Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Φασιστοειδή βρόμισαν με τα εμετικά τους σύμβολα το βιβλιοπωλείο «Ακυβέρνητες Πολιτείες»

 

 

Τα φασιστοειδή που δρώντας μέσα στο σκοτάδι γέμισαν με εμετικά φασιστικά σύμβολα του αγκυλωτού σταυρού, της Κου-Κλουξ-Κλαν και άλλα, τη βιτρίνα του βιβλιοπωλείου «Ακυβέρνητες Πολιτείες» καταγγέλλει η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης. 

«Αυτά τα ανδρείκελα, στοχοποιούν ακόμα και τα βιβλία, θυμίζοντας τη ναζιστική περίοδο στη Γερμανία αλλά και στην Ελλάδα, όπου έκαιγαν βιβλία στο Λευκό Πύργο. Βέβαια καμία σχέση δεν έχουν οι φασίστες με την μόρφωση και την πρόοδο, μιας και το βιβλίο ανοίγει το μυαλό, ενώ αυτοί εμπνέονται μόνο από επιθέσεις, βία και δολοφονίες», τονίζει στην ανακοίνωσή του το σωματείο. 

«Το κάνουμε καθαρό πως απέναντι σε τέτοιες θρασύδειλες επιθέσεις, θα απαντάμε όπως ξέρει το ταξικό εργατικό κίνημα καλύτερα, με αλληλεγγύη, με στήριξη. Σε κάθε περίπτωση δεν μας φοβίζουν και θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε σωματεία, σε σχολεία, σε χώρους δουλειάς και γειτονιές», προσθέτει. 

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου