Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Αθλιότητες αθλίων που υπηρετούν άθλιους σκοπούς!


Μαύρη αθλιότητα για «Λευκές Νύχτες»

Ο Μίλτος Πασχαλίδης μιλά στον «Ημεροδρόμο»

pasxalidhs-mikroytikos

 
Αγωγή κατά του Θάνου Μικρούτσικου και του Μίλτου Πασχαλίδη κατέθεσε ο Δήμος Ιλίου επειδή ματαίωσαν συναυλία τους που θα γινόταν στο πλαίσιο των «Λευκών Νυχτών». Ο Δήμος ζητάει να πληρώσουν 120.000 έκαστος για ηθική βλάβη!

Τον περασμένο Ιούνιο, ένα Σάββατο βράδυ ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μίλτος Πασχαλίδης επρόκειτο να κάνουν μία συναυλία στο Δήμο Ιλίου. Τα γιγαντοπανώ που είχαν αναρτηθεί στην πόλη προανήγγειλαν πανηγυρικά το γεγονός, ο οποίο θα ήταν μέρος των «Λευκών Νυχτών». Δηλαδή εκείνων των «λευκών» νυχτών οι οποίες στρώνουν το χάλι για μαύρες μέρες εργασίας. 

Θυμίζουμε ότι με αυτή την ονομασία προπαγανδίζεται το ολονύχτιο άνοιγμα των καταστημάτων, κατά την οποία οι εργαζόμενοι στις εμπορικές επιχειρήσεις καλούνται να εργαστούν όλη τη νύχτα (συνήθως Σαββατόβραδο).

Αυτές οι λεγόμενες γιορτές κάτω από ο εορταστικό περιτύλιγμα προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στην εργασιακή ζούγκλα και την καταστρατήγηση του ωραρίου των εργαζόμενων οι οποίοι καλούνται να είναι διαθέσιμοι Κυριακές, αργίες, μέρες και νύχτες ανάλογα με τα κέφια των εργοδοτών τους.

Μόνο που οι δύο καλλιτέχνες δεν είχαν ενημερωθεί ότι τα τραγούδια τους επρόκειτο να γίνουν το μουσικό πλαισίωμα μιας τέτοιας φιέστας. Όταν το πληροφορήθηκαν από φορείς των κατοίκων και συλλογικότητες της πόλης απέσυραν τη συμμετοχή τους. Η απάντηση του δημάρχου Ιλίου, Νίκου Ζενέτου ήταν να καταθέσει αγωγή εναντίον των δύο καλλιτεχνών ζητώντας από τον καθένα 120.000 ευρώ (!) για ηθική βλάβη, ενώ στην αγωγή έχει συμπεριληφθεί και το γραφείο παραγωγής.

Mίλτος Πασχαλίδης: «Πρόκειται για θράσος που δεν έχει όρια»  


«Πού ακριβώς βρίσκεται η ηθική βλάβη;» αναρωτιέται ο Μίλτος Πασχαλίδης με τον οποίο επικοινώνησε ο «Ημεροδρόμος»Για προφανείς ιδεολογικούς λόγους δεν θα μπορούσαμε να γίνουμε μέρος σε μια εκδήλωση με αυτό το περιεχόμενο. Μάλιστα οι τοπικοί φορείς οι οποίοι μας πληροφόρησαν για το περιεχόμενο της εκδήλωσης μας είπαν επίσης ότι το ολονύχτιο άνοιγμα των καταστημάτων θα γινόταν παράτυπα, αφού σύμφωνα με όσα μας είπαν, ο Δήμος δεν είχε ζητήσει τη σχετική άδεια από την Περιφέρεια».

Όταν οι δύο καλλιτέχνες ματαίωσαν την εμφάνισή τους ο Δήμος Ιλίου είχε βγάλει ανακοίνωση στην οποία κατήγγειλε την πράξη τους ως «αντίθετη σε κάθε ηθική και επαγγελματική δεοντολογία, η οποία επιπρόσθετα προσβάλλει τους πολίτες του Ιλίου και το Δημοτικό Συμβούλιο που ενέκρινε τη «Λευκή Νύχτα» και τη συμμετοχή των εν λόγω καλλιτεχνών σε αυτή».

Λίγους μήνες αργότερα φαίνεται πως ο δήμαρχος το … ξανασκέφτηκε και αποφάσισε να επαναφέρει τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Μίλτο Πασχαλίδη στην ηθική τάξη με το αζημίωτο βεβαίως, διότι στο δικό του «ηθικό» σύμπαν η ηθική κοστίζει περί τις 340.000 ευρώ.

«Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι μέθοδος τρομοκράτησης, τσαμπουκάς και επίδειξη πυγμής σε τοπικό επίπεδο. Πρόκειται για θράσος που δεν έχει όρια» μας λέει ο Μίλτος Πασχαλίδης. «Οσο για το εξωφρενικό ποσό που μας ζητείται να καταβάλουμε, τέτοιες οικονομικές απαιτήσεις δεν τις συναντάμε ούτε σε φόνους εξ  αμελείας!»

Οι άξιοι καλλιτέχνες δεν σκέφτηκαν ότι είναι χειρότερο έγκλημα να χαλάει κανείς τον μπερντέ των τάχα «χαρούμενων» εμποροϋπαλλήλων που μέσα στην νύχτα εξυπηρετούν «χαρούμενους» πελάτες. Και γι’ αυτό και καλούνται να πληρώσουν.

Αθλιότητες αθλίων που υπηρετούν άθλιους σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου