Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Αντικομμουνισμός «από κούνια» σε βιβλία που μοιράστηκαν σε μαθητές...


Για ωμό αντικομμουνισμό σε βιβλία που μοιράστηκαν σε μαθητές κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Ικαρίας - Φούρνων του ΚΚΕ. Σημειώνει πως εκπαιδευτικοί και γονείς έχουμε υποχρέωση να διδάξουμε την αλήθεια.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ικαρία μοιράστηκαν πρόσφατα δύο βιβλία για την περσινή συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα "σχετικό με τις χώρες της Ευρώπης"… Το υλικό αυτό έχει εκδοθεί και διανέμεται δωρεάν από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Στο εκπαιδευτικό έντυπο "Πάμε να εξερευνήσουμε την Ευρώπη!" ορίζονται οι έννοιες του πολέμου, της ειρήνης, της ελευθερίας και της απασχόλησης (όχι εργασίας) μέσα από τη σκοπιά της ΕΕ. Οι μικροί μαθητές προετοιμάζονται για το αβέβαιο μέλλον και τον εργασιακό μεσαίωνα που τους περιμένει, "…επειδή οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις πρέπει να ανταγωνιστούν με επιχειρήσεις από άλλα μέρη του κόσμου, που ίσως να μπορούν να κάνουν το ίδιο έργο με μικρότερο κόστος". 
Τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία της γηραιάς ηπείρου αποστεωμένη από ταξικές επαναστάσεις, για μια αρχαία Ελλάδα και μια ρωμαϊκή Αυτοκρατορία χωρίς δούλους.

Υπό τον τίτλο "Πώς ενώθηκε η οικογένεια" διαβάζουμε: "Οι ηγέτες των ανατολικών χωρών πίστευαν σε ένα σύστημα το οποίο ονομαζόταν «κομμουνισμός» και το οποίο είχε ως συνέπεια να δυσχεραίνει τη ζωή των κατοίκων στις χώρες αυτές. Οι άνθρωποι καταπιέζονταν και πολλοί από αυτούς που διαμαρτύρονταν ενάντια στο καθεστώς κατέληγαν σε στρατόπεδα πολιτικών κρατουμένων". Και ο ωμός αντικομμουνισμός δεν σταματάει εδώ, αλλά αναπαράγεται όλη η αστική προπαγάνδα για το τείχος του Βερολίνου, ο όρος του Γκέμπελς, "σιδηρούν παραπέτασμα" και η παραφιλολογία για "το παλιό άτεγκτο κομμουνιστικό σύστημα".

Θέτοντας και την τέχνη για παιδιά στην υπηρεσία της προπαγάνδας της, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διανέμει και λογοτεχνικό βιβλίο για μικρά παιδιά, ώστε να μπολιάσει την "ευρωπαϊκή ιδέα" όχι μόνο στο μυαλό, αλλά και στην ψυχή της νέας γενιάς.

Αποτελεί πρόκληση για τους δασκάλους, τους μαθητές και τις οικογένειές τους αυτή η προσπάθεια εξωραϊσμού της ΕΕ και των σάπιων αξιών που πρεσβεύει στα μάτια των μικρών μαθητών.

Σε πείσμα των παραχαρακτών της, όμως, η ιστορική αλήθεια είναι αμείλικτη: Η δημιουργία δύο γερμανικών κρατών υπήρξε συνειδητή επιλογή των ιμπεριαλιστών. Χαρακτηριστική απόδειξη τα λόγια του πρώτου καγκελάριου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (ΟΔΓ), αμέσως μετά την ίδρυσή της στα 1948: "Καλύτερα μισή Γερμανία και να είναι δική μας - παρά ολόκληρη και δική τους!". Ο πόλεμος των ιμπεριαλιστών ενάντια στο σοσιαλισμό, η ανοιχτή υπονόμευση κι οι προβοκάτσιες σε βάρος του λαού του σοσιαλιστικού κράτους της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας (ΓΛΔ) επέβαλαν την κατασκευή του τείχους του Βερολίνου.

Τα ιλουστρασιόν βιβλιαράκια των αστών δεν μπορούν να διαγράψουν από την ιστορική μνήμη τις πρωτόγνωρες κατακτήσεις που γνώρισαν οι εργαζόμενοι στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία (ΓΛΔ), στην ΕΣΣΔ και τις άλλες χώρες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης. Οι λαοί των πρώην σοσιαλιστικών χωρών και οι εργάτες από την πρώην ΓΛΔ στην ενιαία και καπιταλιστική πλέον Γερμανία "Επιτέλους, είναι ελεύθεροι!", όπως αναφέρει το εν λόγω εκπαιδευτικό υλικό της Commission και δοκιμάζουν στο πετσί τους την ελευθερία που τους υπόσχονταν οι αστοί. Την ελευθερία στην ανεργία, στα βάσανα, στη φτώχεια, στην εκμετάλλευση, στην καταστολή, στο χτύπημα των λαϊκών ελευθεριών.

Ο καπιταλισμός σηκώνει καθημερινά τείχη για τη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων που τους καταδικάζει να ζουν στη φτώχεια, τη σχετική και απόλυτη εξαθλίωση. Η ζωή έχει αποδείξει πως ο καπιταλισμός αλλάζει σύνορα και αιματοκυλά τους λαούς, γεννά ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολεμικές συγκρούσεις, το φασισμό. Αυτές είναι οι οδυνηρές συνέπειες που ζουν οι λαοί, στην πράξη, τα αδιέξοδα της ανατροπής του σοσιαλισμού και της καπιταλιστικής παλινόρθωσης στη ΓΛΔ και στις άλλες πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Οι λαοί σε αυτές τις χώρες αναπολούν το σοσιαλισμό, τη σιγουριά για το μέλλον και αναγνωρίζουν την ανωτερότητα των κοινωνικών δικαιωμάτων που απολάμβαναν στο σοσιαλισμό.

Επιχειρούν, λοιπόν, να εμφανίσουν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα σαν την μοναδική επιλογή της νέας γενιάς. Γι’ αυτό ο αντικομμουνισμός πηγαίνει χέρι - χέρι με τη σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση που έχει εξαπολύσει η ΕΕ, οι αστικές κυβερνήσεις και τα μονοπώλια ενάντια στους λαούς σε όλα τα κράτη-μέλη.
Αλήθεια, το εν λόγω υλικό γιατί δεν γράφει ότι στην ΕΕ υπάρχουν αυτή τη στιγμή δεκάδες εκατομμύρια άνεργοι; Ότι η ΕΕ από κοινού με το ΔΝΤ και την κυβέρνηση τσακίζουν τη ζωή και το μέλλον χιλιάδων παιδιών στην Ελλάδα, που μένουν χωρίς ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για να στηρίξουν τα κέρδη των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων; Ότι η Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαχειριστεί τη συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης, με μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς; Θα ενημερώσουν άραγε τους μαθητές ότι η ΕΕ έχει αιματοκυλήσει τα παιδιά της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Λιβύης, της Παλαιστίνης κ.ά.; Θα διδαχθούν οι μαθητές ότι, την ώρα που υπάρχουν πεινασμένα παιδιά στα σχολεία, δαπανώνται τεράστια ποσά για την υλοποίηση προγραμμάτων που σκοπεύουν να εξωραΐσουν την ΕΕ στα μάτια των μαθητών;

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να γυρίσουν την πλάτη τους στα ευρωπαϊκά προγράμματα, που, κατακλύζουν το "νέο σχολείο". Εκπαιδευτικοί και γονείς έχουμε υποχρέωση να διδάξουμε την αλήθεια, να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους για τα "έργα και τις ημέρες" της ΕΕ και να μην τους αφήσουμε να μπολιάζουν τα παιδιά μας με τις σάπιες αξίες της».

Πηγή: 902.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου