Άμεση και μαχητική απάντηση δίνει το ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή φορέων του εργατικού - λαϊκού κινήματος στο συνέδριο της κυβέρνησης και των «κορακιών» στο Μέγαρο Μουσικής.
Το κάλεσμα στη διαμαρτυρία απηύθυνε η Επιτροπή του ΠΑΜΕ κατά των Πλειστηριασμών, ενώ ανταποκρίθηκαν Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής και Νήσων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).
Δίπλα στους φορείς βρέθηκαν ακόμα οικογένειες που έχουν δώσει μάχη για να υπερασπιστούν το σπίτι τους και βρήκαν στα σωματεία και στους συλλόγους συμμάχους στον αγώνα αυτό.
Επίσης, στην κινητοποίηση συμμετείχε η Κατερίνα Γεράκη, Περιφερειακή Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Οι διαδηλωτές ξεμπροστιάζουν το έκτρωμα όλων αυτών που μαζεύτηκαν στο συνέδριο για να σχεδιάσουν το πλιάτσικο στα σπίτια των εργαζομένων και απαιτούν να κάνουν παρέμβαση μέσα στην αίθουσα που φιλοξενεί το συνέδριο με τίτλο «Το όραμα για τα ακίνητα του μέλλοντος και οι τάσεις της αγοράς».
Κάθε πικέτα και εικόνα που κρατούν, κάθε λέξη που γράφουν τα πανό αποτυπώνουν τη βαρβαρότητα που έρχεται αντιμέτωπος ο λαός από το νομοθετικό πλαίσιο κυβερνήσεων και ΕΕ.

Είναι οι «ιστορίες» από ανάπηρα παιδιά και τις οικογένειες τους που συνεχώς προσπαθούν να τους πετάξουν από τα σπίτια τους με αστυνομία, μπράβους και κλητήρες όμως βρίσκουν απέναντι τους την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση ολόκληρων γειτονιών.
Το ίδιο για μικρούς αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες, εργαζόμενους που το αστικό κράτος για τα συμφέροντα των «επενδυτών» και του ιερού δισκοπότηρου για τα κόμματα του συστήματος, του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, τους αντιμετωπίζει σαν εγκληματίες.

«Μπορεί μέσα να είναι οι υπουργοί, αλλά εμείς έχουν την τιμή να έχουμε μαζί μας τη Διονυσία», τόνισε ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Επιτροπής κατά των πλειστηριασμών, χαιρετίζοντας την παρουσία της Διονυσίας, πρωταθλήτριας ΑμΕΑ που κέρδισε το σπίτι της μέσα από κινητοποιήσεις.
«Έχουμε να πολεμήσουμε έναν τεράστιο παραλογισμό», είπε η Ιωάννα Κολοβού, από το σπίτι της οποίας στην οδό Αβυδου στου Ζωγράφου, ξεκίνησε ένας μεγάλος αγώνας που ακόμα συνεχίζεται. «Θα είμαι εδώ και θα πολεμάω», διαβεβαίωσε και και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να γίνουν ο «εφιάλτης» αυτών που «οραματίζονται» το μέλλον της αγοράς ακινήτων.

Τη συμμετοχή υπουργών, που έχουν μόνιμα κλειστή την πόρτα τους στα αιτήματα των φορέων, στη φιέστα των τραπεζών και επενδυτών, στηλίτευσε ο Βάλσαμος Συρίγος. Την ίδια στιγμή που πανηγυρίζουν για τα κέρδη που τους φέρνει η «αγορά ακινήτων», τα αποτρόπαια κρούσματα ξεσπιτώματος ανθρώπων με ασθένειες και αναπηρίες, ηλικιωμένων, οικογενειών με μικρά παιδιά, πολλαπλασιάζονται. Παράλληλα, η κατοικία αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα, με αποτέλεσμα τα ενοίκια, οι δόσεις των δανείων να απομυζούν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος των εργαζομένων.
«Η κυβέρνηση αντί να ανασυστήσει τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας υλοποιεί προγράμματα που στέλνουν όσους αναζητούν σπίτι πελάτες στις τράπεζες», σχολίασε αναφερόμενος στα πολυδιαφημισμένα προγράμματα «Σπίτι Μου», τα οποία δημιουργούν τις αυριανές λίστες των χρεωμένων και των «κόκκινων» δανείων.
«Μόνο ο λαός σώζει τον λαό», ξεκαθάρισε ο Γιώργος Μπίλης, πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, υπενθυμίζοντας τις περιπτώσεις οικογενειών με μέλη ΑμΕΑ που πρόσφατα βρέθηκαν αντιμέτωπες με την έξωση. Στην κατεύθυνση αυτή, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων απαίτησε με το πανό της να επιστρέψουν ο Σπύρος και η οικογένεια του στο σπίτι τους στα Θυμαράκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου