Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Τα ψέματα έχουν «κοντά ποδάρια»




Μετά το βομβαρδισμό της Συρίας από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας και Γαλλίας, η κυβέρνηση με δηλώσεις της προσπάθησε να κρύψει από το λαό το βρώμικο ρόλο που έχει αναλάβει στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ως σημαιοφόρος των συμφερόντων του κεφαλαίου, λέγοντας υποκριτικά: «Η Ελλάδα συμμετέχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις μόνο εφόσον αυτές πηγάζουν από αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών». Πληθώρα όμως δημοσιευμάτων στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, διαψεύδουν την κυβέρνηση και δημιουργούν πρόσθετη ανησυχία στο λαό μας, για τον εφησυχασμό που συστηματικά καλλιεργεί σχετικά με το ρόλο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στην ιμπεριαλιστική πολιτική που προωθούν στην περιοχή.


***
 
Για παράδειγμα, γράφτηκε στον «Ριζοσπάστη», αλλά και σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, ότι από τη βάση της Σούδας απογειώθηκε ένα αεροσκάφος «Mc Donnel Douglas KC-10A» της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF), το οποίο πραγματοποίησε αποστολή ανεφοδιασμού μαχητικών αεροσκαφών που βομβάρδισαν τη Συρία, στον εναέριο χώρο μεταξύ Κρήτης και Κύπρου. Αλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι από τη βάση Αβιάνο της Ιταλίας απογειώθηκε αεροσκάφος τύπου «MC-12W Liberty» και προσγειώθηκε στη βάση της Σούδας, παράλληλα με τα άλλα δύο αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης, τύπου «MC-125 EMARS» το ένα και «MC-12W Liberty» το άλλο. Αλλο ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος, τύπου «RC-135V», από τα σημαντικότερα αναγνωριστικά αεροσκάφη, απογειώθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα από τη Σούδα και πέταξε πάνω από την ακτογραμμή της Ανατολικής Μεσογείου, συλλέγοντας πληροφορίες για στόχους σχετικά με την επίθεση στη Συρία. Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες μέρες και στην Ανδραβίδα.

***
 
Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι η αναβάθμιση των αμερικανοΝΑΤΟικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα και η δημιουργία νέων συνιστούν παράγοντα παραπέρα εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις, ανεξάρτητα από το εύρος των υποδομών και των στρατιωτικών δυνάμεων που αξιοποιούνται κάθε φορά. Ετσι, δίπλα στη Σούδα και τις άλλες «παλιότερες» βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, ξεφυτρώνουν τώρα η βάση των αμερικανικών ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, τα σχέδια για ελλιμενισμό στρατιωτικών πλοίων των ΗΠΑ στη Σύρο, στρατιωτική βάση για ελικόπτερα σε νησί κοντά στην Κάλυμνο και άλλα. Είναι βέβαιο ότι όλες αυτές οι βάσεις και τα μέσα θα κληθούν αργά ή γρήγορα να συμμετάσχουν ενεργά σε πολεμικές επιχειρήσεις, αφού αποτελούν προκεχωρημένα φυλάκια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στην ευρύτερη περιοχή, όπου οι ανταγωνισμοί και ο πόλεμος στη Συρία δεν είναι μονόπρακτο έργο, αλλά δημιουργούνται προϋποθέσεις γενίκευσής του. Οι επιλογές της κυβέρνησης για λογαριασμό της αστικής τάξης, η υλοποίηση της συμφωνίας με τις ΗΠΑ, η βαθύτερη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, δημιουργούν υπόβαθρο να μπλέξει ο λαός σε μεγάλους κινδύνους και περιπέτειες.

***
 
Καμιά εμπιστοσύνη, λοιπόν, στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι λένε ψέματα στο λαό και επιβεβαιώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι άξιοι σημαιοφόροι των αμερικανοΝΑΤΟικών συμφερόντων. Συσπείρωση τώρα με το ΚΚΕ. Δυναμώστε τον αγώνα σας, μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια, για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, το δολοφονικό ορμητήριο της βάσης της Σούδας. Να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων, για την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.


Λ. Α. - Π.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου