Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Η καρδιά της δεν άντεξε τη διαθεσιμότητα

Ηταν 50 χρόνων. Μαχητική συνδικαλίστρια των εκπαιδευτικών. Βρισκόταν στη λίστα των 111 Λαρισαίων συναδέλφων της που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Την Παρασκευή το βράδυ πήγε στα γραφεία της ΕΛΜΕ Λάρισας και ανακοίνωσε:
«Παιδιά, είμαι το πρώτο άτομο που έμαθε επίσημα από το ίδιο το υπουργείο Παιδείας -την είχαν πάρει τηλέφωνο- ότι βγαίνω σε διαθεσιμότητα... γιατί η αίτηση που είχα κάνει για εξαίρεση απορρίφθηκε».
Πριν από ενάμιση χρόνο είχε υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς (τριπλό μπάι-πας). Λίγες ώρες αργότερα, το πρωί του Σαββάτου, η καρδιά της δεν άντεξε. Στο νοσοκομείο απλώς βεβαιώθηκε ο θάνατός της. Χθες οι δικοί της άνθρωποι, οι φίλοι και συνάδελφοί της την αποχαιρέτησαν.
«Η καρδιά της δεν άντεξε να χάσει τους μαθητές της, τη δουλειά της, την καριέρα της, τον τρόπο ζωής της.
»Αγωνίστηκε μέχρι την τελευταία στιγμή για να αναδείξει την αδικία που υφιστάμεθα με τον ξεριζωμό και την κατάργηση των 50 ειδικοτήτων από τα ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ, τόσο απότομα, τόσο οριζόντια, τόσο άδικα και καταχρηστικά.
»Μην ενημερώσετε την τρόικα ότι λείπει ένας από μας και οι αριθμοί δεν βγαίνουν - ίσως δεν δώσει την επόμενη δόση. Εξάλλου, για όλους αυτούς δεν έχει σημασία η ζωή, αλλά μόνο οι αριθμοί», γράφουν τα μέλη του παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νοσηλευτικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η Κλαίρη Κοψαχάτη υπηρετούσε τα τελευταία 15 χρόνια στο 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου και ήταν συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Λάρισας. Ηταν μέλος του δ.σ. της ΑΔΕΔΥ και παλαιότερα μέλος του δ.σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας.
πηγή: enet.gr

1 σχόλιο: