Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Ο δήμαρχος, η Κίρκη κι οι σειρήνες της αντιλαϊκής πολιτικής!



 

Ο δήμαρχος, η Κίρκη κι οι σειρήνες της αντιλαϊκής πολιτικής!

 

Άρθρο – Απάντηση του Στέλιου Παλαρμά*

 

Σε άρθρο του,  δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης τοπικής εφημερίδας αποκαλεί το δήμαρχο Κ. Πελετίδη «Κίρκη»!!!

Ο δήμαρχος, η Κίρκη κι οι σειρήνες της αντιλαϊκής πολιτικής
Κ. Πελετίδης
Το άρθρο με τίτλο «Χωρίς να μιλάει κανένας» έχει  θέμα το καρναβάλι, αλλά στην ουσία ασκεί κριτική στον πυρήνα της πολιτικής της δημοτικής αρχής και καταλήγει:
«Και όλα αυτά χωρίς να μιλάει κανένας. Τέτοια Κίρκη δήμαρχο δεν είχε άλλη πόλη».
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία η Κίρκη ήταν βασίλισσα που ζούσε στο νησί Αιαία και μεταμόρφωνε τους ανθρώπους σε ζώα με την χρήση μαγικών βοτάνων.

Για τον συντάκτη του κειμένου όσοι συμφωνούν ή συμφωνούν με κριτική διάθεση ή ακόμα δείχνουν ανοχή «και δεν μιλάνε»  για την πολιτική της δημοτικής αρχής χαρακτηρίζονται ως ζώα.


Και μπορεί ο απαξιωτικός αυτός χαρακτηρισμός να θυμώνει και να εξοργίζει ένα σημαντικό κομμάτι του Πατραϊκού λαού εγώ όμως θα απαντήσω ως «πολιτικόν ζώον».

Καταρχήν, η εφημερίδα κι ο αρθρογράφος θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν ζούμε σε πόλη Λωτοφάγων, όπου μπορούν χωρίς κανέναν δισταγμό να προσφέρουν προπαγανδιστικούς  λωτούς  προκειμένου οι δημότες να ξεχάσουν και να οδηγηθούν στην λήθη.

Και μπορεί να αναπαράγουν την μονότονη και βαρετή πλέον κριτική για την δημοτική αρχή, ότι δηλαδή είναι μια δημοτική αρχή που μόνο διαμαρτύρεται, να προσπαθούν να σβήσουν από την μνήμη τον Πατρινών τις πολιτικές των προηγούμενων δημοτικών αρχών και τις οποίες στήριζαν απλόχερα,

Ο δήμαρχος, η Κίρκη κι οι σειρήνες της αντιλαϊκής πολιτικής 
αλλά να σβήσουν και να κάνουν τους δημότες να ξεχάσουν το έργο που έχει κάνει μέχρι τώρα η δημοτική αρχή έχουν μεγάλη δυσκολία.

Αναφέρω ενδεικτικά:
  • Τις μειώσεις κι απαλλαγές από τα δημοτικά τέλη για μακροχρόνια ανέργους, ΑΜΕΑ, δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων, πολύτεκνους – τρίτεκνους και μονογονεϊκές οικογένειες.
  • Μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών σε όσους έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης,
  • Το Λαϊκό Φροντιστήριο στο οποίο συμμετέχουν 400 παιδιά
  • Τις παιδικές κατασκηνώσεις στην Πλαζ τα τρία τελευταία χρόνια από τις οποίες ωφελήθηκαν  2.250 παιδιά.
  • Τις παρεμβάσεις στην Πλαζ , το Νότιο Πάρκο, το Πλατανόδασος, το Ριγανόκαμπο, τον Κόκκινο Μύλο.
  • Την Δημιουργία 320 νέων θέσεων στους παιδικούς σταθμού του Δήμου μας.
  • Την παροχή δεκατιανού σε 1.200 μαθητές των σχολείων της πόλης μας, ενώ 1.500 οικογένειες λαμβάνουν τρόφιμα από την Τράπεζα Τροφίμων.
  • Τις παρεμβάσεις σε σχολεία, δημοτικά κτήρια, δρόμους με την συμβολή των υπηρεσιών και εργαζομένων του Δήμου.
Και θα μπορούσα να αναφέρω πολλά ακόμα έργα που γίνονται από την δημοτική αρχή με κριτήριο την ανακούφιση του λαού μας από τις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές.

Κανένα πρόβλημα δεν έχουν για το γεγονός ότι ο λαός μας είναι ανάμεσα στη «Σκύλλα και τη Χάρυβδη» των αντιλαϊκών πολιτικών που χρόνια τώρα, με τον έναν η άλλον τρόπο, και οι ίδιοι στηρίζουν.

Ο δήμαρχος, η Κίρκη κι οι σειρήνες της αντιλαϊκής πολιτικής 

Για αυτούς είναι φυσιολογικό, κανονικό κι ανθρώπινο οι δημοτικές αρχές που εκλέχτηκαν με την στήριξη  ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ:
  • Να κόβουν το νερό σε οικογένειες,
  • να κάνουν κατασχέσεις λογαριασμών για χρέη λίγων ευρώ,
  • να απολύουν εργαζομένους,
  • να ξεπουλάνε το νερό, τα απορρίμματα, τη δημοτική περιουσία στο μεγάλο κεφάλαιο, στέλνοντας τον λογαριασμό στους δημότες.
Είναι «ιδεοληπτική και ξεπερασμένη»,  η πολιτική της «δημοτικής αρχής του ΚΚΕ», όπως λένε, να μην κόβει το νερό και να μην κάνει  κατασχέσεις λογαριασμών  σε λαϊκές οικογένειες, να είναι στο πλευρό των εργαζομένων,
να αναδεικνύει και να οργανώνει διεκδικήσεις για την στήριξη των ανέργων, να δείχνει τον ένοχο για την εξαθλίωση και την ανεργία, να θεωρεί το νερό δημόσιο αγαθό, να διαμορφώνει χώρους για άθληση και αναψυχή.

Στις δράσεις και τις κινητοποιήσεις που οργάνωσε η δημοτική αρχή συμμετείχαν χιλιάδες δημοτών, φαίνεται όμως ότι κάποιοι εκτός από ζώα θεωρούν τους πολίτες και Σειρήνες και έχουν μόνιμες ωτοασπίδες για να μην ακούσουν και παρεκκλίνουν από την ρότα στήριξης των αντιλαϊκών πολιτικών.

Γιατί το πραγματικό τους πρόβλημα δεν είναι ότι «δεν μιλάει κάνεις». Είναι όσοι μιλάνε και αποκαλύπτουν ότι  θέλουν να μασκαρέψουν τον Προκρούστη της εφαρμοζόμενης πολιτικής που πετσόκοψε το βιοτικό επίπεδο του λαού που έκανε λάστιχο τα δικαιώματά του.

Έτσι η ευαισθησία του αρθρογράφου και της εφημερίδας  εξαντλείται στο ότι τα πολιτικά άρματα του Δήμου στο καρναβάλι μοιάζουν με τέρατα – Άλιεν που προφανώς τρομάζουν τα μικρά παιδιά.

Αν θέλουν να δουν «πολιτικές τέρατα», αν θέλουν να δουν τρομαγμένα παιδιά ας δουν τα ματιά των μαθητών όταν λιποθυμάει από την πείνα ο συμμαθητή τους, όταν μας λένε ότι χτες απολύθηκε ο πατέρας τους.

Στήριξαν απάνθρωπες πολιτικές, πολιτικές που οδήγησαν ένα κομμάτι του λαού να ζει  σαν τα  ζώα και τώρα ζητούν και τα ρέστα από όσους αντιδρούν και αγωνίζονται.

Είμαι ο τελευταίος που θα πει ότι η δημοτική αρχή  τα έχει κάνει όλα καλά ή ότι δεν πρέπει να ασκείται κριτική.

Άλλο όμως κριτική και άλλο η ύβρις προς τον  Δήμαρχο και τον Πατραϊκό λαό.

Ο δήμαρχος, η Κίρκη κι οι σειρήνες της αντιλαϊκής πολιτικής 

Στις δημοσιογραφικές Σειρήνες που προσπαθούν να παραπλανήσουν τον λαό ξεπλένοντας και εξωραΐζοντας τις αντιλαϊκές πολιτικές θέλω να αφιερώσω από το γνωστό τραγούδι του καρναβαλιού τον στίχο «έλα να μάθεις τι θα πει Πατρινός».

Έτσι για να διασκεδάσω τον «πόνο» τους για τη νοημοσύνη των δημοτών και τον φόβο τους ότι η στήριξη κι η συμπόρευση μιας σημαντικής μερίδας του λαού με την δημοτική αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μπορεί να γίνει παράδειγμα προς μίμηση ακόμα και έξω από τα όρια της Πάτρας.

Τέλος ας κατανοήσουν ότι η στήριξη που έχει η δημοτική αρχή δεν έχει να κάνει μόνο με το έργο που έχει προσφέρει στην Πόλη αλλά κι ότι όλα αυτά τα χρόνια παλεύει με κάθε τρόπο να κρατήσει ψηλά το ηθικό και την αξιοπρέπεια του λαού.

Είναι πάντα στο πλάι του δίνοντας του θάρρος και δύναμη να αντιπαλέψει τις δυσκολίες δείχνοντας ότι υπάρχει ελπίδα. Υπάρχει άλλος δρόμος.

(*) Σημείωση: Ο Στέλιος Παλαρμάς είναι Εκπαιδευτικός και μέλος της
Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκαπίδευσης
του Δήμου Πατρέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου