Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Δείξε μου το φίλο σου...


«Στήριξη Μπάιντεν για λύση του χρέους», έγραψε η «Αυγή» συνεχίζοντας: «Χρέος, Προσφυγικό και Κυπριακό συζήτησαν στη Νέα Υόρκη ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε μια συνάντηση που διήρκεσε περί τα 40 λεπτά και διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, με τους δύο άνδρες να συμφωνούν στη διατήρηση "ανοιχτής γραμμής επικοινωνίας"». 
 
Το «δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι», ταιριάζει γάντι στην κυβέρνηση. Οταν η πρώτη διεθνώς ιμπεριαλιστική δύναμη, που σπέρνει πολέμους, στηρίζει αναφανδόν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ (άλλωστε και η κυβέρνηση αυτή κάνει τα πάντα σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, ώστε να έχει την εύνοιά των ΗΠΑ, συμμετέχοντας ενεργά και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή, καλώντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και δίνοντάς τους τη βάση της Σούδας, ελληνικά εδάφη, θάλασσες και αέρα για πολέμους), ο λαός, δεν πρέπει απλά να κουμπώνεται, αλλά να καταλαβαίνει ότι τον σπρώχνουν σε χίλιους δυο κινδύνους για ξένα με τα δικά του συμφέροντα.
 
Πρέπει, λοιπόν, να επαγρυπνεί και να προετοιμάζεται για τη δική του αντεπίθεση, διεκδικώντας την ικανοποίηση των δικών του αναγκών, σε συνδυασμό με την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που σημαίνει ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου.

Οι απορίες του Matrix24
 
«Η "περίεργη" σιωπή του Περισσού για τις τηλεοπτικές άδειες», τιτλοφορείται σχόλιο στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Matrix24.gr, όπου, μεταξύ άλλων, υποστηρίζεται πως, ενώ «η υπόθεση Καλογρίτσα, η πολιτική αντιπαράθεση για τα προβαλλόμενα ως "βοσκοτόπια" και η εμπλοκή της Τράπεζας Αττικής έχουν δημιουργήσει ένα πολιτικό θρίλερ που πυροδοτεί σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και όλων των κομμάτων...», το ΚΚΕ «κρατά... πολύ χαμηλό προφίλ σε αυτή την σύγκρουση». Το σχόλιο καταλήγει σε εικασίες για την «περίεργη στάση» του ΚΚΕ, που προσπαθεί να συνδέσει με βρωμιές και συκοφαντίες που έχουν κατά καιρούς γραφτεί (π.χ. για τους όρους πώλησης του «902» κ.λπ.). Λίγο - πολύ, δηλαδή, να πει πως το ΚΚΕ δεν μιλάει γιατί έχει λερωμένη τη φωλιά του.

Δεν χρειάζεται, βεβαίως, να είναι κανείς δαιμόνιος ρεπόρτερ για να έχει αντιληφθεί τις παρεμβάσεις του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για το θέμα π.χ. στη συζήτηση προχτές στη Βουλή του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού ή μόλις χτες στη συνέντευξή του στον ρ/σ «Real». 'Η, για να έχει πληροφορηθεί τις τοποθετήσεις του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. 'Η, για να έχει διαβάσει τις συνεχείς αναφορές στο θέμα στον «Ριζοσπάστη». Ολα αυτά τα ξέρουν πολύ καλά οι συντάκτες της εν λόγω ιστοσελίδας. Ο σκοπός τους είναι άλλος. Να προσπαθήσουν να λερώσουν το ΚΚΕ με τις βρωμιές μιας λάσπης βγαλμένης από το βούρκο των ανταγωνισμών ανάμεσα σε διαφορετικά επιχειρηματικά συμφέροντα και των αστικών πολιτικών παιχνιδιών.

Δεν έχει τέλος η κατρακύλα ... 
 
Είναι πασίγνωστο πως το ευρωπαϊκό κεφάλαιο και η ένωσή του, η ΕΕ, έχουν αποκτήσει εδώ και χρόνια τον «αριστερό ψάλτη» τους. Στη θέση αυτή φιγουράρουν διάφορα κόμματα, που αυτοανακηρύσσονται «προοδευτικά», κι «αριστερά», καθώς κι ορισμένα κόμματα που διατηρούν τον τίτλο «κομμουνιστικό», έχοντας δεκαετίες τώρα εντρυφήσει στο οπορτουνιστικό, σοσιαλδημοκρατικό ρεύμα του λεγόμενου «ευρωκομμουνισμού». Τα τελευταία, όπως π.χ. το ΚΚ Γαλλίας, εδώ και χρόνια, έχουν πάρει «διαζύγιο» από το μαρξισμό - λενινισμό και τον προλεταριακό διεθνισμό. Εχουν παραιτηθεί ακόμη κι από τα ιστορικά σύμβολα του κομμουνιστικού κινήματος και, στο όνομα της «αριστεράς», έχουν γίνει «ουρά» της σοσιαλδημοκρατίας και «πλυντήριο» για το καπιταλιστικό σύστημα και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, κρατάνε το όνομα «κομμουνιστικό» κι έτσι, πέρα από την αποπροσανατολιστική δράση στη χώρα τους, συμμετέχουν ακόμη και στις Διεθνείς Συναντήσεις των ΚΚ, επιδιώκοντας κι εκεί να παίξουν ανάλογο ρόλο. Αν κρίνουμε δε από τις εκδηλώσεις του πρόσφατου φεστιβάλ της εφημερίδα «Ουμανιτέ» του ΚΚ Γαλλίας, η κατηφόρα τους δεν έχει τέλος.

... με Κατρούγκαλο και ΝΑΤΟ για «γαρνιτούρα»
 
Πώς αλλιώς μπορούμε να αναφερθούμε στο γεγονός της πρόσκλησης στο φεστιβάλ αυτό και της ομιλίας, που έκανε εκεί ο Γ. Κατρούγκαλος, υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ; Δηλαδή, στο φεστιβάλ αυτού του «κομμουνιστικού» κόμματος προσκλήθηκε να μιλήσει για «νεοφιλελεύθερες πολιτικές» ο άνθρωπος που έχει μακελέψει, με το 3ο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τις ιμπεριαλιστικές οργανώσεις, τα εργασιακά δικαιώματα, τους μισθούς και τις συντάξεις και τώρα στοχεύει στη συρρίκνωση και του απεργιακού δικαιώματος. Είναι ο άνθρωπος, που σε πρόσφατη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι τον απεικόνισαν σαν τον σύγχρονο... «ψαλιδοχέρη».

Αυτόν βρήκαν να καλέσουν οι μόνο κατ' όνομα πλέον «κομμουνιστές» της Γαλλίας.

Οχι, βέβαια, τυχαία, αν σκεφτεί κανείς ότι στη διπλανή συζήτηση είχαν προσκαλέσει να μιλήσει για τις διεθνείς εξελίξεις και το «κοινό ευρωπαϊκό σπίτι» μας τον στρατηγό Dominique Trinquard, επικεφαλής στρατιωτικής αποστολής του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ. Ναι, σωστά διαβάσατε του ΝΑΤΟ, αυτού του ιμπεριαλιστικού οργανισμού, που σφαγίασε και συνεχίζει να σφαγιάζει τους λαούς. Παράλογα ακούγονται τα παραπάνω για τους κομμουνιστές στην Ελλάδα, καθώς και για τους κομμουνιστές σε πολλές χώρες του κόσμου. Καθόλου, όμως, δεν είναι για ένα κόμμα, όπως το ΚΚ Γαλλίας, που στήριξε «με τα μπούνια» τις πρόσφατες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη και της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Επίκαιρα και σήμερα τα λόγια του Λένιν, που έλεγε πως η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη ενάντια στον οπορτουνισμό.

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου