Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Η πρώτη νίκη είναι γεγονός - Συνεχίζουμε δυναμικά τους αγώνες μας!

 

Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των μαθητών
Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των μαθητών

«Η πρώτη νίκη την φετινή σχολική χρονιά είναι γεγονός!» τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης καθώς κάτω από τους αγώνες θα λειτουργήσουν όλες οι κατευθύνσεις και στα 5 Λύκεια του κέντρου της πόλης και δεν θα φύγει κανένας μαθητής από το σχολείο του.

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή σημειώνει:

«Φάνηκε πόσο δυνατός είναι ο κοινός και συντονισμένος αγώνας μαζί με γονείς και καθηγητές απέναντι στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας και των διευθύνσεων που είχε ως αποτέλεσμα να παρθούν πίσω οι αποφάσεις για συγχώνευση των "ολιγομελών" τμημάτων.

Είναι μια νίκη απέναντι σε όσους μας κοιτάν στην τσέπη και μας βλέπουν σαν αριθμούς! Η χρονιά ξεκίνησε αγωνιστικά και υποσχόμαστε ότι θα σας μείνει αξέχαστη!

Συνεχίζουμε δυναμικά τους αγώνες μας! Εκλέγουμε αγωνιστικά 5μελή και 15μελή στα σχολεία μας και συντονίζουμε τις δράσεις μας μέσα από αυτά!

Θέλουμε σχολείο να μορφώνει! Όχι να εξοντώνει!

Διεκδικούμε:

  • Καμία συγχώνευση τμημάτων και κανένα κλείσιμο σχολείου!
  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για το εθνικό απολυτήριο και τις τριπλές πανελλαδικές με τράπεζα θεμάτων σε κάθε τάξη του λυκείου , που θα μετατρέψει το σχολείο σε ακόμα μεγαλύτερο εφιάλτη για εμάς και τις οικογένειες μας. Αφού, ο βαθμός και των τριών τάξεων θα συνυπολογίζεται…που σημαίνει ότι πλέον πρέπει να ξεκινάμε την προετοιμασία από το Δημοτικό για να τα βγάλουμε πέρα!
  • Να καταργηθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, της οποία τα αποτελέσματα είδαμε και φέτος με χιλιάδες αποφοίτους να μένουν εκτός ΑΕΙ!
  • Ενισχυτική διδασκαλία σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του Υπουργείου.
  • Κανένα κενό σε καθηγητές.
  •  Θέρμανση στα σχολεία μας και δωρεάν μετακίνηση για όλους τους μαθητές».

902gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου