Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ Απάντηση στις λαθροχειρίες της κυβέρνησης (VIDEO)

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Σε λαθροχειρία προέβη η υφυπουργός Παιδείας της ΝΔ, Ζ. Μακρή, στη συζήτηση στη Βουλή, ενοχλημένη -όπως και όλη η κυβέρνηση- από τη συμβολή του ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις ενάντια στο έκτρωμα για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και στην αποκάλυψη του αντιδραστικού χαρακτήρα του νομοσχεδίου. 

Απαντώντας στις καταγγελίες του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα για τα κυκλώματα εκμετάλλευσης και εκπόρνευσης φοιτητών και φοιτητριών, είπε ότι «η μόνη μου παρηγοριά είναι ότι η Αλέκα Παπαρήγα δεν θα έλεγε ή δεν θα επέμενε ποτέ σε κάτι τέτοιο».

Πρόκειται για την ίδια υφυπουργό που είχε απαντήσει κυνικά σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ σχετικά με αναπληρώτρια εκπαιδευτικό στην Κρήτη με δίδυμη επαπειλούμενη κύηση, που δεν της δίνεται άδεια, πως «θα μπορούσα να πω ότι ο νόμος δεν αλλάζει και να λήξει εδώ η συζήτηση».

Με αφορμή αυτή την λαθροχειρία, η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Το ΚΚΕ, ανεξάρτητα ποιος είναι Γενικός Γραμματέας, έχει διαχρονικά καταγγείλει τα δίκτυα τα οποία, είτε παράνομα είτε "νόμιμα" με επωνυμία και ΑΦΜ, επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν και να εκπορνεύσουν νέες γυναίκες και άνδρες.

Το ότι η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ συνδέθηκε με το γεγονός αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς εδώ και χρόνια σε διάφορες χώρες του κόσμου ολόκληρες εταιρείες με αντίστοιχες πλατφόρμες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν φοιτήτριες και φοιτητές που προσπαθούν να αποπληρώσουν τα δάνεια για τις σπουδές τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα κι όσοι προσπαθούν να την κρύψουν κάτω από το χαλί, είναι το λιγότερο υποκριτές!».

Το ΚΚΕ έχει διαχρονικά καταγγείλει αυτά τα δίκτυα

 

 
 

Την δήλωση της Αλ. Παπαρήγα μετέφερε στην Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, διαβάζοντάς την στην Ολομέλεια και καταθέτοντάς την στα πρακτικά της συνεδρίασης.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου