
Με πληθώρα αναφορών για την «απελευθέρωση» της πρωτεύουσας των ΗΠΑ Ουάσινγκτον από την «εγκληματικότητα» κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ για ακόμα μια φορά εξέφρασε τον κυνισμό του καπιταλισμού σε live μετάδοση.
Ουσιαστικά ανακοίνωσε ακόμα μια ενέργεια, που με πρόσχημα την «καταπολέμηση της εγκληματικότητας» επιστρατεύει ομοσπονδιακές υπηρεσίες καταστολής, όπως η Εθνοφρουρά της πρωτεύουσας, σε μια περίοδο που η μάχη για την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα δυναμώνει την ενδοαστική αντιπαράθεση και τις συνεπακόλουθες διεργασίες και στο εσωτερικό των ΗΠΑ.
Καταφέρθηκε με άθλιο τρόπο εναντίον των αστέγων που «βρομίζουν τα υπέροχα πάρκα μας» και «κανένας δεν ξέρει ποιοι είναι» λέγοντας ότι «θα τους βοηθήσει όσο μπορούν να βοηθηθούν». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει «φωναχτά» την πολιτική που ακολουθούν τα αστικά κράτη όπου γης απέναντι στις ανθρώπινες «σκιές» που δημιουργεί η βαρβαρότητα του συστήματος που υπηρετεί τα κέρδη των μετόχων - παρασίτων.
Στη συνέχεια απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων υπερασπίστηκε την «σκληρότητα» του απέναντι στην Ρωσία επικαλούμενος το «πάγωμα» του αγωγού Nord Stream 2 που σχετίζονταν με πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα των καπιταλιστικών οικονομιών της Γερμανίας και της Ρωσίας, αλλά και τους πυραύλους Javelin που είχε δώσει κατά την προηγούμενη θητεία του στην Ουκρανία.
Ήταν αποκαλυπτικός για τον χαρακτήρα των ιμπεριαλιστικών deals που γίνονται πάνω στο αίμα των λαών, που συχνά «ντύνονται» με τα παχιά λόγια της «ελευθερίας και της δημοκρατίας», μπροστά στην συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της Ρωσίας στην Αλάσκα, στις 15 Αυγούστου.
Αφού ισχυρίστηκε ότι θα επικοινωνήσει αμέσως μετά με «Ευρωπαίους ηγέτες» και τον Ζελένσκι και ίσως ακολουθήσει συνάντηση μεταξύ αυτού και του Ζελένσκι ή μεταξύ Τραμπ - Ζελένσκι - Πούτιν, είπε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να γίνουν «ανταλλαγές εδαφών για το καλό της Ουκρανίας» με συμφωνίες που «θα είναι μη επωφελείς τόσο για την Ουκρανία όσο και την Ρωσία». Αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε «προσπάθεια» να «πάρουμε πίσω κάποιες περιοχές από αυτές που κατέχει η Ρωσία» δίνοντας έμφαση στις «πολύτιμες περιοχές της Ουκρανίας» που έχουν πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα και σύμφωνα με τον Τραμπ η Ουκρανία τις έχει χάσει όλες εκτός της Οδησσού.
Τέλος, ανέφερε ότι θα ξέρει «στα 2 πρώτα λεπτά της συνάντησης» αν θα υπάρχει deal με τον Πούτιν και παρέθεσε τα λόγια ενός «φίλου του» που είπε ότι τις ΗΠΑ «Η Κίνα θα τις νικήσει με το εμπόριο και η Ρωσία με τον πόλεμο» για να ισχυριστεί πως δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου