Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Τι άλλο να κάνουν για την ειρήνη οι ΗΠΑ; Σπαθιά να καταπιούν;


Πηγή: Associated Press

 

«Έχουν ανοίξει τα πλυντήρια εδώ και χρόνια κι όποιος θέλει μπαίνει,Τον βάζουν πενταβρώμικο κι αναμάρτητος βγαίνει...» Αν από την μια η προπαγάνδα των αστικών ΜΜΕ στοχεύει να βγάλει "θύμα" το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ από την άλλη στοχεύει ταυτόχρονα να παρουσιάσει τους Αμερικανούς σαν περιστέρια της ειρήνης.

«Κάνουν τα πάντα οι Αμερικάνοι για την ειρήνη αλλά δεν τους αφήνουν». Αυτό λένε περίπου. Γι' αυτό "αναγκάζονται" οι ΗΠΑ να στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη, πεζοναύτες, αεροπλανοφόρο, δεκάδες άλλα πλοία του πολεμικού ναυτικού. Τι άλλο να κάνουν για την ειρήνη; Σπαθιά να καταπιούν; Κάνουν τόσα πολλά που εδώ και χρόνια σε όλες σχεδόν τις χώρες (Κουβέιτ, Ομάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Ιράκ κ.α) γύρω από το Ιράν, οι ΗΠΑ διατηρούν στρατιωτικές βάσεις.

Αν κάνεις λοιπόν πιστέψει όσα γράφουν τα εγχώρια αστικά ΜΜΕ θα οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι οι ΗΠΑ που έχουν ισοπεδώσει την Μέση Ανατολή εδώ και δεκαετίες, τώρα πασχίζουν να αποφευχθεί η πολεμική κλιμάκωση. Και φυσικά ως "πολεμική κλιμάκωση" τι εννοούν τα αστικά ΜΜΕ; Ότι εννοεί και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ όταν δηλώνει πως «κανείς δεν πρέπει να κλιμακώσει αυτή τη σύγκρουση». Και τι εννοεί ως κλιμάκωση η κυβέρνηση των ΗΠΑ; Μήπως τους σχεδόν 40000 νεκρούς που έχει προκαλέσει το Ισραήλ στην Παλαιστίνη; Μήπως τη δολοφονία στρατιωτικών και κρατικών αξιωματούχων άλλων χωρών από το Ισραήλ; Μήπως το γεγονός ότι μετά τις 7/10/2023 το Ισραήλ έχει εξαπολύσει πάνω από 17000 επιδρομές σε 5 διαφορετικές χώρες (Παλαιστίνη, Υεμένη, Λίβανος, Συρία, Ιράν); Όχι φυσικά, αυτά δεν συνιστούν κλιμάκωση. Αυτό είναι το λεγόμενο "δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα".

Η μαγεία είναι ότι η προπαγάνδα της στήριξης του Ισραήλ, των ΗΠΑ και των συμμάχων τους επιδιώκει να αναδείξει το Ισραήλ και ως "θύμα" και ως "το απόλυτο αφεντικό που κάνει ότι θέλει και όποτε θέλει".

Χαρακτηριστικό είναι το πώς παρουσιάστηκαν οι χθεσινές υπερπτήσεις του Ισραήλ πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, την ώρα των υπερπτήσεων ο αρχηγός της Χεζμπολάχ ήταν προγραμματισμένο να απευθύνει ομιλία για το μνημόσυνο στον ανώτατο στρατιωτικό διοικητή της Χεζμπολάχ, που σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού."Επίδειξη δύναμης", "Σκόρπισαν τον τρόμο πάνω από τη Βηρυττό" και άλλοι τέτοιοι τίτλοι κόσμησαν τα ειδησεογραφικά μέσα, κάνοντας τις οπαδικές, αθλητικές εφημερίδες να μοιάζουν με ποιητική ανθολογία. Τώρα τι θα γραφόταν ή τι θα γραφτεί αν καταρριφθεί κάποια στιγμή Ισραηλινό μαχητικό από τη Χεζμπολάχ ή το Ιράν το αφήνουμε στην φαντασία των αναγνωστών... Δεν θέλει και πολλή εδώ που τα λέμε...

Ότι και να γράφουν τα αστικά ΜΜΕ την ευθύνη για το χάος στη Μέση Ανατολή τη φέρουν το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοί τους. Αυτοί βουτάνε στο αίμα τους λαούς για να διασφαλιστούν οι κερδοφόροι δρόμοι μεταφοράς ενέργειας, εμπορευμάτων κ.α. σε κόντρα με τα ανταγωνιστικά σχέδιά της Κίνας, της Ρωσίας και του Ιράν.Σε αυτά τα βρώμικα σχέδια έχουν μπλέξει και τη χώρα μας η ελληνική κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα εκθέτοντας τον λαό σε ανυπολόγιστους κινδύνους... Πολύτιμο συμπαραστάτη στην πολιτική τους έχουν τα αστικά ΜΜΕ και την προπαγάνδα τους, που αν και καταιγιστική, δεν φαίνεται να πιάνει τόπο...

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου