Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Η οργάνωση και η δράση των συνταξιούχων στο επίκεντρο σύσκεψης των Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)






Σύσκεψη των Διοικήσεων των Συνταξιουχικών Οργανώσεων Νομών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Κατερίνης, Γιαννιτσών, Λιτοχώρου και Σερρών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Φλεβάρη στην αίθουσα του 1ου ορόφου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν μέλη Διοικήσεων των Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ - ΔΕΗ, ΔΕΚΟ Τραπεζών και Πολιτικών Υπαλλήλων Εθνικής Άμυνας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης.


Αναφέρθηκε στη βάναυση αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που μειώνει τις συντάξεις (νόμος Κατρούγκαλου) και τις παροχές στην Ασφάλιση και στην φαρμακευτική δαπάνη, κόβει ΕΚΑΣ, επιδόματα και κάλεσε τους συνταξιούχους όπως μέχρι τώρα ήταν στο πλάι των εργαζομένων να είναι τώρα με μεγαλύτερη συμμετοχή και αποφασιστική δράση.

Τόνισε ιδιαίτερα πως πρέπει να σταθούμε στα ζητήματα οργάνωσης και δράσης των συνταξιούχων. Το να γίνει βαθιά συνείδηση ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο του αγώνα για να αναχαιτιστούν και να ανατραπούν οι αντιλαϊκές, αντεργατικές πολιτικές των κυβέρνησης - ΕΕ και κεφαλαίου.

Ο Δ. Κουμπούρης αναφέρθηκε στην επιστολή της Ομοσπονδίας Συνταξιουχικών Οργανώσεων προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ώστε να επιστραφούν οι παράτυπα παρακρατηθείσες περικοπές απ’ τις συντάξεις (κύριες και επικουρικές) και τα μερίσματα ώστε να μην ταλαιπωρούνται χιλιάδες συνταξιούχοι με την υποβολή αιτήσεων.

Στη συνέχεια, στη συνεστίαση που ακολούθησε, έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου και λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης στην πρώτη τους εμφάνιση.   












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου