Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

"Η κουστωδία ξεδιψά στου payroll τη στέρνα..."

 

 

Ως χώρα στρατηγική σύμμαχός του Ισραήλ, η προπαγάνδα του κράτους-δολοφόνου έχει την τιμητική της στα αστικά ΜΜΕ. Τόσο στα λεγόμενα προοδευτικά, όσο και στα συντηρητικά.

Όταν αφορά την στήριξη του στρατηγικού εταίρου της άρχουσας τάξης της Ελλάδας... δεν χωράνε οπαδικά. Και τι δεν διαβάζουμε τις τελευταίες ημέρες. Δεν θα αναφερθούμε καν στο γεγονός ότι σε κάθε επικριτικό προς το Ισραήλ σχόλιο στα social media εμφανίζονται αμέσως "τυχαία" πολλοί θαυμαστές του Νετανιάχου στην καλύτερη για να "διορθώσουν" την καταγγελία του Ισραήλ και στη χειρότερη απειλώντας τον χρήστη που τόλμησε να γράψει π.χ. "το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία σε βάρος της Παλαιστίνης". Θα αναφερθούμε σε ορισμένες ατάκες που βρίσκονται σχεδόν αυτούσιες στα περισσότερα κείμενα των αστικών ΜΜΕ, εντύπων και ηλεκτρονικών, για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Για παράδειγμα είναι συνεχείς οι αναφορές στη Χαμάς, στους Χούθι, στη Χεζμπολάχ, ως "πληρεξουσίους του Ιράν".

Την ίδια στιγμή αυτά γράφονται ακόμα και μέσα σε άρθρα για τις Αμερικανικές στρατιωτικές ενισχύσεις που σπεύδουν γύρω από το Ιράν από ξηράς, αέρα και θαλάσσης για να "προστατεύσουν" το Ισραήλ! Αλλά αν αποδεχτεί κανείς τον ισχυρισμό ότι όλοι είναι "πληρεξουσίοι" του Ιράν, τότε γιατί να μην θεωρηθεί ότι το Ισραήλ είναι "πληρεξούσιο" των ΗΠΑ; Φυσικά τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα από τέτοιες απλουστευτικές εξηγήσεις, ωστόσο το πιο δύσκολο... γεωγραφικά να ερμηνευθεί είναι το τι στο καλό κάνουν στη Μέση Ανατολή οι ΗΠΑ.

Έχουν σύνορα στα στενά του Ορμούζ και στην Ερυθρά Θάλασσα; Έχουν κάποιο δικαίωμα οι ΗΠΑ να έχουν στρατιωτικές δυνάμεις όπου επιθυμούν; Θα μπορούσε να γραφτεί το ίδιο "άνετα" σε ελληνικό αστικό ειδησεογραφικό μέσο ότι πχ "Ιρανικά πλοία πλέουν προς τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ", σε ένα τέτοιο (πολύ) υποθετικό σενάριο;

Τέτοια ερωτήματα βέβαια δεν τίθενται από την κουστωδία των ευρωατλαντικών προπαγανδιστών...

Σε άλλα ρεπορτάζ, που ακολούθησαν τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμ. Χανίγια, διαβάζουμε σενάρια για τη διαδοχή του με "ψύχραιμους" τίτλους όπως "Ο “Μπιν Λάντεν της Γάζας” Γιαχία Σινουάρ στην κορυφή της Χαμάς"! Τώρα τι σχέση έχει ο Μπιν Λάντεν και η αμερικανοφτιαγμένη Αλ Κάιντα με τους Παλαιστίνιους δεν το ξέρει κανένας αλλά να πώς δημιουργείται ο συνειρμός της απέχθειας απέναντι στους "τρομοκράτες" Παλαιστίνιους και τις οργανώσεις τους...

Πάντως at the end of the day, που λένε και στην πατρίδα των εμπνευστών αυτής της προπαγάνδας, οι "απόγονοι" του Μπιν Λάντεν, οι Ταλιμπάν, βρέθηκαν εξοπλισμένοι ως τα δόντια με αμερικανικά όπλα αξίας περίπου 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ύστερα από την αποχώρηση των Αμερικανών από το Αφγανιστάν το 2021. Τα όπλα παραδόθηκαν στους Ταλιμπάν από τις ΗΠΑ... Άρα αν κάποιος "παίκτης" στην περιοχή προσιδιάζει στους Ταλιμπάν... μάλλον είναι το Ισραήλ που επίσης εξοπλίζεται διαρκώς από τις ΗΠΑ, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους έγκριτους αναλυτές!

Για τις διαδοχικές δολοφονίες του υψηλόβαθμου στελέχους της Χεζμπολάχ και του ηγέτη της Χαμάς, διαβάζουμε σε "προοδευτικό" ΜΜΕ, πώς έγιναν από το Ισραήλ για "να γεμίσει φόβο και παράνοια τους εχθρούς του, ώστε να μη σκεφτούν την επέκταση του πολέμου". Εδώ έχουμε ένα νέο μαγικό "δικαίωμα" του Ισραήλ, να σπέρνει παντού τον πόλεμο χωρίς όμως να επεκτείνει τον πόλεμο! 

Έτσι (και καταγράφοντας μόνο τα σχετικά πρόσφατα) ύστερα από την γενοκτονία στην Παλαιστίνη, τον βομβαρδισμό του Λιβάνου ακόμα και της πρωτεύουσάς του, τους συχνούς βομβαρδισμούς της Συρίας από το Ισραήλ, τον πρόσφατο βομβαρδισμό στη Υεμένη (τον οποίο οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις τον είχαν "προβάρει" σε συνεκπαίδευση με τις Ελληνικές ΕΔ) και τη στρατιωτική επιχείρηση δολοφονίας του Χανίγια στο έδαφος του Ιράν, έρχεται ένα "προοδευτικό" ΜΜΕ να μας διδάξει ότι το Ισραήλ τα κάνει όλα αυτά για να μην επεκταθεί ο πόλεμος! Δηλαδή αν ήθελε το Ισραήλ να επεκταθεί ο πόλεμος τι θα έκανε; Θα βομβάρδιζε το Πεκίνο;

Το Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ έχει υπό την κατοχή του για δεκαετίες παλαιστινιακά εδάφη, κλέβει τη γη των Παλαιστινίων με εποικισμούς και έχει καταδικαστεί για αυτό ακόμα και από το Διεθνές Δικαστήριο.Ο Νετανιάχου επίσης έχει καταδικαστεί ως εγκληματίας πολέμου.Το Ισραήλ εδώ και 300 ημέρες διαπράττει γενοκτονία ενάντια στην Παλαιστίνη, στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, έχοντας σκορπίσει τον θάνατο σε 39.480 Παλαιστίνιους, εκ των οποίων οι 16.314 ήταν παιδιά και έφηβοι, οι 10.980 γυναίκες, ενώ οι αγνοούμενοι είναι 10.000!

Σε αυτό το έγκλημα συνεργός του Ισραήλ είναι ο Μπάιντεν, ο Τραμπ, η ΕΕ αλλά και η ελληνική κυβέρνηση και αστικά κόμματα της χώρας μας που με χέρια και πόδια έχουν στηρίξει και υλοποιήσει την αναβαθμισμένη στρατιωτική, πολιτική και οικονομική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ.

Παράλληλα το Ισραήλ κατέχει συριακά εδάφη, όπως τα υψίπεδα του Γκολάν, όπου έγινε και το πρόσφατο χτύπημα, το οποίο το Ισραήλ και οι ΗΠΑ χρέωσαν χωρίς αποδείξεις στην Χεζμπολάχ, η οποία αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τη συγκεκριμένη ενέργεια. Αν υπάρχει ένα κράτος που κατά συρροή τρομοκρατεί, επεμβαίνει σε άλλες χώρες, δολοφονεί πολιτικούς ηγέτες, διπλωμάτες και ανώτατους αξιωματικούς στρατών άλλων χωρών στο έδαφος μάλιστα τρίτων χωρών (πχ Ιρανούς διπλωμάτες στη Συρία κ.ά), είναι το Ισραήλ.

Αυτό τουλάχιστον λένε τα γεγονότα. Καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι με όσα γράφουν και λένε, "διψάνε 24/7" να στοιχίσουν τον ελληνικό λαό πίσω από τη συμμαχία της αστικής τάξης της Ελλάδας με το Ισραήλ αλλά δεν αντέχεται άλλο σανό! Ο ελληνικός λαός έχει πλέον πολλές περισσότερες αποδείξεις για να αντικρούσει την ευρωατλαντική προπαγάνδα, τα χυδαία προσχήματα που τον σέρνουν πιο βαθιά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που καθιστούν ταυτόχρονα την χώρα μας και τον λαό μας στόχο αντιποίνων.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου