Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Καταψηφίζει το ΚΚΕ το φορολογικό νομοσχέδιο (VIDEO)






Καταψηφίζει επί της αρχής το ΚΚΕ το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ενσωματώνει Κοινοτική Οδηγία στο Εθνικό Δίκαιο και περιλαμβάνει φορολογικές ρυθμίσεις για την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και την καλύτερη είσπραξη των φόρων.


Το νομοσχέδιο με τη διαδικασία του επείγοντος συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής και ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής για το πρώτο μέρος που αφορά την Κοινοτική Οδηγία σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι θα πατάξει τη φοροδιαφυγή όταν η απελευθέρωση της κίνησης κεφαλαίων δημιούργησε καλύτερους όρους για την ύπαρξη φορολογικών παραδείσων, ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι φοροδιαφεύγουν και εισφοροδιαφεύγουν νόμιμα, με προνόμια που έχουν ψηφίσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Για το δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου σημείωσε ότι η κυβέρνηση χαρίζει φορολογικά χρέη και πρόστιμα της Εταιρείας Ακίνητων του Δημοσίου που περνάει το Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων με σκοπό να διευκολυνθούν οι ιδιωτικοποιήσεις. Πρόσθεσε ότι βελτίωση της εισπραξιμότητας των φόρων σημαίνει καλύτερος εισπρακτικός μηχανισμός για τους φόρους που φορτώνονται στο λαό.

Ζήτησε να καταργηθεί ο συμπληρωματικός φόρος στα χωράφια όπως και ο ΕΝΦΙΑ και ανέφερε πως η κυβέρνηση πρέπει να κάνει δεκτή την τροπολογία του ΚΚΕ για την πληρωμή των γεωτεχνικών που κάνουν ελέγχους εκτός ωραρίου και με δικά τους έξοδα. Επίσης ανέφερε ότι το ΚΚΕ διαφωνεί με την τροπολογία που παραχωρεί αιγιαλούς σε επιχειρηματικούς ομίλους του Τουρισμού, ενώ ανέφερε ότι αποτελεί ξέπλυμα χρήματος η τροπολογία που παρατείνει το νόμο για τη νομιμοποίηση αδήλωτων κεφαλαίων.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου