι ψηφοφόροι του και στον β' γύρο; Αλλωστε, το έδαφος υπάρχει, με τα μισά άρθρα των αντιλαϊκών νομοσχεδίων από τον περασμένο Ιούνη να υπερψηφίζονται και από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το ΠΑΣΟΚ. Οπως και να το κάνουμε, ο ...«όλος ΣΥΡΙΖΑ» έχει πλούσια πείρα «προοδευτικής συνεννόησης», που ξεκινάει από την ψήφιση και εφαρμογή των μνημονίων και φτάνει μέχρι τους κοινούς υποψηφίους και ανταλλαγές ψήφων με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.


Γκίνια

«Κάθε φορά που πάμε να σηκώσουμε κεφάλι, κάτι μας βρίσκει» «κλαιγόταν» το απόγευμα της Κυριακής ένας δημοσιολόγος, γιατί πάνω που πήρε η χώρα την επενδυτική βαθμίδα, οι τιμές της Ενέργειας παίρνουν και πάλι την ανηφόρα και «υπονομεύουν την ανάπτυξη». Κοίτα να δεις κάτι πράγματα... Ας αφήσουμε κατά μέρος το ποιος «σηκώνει κεφάλι» με την επενδυτική βαθμίδα, μιας και αυτός δεν είναι σίγουρα ο λαός, που θα την πληρώσει χρυσή, για να δανείζονται το κράτος και οι επιχειρηματικοί όμιλοι φθηνότερα από τις διεθνείς αγορές. Από κει και πέρα: Καμία σχέση δεν έχει η εμπλοκή της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια - όπου η αστική τάξη διεκδικεί μερτικό από τη λεία των ενεργειακών και άλλων δρόμων - με το φιτίλι του πολέμου στη Μ. Ανατολή; Καμία σχέση δεν έχει η εκτίναξη των τιμών της Ενέργειας με την επιλογή της κυβέρνησης και όλων των άλλων κομμάτων να μετατραπεί η χώρα σε «κόμβο» για τον ευρωατλαντικό σχεδιασμό, σέρνοντας τη χώρα στη δίνη των συνεπειών που έχει ο ανταγωνισμός με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα; Σκέτη «ατυχία» είναι το πανάκριβο ενεργειακό μείγμα ή αποτέλεσμα και των «πράσινων μπίζνες», που οδηγούν σε εκτόξευση τιμών και χαρατσιών για τα λαϊκά στρώματα; Οσο κι αν το ρίξουν στη... μεταφυσική λοιπόν, ούτε «γκίνια» ούτε «εξωγενείς κρίσεις» κάνουν τις κρίσεις «κανονικότητα». Το ίδιο το σάπιο σύστημα και η πολιτική που το υπηρετεί, με την ιμπεριαλιστική εμπλοκή στο εξωτερικό και με τα αντιλαϊκά μέτρα στο εσωτερικό, είναι ο πραγματικός ένοχος κι εκεί πρέπει να στοχεύσει η λαϊκή πάλη.

 

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου