Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Μαζική διαδήλωση κατά των συμφωνιών CETA και TTIP

ΔΑΝΙΑ

Μαζική διαδήλωση κατά των συμφωνιών CETA και TTIP

Από την κινητοποίησηΑπό την κινητοποίηση 
 
Μαζική ήταν η διαδήλωση που οργανώθηκε από εργατικά σωματεία στην Κοπεγχάγη, την Πέμπτη 26 Οκτώβρη, ενάντια στις συμφωνίες CETA και TTIP.
Την προηγούμενη βδομάδα η δανέζικη κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει θετική ψήφο για τη συμφωνία CΕΤΑ, χωρίς καν να ενημερώσει τη βουλή.


Όπως ανέφερε ένας από τους κεντρικούς ομιλητές ο Εμίλ Όλσεν, πρόεδρος της νεολαίας της Ομοσπονδίας 3F, η CETA είναι κάτι παραπάνω από μια απλή εμπορική συμφωνία καθορισμού προδιαγραφών προϊόντων και υπηρεσιών. 

Αποτελεί δούρειο ίππο του κεφαλαίου και ένα ισχυρό μέσο για την άρση κάθε εμποδίου για τη διείσδυση και δράση των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων στις αγορές των δύο πλευρών του Ατλαντικού. Είναι τεκμήριο της επιθετικότητας του κεφαλαίου και της βαρβαρότητας του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος και θα έχει σαν συνέπεια νέες μειώσεις μισθών και χτύπημα εργατικών δικαιωμάτων, με εκτίναξη της ανεργίας.

Γι' αυτό δεν πρέπει να εκπλήσσει καθόλου ότι τόσο τα συντηρητικά κόμματα της κυβέρνησης και οι σοσιαλδημοκράτες, όσο και οι ξεπουλημένες ηγεσίες της Δανέζικης Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών και των Δημοσίων Υπαλλήλων, με διάφορα ψέμματα προσπαθούν να παραπλανήσουν και να εκτονώσουν τις μεγάλες λαϊκές αντιδράσεις. Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη και να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στα μονοπώλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου