Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ραντεβού στα ...

Ραντεβού στα ..
 
Είδαμε την παγκόσμια και ιστορική πρωτοτυπία να διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας. Το προφίλ του τρομοκράτη είναι ανάλογο με το προφίλ του εξουσιαστή. Στη θέση του Σαμαρά θα μπορούσες άνετα με ένα κουστούμι και μία γραβάτα να έχεις τον Χριστόδουλο Ξηρό και σύμφωνα με αυτά που είδαμε όλοι στο χθεσινό “επαναστατικό” βίντεο, αν του Σαμαρά του κατέβαζες το μαλλί προς τα κάτω, του έβγαζες τα γυαλιά και του φορούσες μία μπλούζα με τον Γκεβάρα άνετα έπαιρνε την θέση του νεοέλληνα “τρομοκράτη”. Ακόμα και τους “τρομοκράτες” δεν τους έφτιαξαν στα μέτρα του απλού πολίτη αλλά του εξουσιαστή. Διότι η φάτσα αλλά και η βαριεστημάρα του Ξηρού να διαβάζει τον “επαναστατικό” λόγο ταιριάζει πολύ καλύτερα
στο προφίλ του βουλευτή που έχει τόσο σίγουρη την μονιμότητα της κοινοβουλευτικής καρέκλας που βαριέται να σε πείσει ότι είναι άξιος εκπρόσωπός σου, παρά με τον Έλληνα που αυτή την στιγμή δεν τον χωράει ο τόπος από τον θυμό.
Δεν χρειαζόταν το έτοιμο κείμενο του Γιωτόπουλου για να πειστούμε ότι ο Ξηρός είναι υπάλληλος του συστήματος και ότι “η εξαφάνιση του Ξηρού συνδέεται με την προσπάθεια της κυβέρνησης να μεγαλοποιήσει την απειλή της τρομοκρατίας”. Όσο και ο Γιωτόπουλος ήταν “επαναστάτης” άλλο τόσο και η επανάσταση έχει και είχε εκπροσώπους άεργους, αγράμματους και επικίνδυνα νηστικούς για δόξα και χρήμα. Αν βάλεις στον Γιωτόπουλο ένα κουστουμάκι θα μπορούσε άνετα να είναι ο δίδυμος αδελφός του Κάρολου Παπούλια. Το κείμενο που υπογράφει ο Γιωτόπουλος, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα δελτίο τύπου-προειδοποίηση της εξουσίας προς τους πολίτες της χώρας Ελλάδας ότι αν σκεφτούν έστω και αυθόρμητα να αντιδράσουν σε όσα η εξουσία τους επιβάλλει θα αντιμετωπιστεί ως τρομοκρατική ενέργεια ενάντια στην δημοκρατία αλλά και στην ειρήνη που επιβάλλει η Ε.Ε.
Αυτό βέβαια στο είπε προφορικώς και ο βαριεστημένος “επαναστάτης” Ξηρός στο βίντεο του: “Πόλεμο ενάντια στην ΕΕ, στα Μνημόνια κ.λπ”. Ο ένας σε καλεί σε πόλεμο ενάντια σε αυτά που γνωρίζεις ότι σε συνθλίβουν και ο άλλος σε προειδοποιεί ότι αν το κάνεις θα χαρακτηριστείς ως τρομοκράτης.
Πιάσαν και τα γεφύρια της Αγανάκτησης και του Θυμού σου. Κλείνουν με όλα τα μέσα τα στενά για την παραμικρή πιθανότητα λαϊκής έκρηξης που μπορεί να δημιουργηθεί ακόμα και από εκεί που δεν το περιμένουν στο έμμεσο μέλλον. Ακόμα και η μικρή αγανάκτηση που μπορεί να έχεις όταν ένας υπάλληλος του κράτους κόψει το νερό ή το ρεύμα ενός συμπολίτη σου θα πρέπει να την τιθασεύσεις .Διότι όταν ο Ξηρός σου λέει ότι “κάντε ομάδες και ξυλοφορτώστε όσους κόβουν το ρεύμα και το νερό Ελλήνων” σε κατατάσσει αυτόματα στην “τρομοκρατική ομάδα” του άεργου “επαναστάτη”.
Από την άλλη μεριά έχεις και την αμεσότατη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Αθανασίου, ο οποίος ξαφνικά βάζει στην δικιά του κομματική Πολιτεία τους κατοίκους της Ελλάδας. Ξαφνικά γίναμε όλοι φίλοι και αδελφοί ενώ μέχρι χθες ήμαστε οι κλέφτες και λωποδύτες που μάς κυνηγούσε το καλό Κράτος για να το πληρώσουμε επειδή έτσι αυτό γουστάρει. “Η ελληνική Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τους πολίτες από αυτούς που τους επιβουλεύονται”, δήλωσε ο υπουργός. Μα ο “επαναστάτης” Ξηρός δεν δήλωσε πουθενά ότι επιβουλεύεται κανέναν πολίτη της Ελλάδας, αντιθέτως δήλωσε εχθρός του Κράτους που “καταδυναστεύει τους πολίτες της”. Γιατί λοιπόν ο κατεστραμμένος πολίτης, κατά τον κύριο Αθανασίου, είναι πιθανό θύμα της “τρομοκρατίας”; Πώς ξαφνικά “οι νόμοι και οι θεσμοί, η Δικαιοσύνη και το Σύνταγμα” κατά τον κύριο Αθανασίου “είναι η απάντηση στους τρομοκράτες”; Πού είναι οι νόμοι, οι θεσμοί, η Δικαιοσύνη και το Σύνταγμα επί 4 ολόκληρα χρόνια όταν με νόμους γκιλοτίνες, καταστρατήγηση του Συντάγματος, αυτοσυντριβή των θεσμών και απαξίωση της Δικαιοσύνης από ελεύθερος πολίτης κατάντησες επαίτης του πλανήτη; Πώς γίναμε ίσα κι όμοια ξαφνικά μέσα από ένα 3λεπτο βίντεο της κακιάς ώρας;
Τέλος, ο “επαναστάτης” Ξηρός μάς έδωσε ραντεβού στα γουναράδικα όπως κι ένας άλλος γελωτοποιός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεχνάνε βέβαια και οι δυο γελωτοποιοί ότι τα Γουναράδικα τα βιώνει καθημερινά μεγάλη μερίδα του λαού. Στα παλούκια μέχρι αυτή την στιγμή έχουν καρφωθεί πάνω από 10,000 κεφάλια Ελλήνων που καμιά επανάσταση δεν ξεκίνησαν και ούτε όνειρο είχαν να γίνουν κανενός το σύμβολο. Την ώρα που ανάμεσα στα μπούτια και στα βυζόκωλα αυτοί δίνουν την παράστασή τους οι άνθρωποι δίχως μέλλον για την επόμενη ώρα υποφέρουν και στενάζουν, ενώ το μόνο σίγουρο που έχουν είναι ένα παλούκι για το δικό τους κεφάλι.
Να σάς κλείσω κι εγώ μια συνάντηση στην οποία βρισκόμαστε όλοι μαζί 24 ώρες το 24ωρο.
Ραντεβού στα Πουτανάδικα.-      του Γιάννη Λαζάρου       
                            
Αναρτήθηκε από MANIER 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου