Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Παραλήρημα με στοχοποίηση και ψευτιές


 

Σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ είχαν την τιμητική τους διάφορες «παπαρδέλες» που αμόλησαν on air οι διάφοροι τηλεδικαστές, ανάμεσά τους οι Αρ. Πορτοσάλτε, Δ. Οικονόμου, στελέχη της κυβέρνησης της ΝΔ (ο Άδωνις Γεωργιάδης αλλά και ο Θάνος Πλεύρης που επέλεξε να χρεωθεί κιόλας στέλνοντας μήνυμα on air στην ραδιοφωνική εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε) και φυσικά ο «Πλεύρης του ΣΥΡΙΖΑ», βουλευτής Π. Παππάς. Όλοι αυτοί βγήκανε να «δικάσουν» τον φαντάρο που μίλησε σε αντιπολεμική συγκέντρωση.

Βέβαια στην τηλεδίκη αξιοποίησαν και μία σειρά ψευτιές αφού ο φαντάρος φυσικά δεν μίλησε ούτε για «καλή μαμά Ρωσία», ούτε για «αγαθό ηγέτη του ξανθού γένους», ούτε διάφορα άλλα που ισχυρίστηκε ο Πορτοσάλτε. Ούτε την ημέρα της συγκέντρωσης δεν είπαν σωστά αλλά δεν είναι αυτό το θέμα...

Τι ανάγνωση του Ποινικού Κώδικά κάνανε, τι εφιάλτες στον ξύπνιο του έβλεπε ο Πορτοσάλτε αγχωμένος για τι θα γίνει σε μία «κομμουνιστική Ελλάδα» με «Κόκκινο Στρατό», τι πιρουέτες επιχειρούσε να κάνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς που τον υποδέχτηκαν - όπως ήταν φυσικό - μετά βαΐων και κλάδων...

Όλα τα είχε ο μπαξές. Για να μην ασχολούμαστε με κάθε... «παπαρδέλα» (σ.σ. έτσι χαρακτήρισε ο Άρης Πορτοσάλτε τα όσα είπε ο στρατιώτης) που ειπώθηκε στην πρωινή ζώνη των τηλεδικαστών θα σχολιάσουμε ορισμένα από όσα ανέφεραν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο «Πλεύρης του ΣΥΡΙΖΑ».

Ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς ότι δεν καταφέρθηκε κατά των πολιτικών δικαιωμάτων των στρατευμένων (σ.σ. φυσικά και καταφέρθηκε απλά σήμερα το έριξε στο τσάμικο για τα μάτια του κόσμου...) αλλά όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε «μία κριτική στο περιεχόμενο των δηλώσεων του εν λόγω στρατιώτη». Σπανίζει η ειλικρίνεια στις μέρες μας. Με αυτό που είπε ο Π. Παππάς κατάφερε να... αδειάσει και τον εαυτό του και τους συμπορευόμενους του Πλεύρηδες και Πορτοσάλτηδες. Γιατί το θέμα τους όντως δεν είναι ότι ο στρατιώτης μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση αλλά αυτά που είπε. Γιατί αν πχ έλεγε ότι «το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα», ότι «οι ΗΠΑ εγγυώνται την ασφάλεια της χώρας», ότι «η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι με το ΝΑΤΟ και το Ισραήλ» ή ότι «το ΝΑΤΟ είναι ιερή αμυντική συμμαχία» τότε θα του στήναν αγάλματα του στρατιώτη (ή θα τον έκαναν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ...)! Τώρα όμως που ο στρατιώτης είπε πχ ότι στην Παλαιστίνη συντελείται «γενοκτονία» και ότι αντιτίθεται «στον πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας», τώρα ζητάνε το κεφάλι του.

Στον ίδιο ντορό ήταν και η παρέμβαση του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη. Ο υπουργός είναι πολύ «ευαίσθητος» και τοποθέτησε το πρόβλημα... στο ότι ο στρατιώτης που μίλησε «φορούσε τη στολή και το εθνόσημο». Το να φοράει κάποιος την στολή με το εθνόσημο σε μία αντιπολεμική συγκέντρωση δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στον λαό και την πατρίδα μας. Αντίθετα, το να φοράει κάποιος τη στολή με το εθνόσημο και να υπηρετεί όπου τον στέλνει η ΕΕ και το ΝΑΤΟ (Κόσοβο, Βοσνία, Ερυθρά Θάλασσα, ανοιχτά του Λιβάνου, Μοζαμβίκη, Μάλι κ.α.) δημιουργεί πολύ μεγάλο πρόβλημα, με ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων, στον λαό και την χώρα μας. Αποστολή του στρατού είναι η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και όχι πχ η παρουσία ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα... Η παρουσία στα ΝΑΤΟϊκά προσκλητήρια όπου γης εκθέτει τη χώρα σε τεράστιους κινδύνους αντιποίνων. Φυσικά με αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα όχι μόνο δεν έχει αντίρρηση ο υπουργός της ΝΔ, αλλά κάνει τα πάντα - με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ - ώστε η Ελλάδα να χωθεί ακόμα πιο βαθιά στους πολέμους με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον λαό και τη χώρα. Αντίθετα για τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους και λοιπά ευαγή ιδρύματα της χώρας αυτή η πολιτική δεν έχει ανυπολόγιστες συνέπειες αλλά υπέρογκα κέρδη!

Βέβαια όλα όσα είπαν δεν ήταν μόνο υποκριτικά. Ομολόγησαν με τον τρόπο τους ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η άρχουσα τάξη της χώρας μας, η κυβέρνηση και τα κόμματα του ΝΑΤΟ. Ποιο είναι αυτό; Ότι η πολιτική τους είτε με την όλο και πιο μεγάλη εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία, είτε με την άμεση, ξεδιάντροπη στήριξή τους στο Ισραήλ και τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού δεν έχουν έγκριση από τον ελληνικό λαό. Αφρίζουν με το ΚΚΕ γιατί ξέρουν ότι ο ελληνικός λαός και τα παιδιά του πληρώνουν ήδη πάρα πολύ την εμπλοκή στους πολέμους και είναι ορατό το ενδεχόμενο να πληρώσουν πολύ ακριβότερα. Γνωρίζουν ότι οι στρατιώτες που υπηρετούν την θητεία τους αλλά και οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων δεν ορκίστηκαν ούτε για να φυλάνε container εφοπλιστών στην Ερυθρά Θάλασσα, ούτε για να σακατεύουν Παλαιστίνιους με τον Νετανιάχου, ούτε για να κάνουν τους ένοπλους χειροκροτητές του Ζελένσκι και του Μπάιντεν.

Οι απειλές τους δεν θα πιάσουν τόπο και το ξέρουν.

Κλείνοντας δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε σε ένα άλλο «λαμπρό μυαλό» που έκανε τον κομπάρσο στο πάνελ. Διερωτήθηκε με πόνο ψυχής ο κύριος (μάλλον δημοσιογράφος...): «Τώρα εδώ γιατί σιωπούν, τι φοβούνται το ΚΚΕ;». Δεν ξέρουμε τι εννοεί με την «σιωπή» ο κύριος. 2 ώρες εκπομπή έκαναν συνολικά στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ (σε καλή ζώνη από άποψη ακροαματικότητας και τηλεθέασης) με απειλές και επίθεση στο ΚΚΕ. Ξέρουμε τι φοβούνται τα αφεντικά τους στο ΚΚΕ και ξέρουν ότι δεν φοβίζουν το ΚΚΕ και τον ελληνικό λαό. Οι αγώνες ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο θα δυναμώσουν. Ο ελληνικός λαός δεν έχει δώσει καμία εξουσιοδότηση στην ελληνική κυβέρνηση να μας μπλέξει σε ένα μακελειό, για να κάνει τη χώρα μας στόχο ενδεχόμενων αντιποίνων σε περίπτωση γενίκευσης του πολέμου.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου