Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Και τι δεν είπε...


Πηγή: Eurokinissi

Της Κάλι Καρά
Είπε, είπε... και τι δεν είπε σήμερα, ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, μέχρι που κόντεψε να μας τρελάνει, προσπαθώντας να μας πείσει ότι το 2018 η χώρα μας θα έχει μετατραπεί σε «χώρα των θαυμάτων». Τέλος των μνημονίων, θα βγούμε για δανεισμό στις περιβόητες αγορές, για να μπουκώσουν ξανά το μεγάλο κεφάλαιο στο όνομα της «ανάπτυξης», χρεώνοντας το λαό ξανά και αυτά τα δανεικά, χωρίς να έχει αυτός δανειστεί ούτε ένα ευρώ. 

«Ανακούφιση του λαϊκού κόσμου», «κοινωνική δικαιοσύνη», «δίκαιη ανάπτυξη», «κοινωνικό κράτος», καταπολέμηση της διαφθοράς, της ανεργίας, «ενεργητικές πολιτικές» στο χώρο της Υγείας και της Παιδείας και άλλα τέτοια ΣΥΡΙΖΑίικα προπαγανδιστικά τερτίπια επιστρατεύει η κυβέρνηση.


Το πώς θα γίνουν όλα αυτά, άραγε, ακόμη και εάν το μνημόνιο τελειώσει με τη σημερινή του μορφή, αφού θα είναι εδώ οι δεκάδες εφαρμοστικοί του νόμοι, μόνο ο «αριστερός» Τσίπρας το ξέρει.

Πώς θα γίνουν αυτά με τον προϋπολογισμό φοροληστείας που πέρασε στη Βουλή, όταν προετοιμάζει το νέο γύρο αντιλαϊκών προαπαιτουμένων, που τσακίζει και τα τελευταία προνοιακά επιδόματα, που εγκαινιάζει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκών περιουσιών, ενώ βάζει στο στόχαστρο πιο αποφασιστικά ακόμα και το δικαίωμα στην απεργία, μόνο η ξεδιάντροπη προπαγάνδα μπορεί να το εξηγήσει.

Όλα αυτά καταρρέουν μπροστά στη βαρβαρότητα που καθημερινά ζει ο λαός, εξαιτίας της πολιτικής που και αυτή η κυβέρνηση υλοποιεί, παίρνοντας για αυτό τα συγχαρητήρια της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Το μόνο σίγουρο είναι η εκτίναξη της φτώχειας του λαού, ενώ πάνω στο τραπέζι θα παραμένουν και οι άλλες απαιτήσεις του κεφαλαίου, έτσι όπως εκφράζονται από το ΔΝΤ, την ΕΕ και τον ΣΕΒ στη χώρα μας.

Και το πιο σίγουρο είναι η διεκπεραίωση της «βρώμικης δουλειάς» που ανατέθηκε στη γιαλαντζί αριστερά, ώστε οι επιδιώξεις και οι σχεδιασμοί των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλοεπιχειρηματιών που θέλουν τους εργαζόμενους δεμένους χειροπόδαρα, να μην μπορούν να αντιδράσουν στη βαρβαρότητα που τους επιφυλάσσει η καπιταλιστική ανάπτυξη.

Ο λαός έχει τη δύναμη να τους χαλάσει τα σχέδια, με την οργάνωση και τον αγώνα του. Ευκαιρία η πανεργατική απεργία που σαλπίζει το ΠΑΜΕ, με το σύνθημα «Κάτω τα ξερά σας από την απεργία. Είναι Εργατικό Δικαίωμα».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου