Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Ο ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Ο ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ



Πριν λίγες ημέρες η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου έβγαλε ψήφισμα για τους πρόσφυγες, με τη συμφωνία και της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. 
Σε αυτό, εκμεταλλευόμενοι υπαρκτά προβλήματα και ανεπάρκειες του «ευρωπαϊκού πολιτισμού» και του ελληνικού κράτους, έκαναν ένα σωρό υποκριτικές εκτιμήσεις και διασπορά φόβου.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι το πρόβλημα του εγκλωβισμού οφείλεται στις πολιτικές χωρών που αγνοούν τις αποφάσεις της Ε.Ε. Αυτό είναι μεγάλο ψέμα! Ο εγκλωβισμός των προσφύγων αποφασίστηκε ομόφωνα από τις 28 κυβερνήσεις, με σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής κυβέρνησης. Κατά παράβαση της συνθήκης της Γενεύης και του Καταστατικού του ΟΗΕ.

Αναφέρει το ψήφισμά τους ότι η εγκατάσταση ανθρώπινων υπάρξεων, κύρια στη Δ. Θεσσαλονίκη, αποτελεί επιβάρυνση. Πέραν του ότι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να θεωρούνται επιβάρυνση, λογικό είναι το ότι, εφόσον υπάρξουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις φιλοξενίας και κεντρικός σχεδιασμός κατανομής με συμμετοχή ΚΕΠ και ΚΕΔΕ, δεν θα είναι βασικό πρόβλημα ο τόπος διαμονής. Εξάλλου υπάρχουν εγκαταστάσεις σε Πιερία, Κιλκίς, Ημαθία και ετοιμάζονται 6 στρέμματα στη Θέρμη. Ωστόσο, για να στηρίξουν αυτήν τους την εκτίμηση, λένε ότι υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν συμβεί σχετικά περιστατικά.

Δηλώνουν στο ψήφισμα την κάθετη αντίθεση του δημοτικού συμβουλίου να δεχθεί και άλλο κύμα προσφύγων - μεταναστών αφού, όπως λένε έχει ήδη διαταραχθεί η τοπική ανθρωπογεωγραφία!! Δηλαδή προϋποθέτουν και αποδέχονται τον εγκλωβισμό στον οποίο συναίνεσαν τα κόμματά τους στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Φαντάζονται ότι πολλοί πρόσφυγες θα επιλέξουν για διανομή τον «ευλογημένο μας τόπο». Από την άλλη όμως, δεν διεκδικεί και ο δήμος μας την ελευθερία κίνησης των διωγμένων από τις πατρίδες τους.

Αναδεικνύουν σε απειλή την παρουσία των προσφύγων, ρίχνοντας νερό στο μύλο της ακροδεξιάς. Κρύβουν τα αίτια και τους υπεύθυνους της προσφυγιάς, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Δεν λένε κουβέντα για το ότι την «ανθρωπογεωγραφία» μας αλλάζει η καπιταλιστική κρίση με τους κανόνες και τα μνημόνια Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ., που διώχνει τα νιάτα μας στο εξωτερικό και εντείνει την υπογεννητικότητα. Μνημόνια που όλοι αποδέχονται, εκτός του Κ.Κ.Ε. 
 
Παραπέρα, με βάση το ψήφισμα ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου δήλωσε ότι «αρνείται τη συνεργασία και την παροχή υπηρεσιών» στους κατατρεγμένους και τα παιδιά τους! Καλεί, σε συγκέντρωση για την «ασφάλεια» της περιοχής. Στο παρελθόν, είχε κάνει και μία κλειστή συγκέντρωση για το θέμα του στρατοπέδου των Διαβατών.
 
Για την ανασφάλεια των απλήρωτων εργαζόμενων του δήμου, για τις συνθήκες απασχόλησης στις υπηρεσίες του, για την ανεργία που θα καταπολεμούσε προεκλογικά, για τις ελλείψεις υποδομών υγείας και πρόνοιας, για τα σπίτια χωρίς ρεύμα και νερό, δεν έκανε ποτέ καμία συγκέντρωση. Ούτε καν αποκλειστικό δημοτικό συμβούλιο ….

Συνδημότισσες, συνδημότες
 
Οι έλληνες πόντιοι και οι μικρασιάτες τον προηγούμενο αιώνα, τράβηξαν πολλά και κυνηγήθηκαν από τους τότε πρόγονους της Χρυσής Αυγής. Τότε, το μοναδικό στήριγμα των προσφύγων ήταν το εργατικό - λαϊκό κίνημα και η ταξική αλληλεγγύη. Αυτό πρέπει να εκφραστεί και σήμερα
 
Να βλέπουμε τους πραγματικούς ενόχους που τσακίζουν τη ζωή μας και με αυτούς να τα βάλουμε. 
 
Να μην επιτρέψουμε στους φασίστες να τα βάζουν, όπως πάντα κάνουν, με τους αδύνατους.
 
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας, με κάθε τρόπο, σε κάθε κυνηγημένο από το εκμεταλλευτικό σύστημα. Καλούμε το κίνημα να διεκδικήσει άμεσα μέτρα ανακούφισης και στήριξης των προσφύγων - μεταναστών. Αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας με ευθύνη του κράτους και των δήμων. 
 
Να παλέψει ενάντια στις αποφάσεις που τους εγκλωβίζουν στη χώρα μας, διεκδικώντας τη μεταφορά στις χώρες προορισμού τους. Καλούμε το λαό να δυναμώσει την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στις επεμβάσεις και στην αθλιότητα του σάπιου καπιταλισμού. Καμία συμμετοχή της χώρας μας στη σχεδιαζόμενη επέμβαση στη Λιβύη.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου