Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Γάζα, 60 μέρες μετά

 

 

Εξήντα μέρες συμπληρώθηκαν από όταν ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε το νέο μακελειό σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, αφήνοντας πίσω του μέχρι σήμερα πάνω από 16.000 νεκρούς, 7.000 νεκρά παιδιά, 40.000 τραυματίες και κοντά 2 εκατομμύρια εκτοπισμένους.

Παρά τον εφησυχασμό που επιχείρησαν να καλλιεργήσουν τις προηγούμενες μέρες τα αστικά επιτελεία με αφορμή την προσωρινή εκεχειρία, το μακελειό έχει μπει σε νέα, ακόμα πιο φονική φάση, με το κράτος - δολοφόνο να σκοτώνει αδιακρίτως γυναικόπαιδα και να επιδίδεται σε νέα εγκλήματα, σε όλο το μήκος και το πλάτος της Γάζας.

Εξήντα μέρες μετά, επιβεβαιώνεται ότι ο πόλεμος στην Παλαιστίνη δεν ξεκίνησε στις 7 Οκτώβρη. Οτι πραγματική αιτία όσων φρικιαστικών συμβαίνουν στη Γάζα είναι η 75χρονη ισραηλινή κατοχή, το καθεστώς απαρτχάιντ, οι εποικισμοί, η βία, οι φυλακίσεις και δολοφονίες χιλιάδων Παλαιστινίων, η γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού. Δηλαδή, η πολιτική του κράτους του Ισραήλ, που την πληρώνει ακριβά και ο ισραηλινός λαός.

Εξήντα μέρες μετά, έχουν καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος και όλα τα fake news του προπαγανδιστικού μηχανισμού του Ισραήλ και των συμμάχων του, ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που τα αναπαράγουν αμάσητα η ελληνική κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, για να δικαιολογήσουν την κατοχή και την εμπλοκή της χώρας μας σ' αυτόν τον βρώμικο πόλεμο, στο πλευρό του «σύμμαχου» Ισραήλ.

Οι προπαγανδιστικές γελοιότητες για τα «αποκεφαλισμένα μωρά» και τις «κτηνωδίες» που διαψεύδονταν την άλλη κιόλας στιγμή, η προκλητική απόκρυψη, από τα ΜΜΕ, της πραγματικής σφαγής που κάνει ο ισραηλινός στρατός στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη, οι αθλιότητες περί «αυτοάμυνας» του κατακτητή τις οποίες διακινεί ένας ολόκληρος στρατός προπαγανδιστών και στην Ελλάδα, αποδείχθηκε ότι έχουν μία και μόνη στόχευση: Να συκοφαντήσουν το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να αντιστέκεται, να παλεύει για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη πατρίδα, χωρίς κατοχή. Αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε λαού βάφτιζαν και βαφτίζουν «τρομοκρατία» οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση.

Ο αγώνας αυτός αποδεικνύεται πηγή ακατάβλητης δύναμης για τον Παλαιστινιακό λαό. Στης Γάζας τα συντρίμμια, όπου η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων κρέμεται κάθε ώρα από μια κλωστή, αλλά και στη Δυτική Όχθη, όπου Ισραηλινοί έποικοι και στρατιώτες κλιμακώνουν το πογκρόμ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, ο αγώνας του είναι καρφί στο μάτι της υπερσύγχρονης πολεμικής μηχανής.

Αυτό φανερώνει η ομολογία των Ισραηλινών ότι μετά από εξήντα μέρες ανελέητων βομβαρδισμών, ισοπέδωσης σπιτιών, νοσοκομείων και σχολείων, εκτοπισμών και εν ψυχρώ δολοφονιών, ακόμα δεν έχουν καταφέρει να νικήσουν στρατιωτικά στη Γάζα. Κι ας έχουν τη στήριξη των ΝΑΤΟικών συμμάχων τους, ανάμεσά τους και της ελληνικής κυβέρνησης.

Εξήντα μέρες μετά, επιβεβαιώνεται επίσης ότι ο κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή και ακόμα πιο πέρα παραμένει μεγάλος και ενισχύεται όσο το Ισραήλ συνεχίζει τη σφαγή, όσο οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί σύμμαχοί του επεκτείνουν την παρουσία τους στην περιοχή και την εμπλοκή στον πόλεμο.

Τα συμφέροντα που διακυβεύονται και οι ανταγωνισμοί είναι τεράστιοι, για τα πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα, τον έλεγχο των δρόμων της Ενέργειας και του Εμπορίου, τη γεωπολιτική επιρροή στην περιοχή, στο φόντο της γενικότερης αντιπαράθεσης ανάμεσα στο ευρωατλαντικό και στο υπό διαμόρφωση ευρασιατικό ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο.

Εκτός από την πάλη του Παλαιστινιακού λαού, που αποτελεί πηγή έμπνευσης, εξήντα μέρες τώρα λάμπει και η δύναμη της εργατικής - λαϊκής αλληλεγγύης στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, απέναντι στη συκοφαντία, στις διώξεις, στη λογοκρισία και την τρομοκρατία που προσπαθούν να επιβάλουν οι κυβέρνησης των συμμάχων του Ισραήλ. Αυτήν την αλληλεγγύη, που πρέπει να δυναμώσει ακόμα περισσότερο, κρατάμε ως μεγάλη παρακαταθήκη για τη συνέχεια!

Το άρθρο αυτό αναδημοσιεύεται από την στήλη «Η Άποψή μας» του Ριζοσπάστη της Πέμπτης 7 Δεκέμβρη 2023.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου