Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Οι “αχρηστες πληροφορίες” και η πραγματικότητα

 
 

Φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας δεν είναι όσα απασχολούν εσένα κι εμένα.
Ο πόλεμος στη διπλανή αυλή δεν υπάρχει ούτε σαν υποψία για μιά δημοσιογραφία “Επικαιρότητας” που ξαφνιάζεται όταν αρνείσαι να σχολιάσεις τα ασήμαντα.





Φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας δεν είναι όσα απασχολούν εσένα κι εμένα.
Σιγά τώρα που θα μιλήσουν για τις επικείμενες περικοπές, για τις χαμένες ζωές, για την ψευτιά και την κοροϊδία, για το διαρκές έγκλημα του συστήματός τους.
Εδώ η άλλη έριξε το instagram φορώντας μόνο το βρακάκι της…

Ο πόλεμος στη διπλανή αυλή δεν υπάρχει ούτε σαν υποψία για μιά δημοσιογραφία “Επικαιρότητας” που ξαφνιάζεται όταν αρνείσαι να σχολιάσεις τα ασήμαντα. Κάποιοι στον Κόσμο σκοτώνονται. Και λοιπόν; Παντού συμβαίνουν αυτά. Το “εξ αμελείας” εξομοιώνεται με το “εκ προθέσεως”.

Τα στυγερά εγκλήματα κατά του ανθρώπου, σκεπάζονται με “νέα σκανδαλα” μιας αναμενόμενης έτσι κι αλλιώς καπιταλιστικής καθημερινότητας.
Ρίχνεις μια Novartis για εντυπωσιακές αγορεύσεις, στο καπάκι και μια δημοσκόπηση για τόνωση της χαμένης αυτοεκτίμησης..

“Και μη Θε μ’ χειρότερα! Τί ειναι τούτο το νταλαβέρι” απορούσε η κυρία Αλεξάνδρα των παιδικών μου χρόνων για όλα τα συμβάντα.

Τα νταλαβέρια με τα παρτάλια της υφηλίου καλά κρατούν. Οι θεματοφύλακες των δημοκρατικών παραδόσεων συναγελάζονται με τους φονιάδες και παράλληλα βρίσκουν τρόπους να απαξιώσουν τα Μέγιστα της Ιστορίας. Να υμνήσουν ακίνδυνα νεανικά ξεσπάσματα την ώρα που εντείνονται οι διωγμοί εναντίον εκείνων που υψώνουν τα λάβαρα της Αλήθειας.

katiousa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου