Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Η «ουδέτερη» Σουηδία έδωσε το ατσάλι της κατ’ αποκλειστικότητα στον Χίτλερ





Από Panos
 
Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Tις μέρες που οι λαοί έκαναν αποτίμηση της μεγάλης προσφοράς κυρίως της Σοβιετικής Ένωσης αλλά και της αντίστασης στις κατεχόμενες από τους Ναζί χώρες στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, γιορτάζοντας την Μεγάλη Νίκη, κάποιοι άλλοι δικαιολογούσαν το μάταιο της αντίστασης και τα θετικά της υποταγής.
Γέμισαν, στις αρχές Μάη οι μεγάλης κυκλοφορίας Σουηδικές εφημερίδες, με άρθρα για την σωστή εκτίμηση της τότε κυβέρνησης εθνικής ενότητας που με αυτό τον τρόπο απέτρεψε την καταστροφή της Σουηδίας. Και φυσικά ανάμεσα στην απολογητική τους στάση αναφέρονταν αναλυτικά για τα “εγκλήματα” του Στάλιν και των κομμουνιστών, αποσιωπώντας την ήττα του Ναζισμού από τον Κόκκινο Στρατό.

Τρία πράγματα ζήτησαν οι Ναζί από την επίσημη Σουηδία για να μείνει “ουδέτερη”: πρώτο να συνεχίσει μαζί τους το εμπόριο με τα σιδηρομεταλλεύματα που είχε και έχει μπόλικα, για όπλα και κανόνια, αλλά αυτή την φορά κατ Aποκλειστικότητα. Αυτό σήμαινε ότι απαγορεύτηκε το εμπόριο που είχε η Σουηδία με επιχειρήσεις άλλων χωρών και πρώτα από όλα με τις Εγγλέζικες επιχειρήσεις. Δεύτερο ελεύθερη μετακίνηση των Ναζιστικών στρατευμάτων μέσα στην Σουηδία για να ενισχύσουν την Φινλανδία και να εισβάλλουν στην ΕΣΣΔ και τρίτο όχι φωνές ενάντια στον ναζισμό!


Με βασιλιά, διακηρυγμένο θαυμαστή του Χίτλερ, να του στέλνει επιστολές θαυμασμού, με στρατηγούς που εκτιμούσαν ότι “αντέχουμε 2 με 4 εβδομάδες”, με κυβέρνηση “Εθνικής ενότητας” πλην κομμουνιστών παραδόθηκαν με ευκολία στις απαιτήσεις του Χίτλερ. Άλλωστε για προληπτικούς λόγους, αφού πέρασε από το μυαλό τους η σκέψη να κηρύξουν παράνομο το κομμουνιστικό κόμμα, στο τέλος είχαν τους κομμουνιστές περιορισμένους κατ΄οίκον. Η μόνη απαίτηση της Σουηδικής κυβέρνησης ήταν να μην υπάρχουν στρατόπεδα συγκεντρώσεων και να μην γίνονται εκτελέσεις στο έδαφος της Σουηδίας για να μην ταράξουν την ησυχία τους. Δέχτηκαν νάναι “ουδέτεροι”, να αυτολογοκρίνονται, να επιβάλουν σιωπή στις εφημερίδες ακόμη και για την επίθεση στα “αδέρφια” τους Νορβηγούς.

Έκλεισαν τις εφημερίδες που τόλμησαν να γράψουν για τα βασανιστήρια των Χιτλερικών στους Νορβηγούς αντιστασιακούς.

Δεν επέτρεψαν σε Εβραίους που ήταν κυνηγημένοι από τους Ναζί να ζητούν πολιτικό άσυλο όταν άρχισαν οι διώξεις εναντίον τους και τους έστελναν πίσω. Ούτε καν Δανούς και Νορβηγούς κυνηγημένους δέχτηκαν.

Μάζεψαν 8.000 “εθελοντές”, κανόνια, όπλα και πυρομαχικά και τα στείλαν στην Φινλανδία που πολεμούσε ενάντια στην ΕΣΣΔ και ενώ είχαν όπλα να στείλουν στην Φινλανδία να πολεμήσει τους Μπολσεβίκους, δεν περίσσευε ούτε ένα για να στείλουν στην Νορβηγία όταν τους το ζήτησαν οι Νορβηγοί μετά την επίθεση της ναζιστικής Γερμανίας. Το κυριότερο είναι ότι έκαναν χρυσές δουλειές οι Σουηδικές και Γερμανικές εταιρίες σιδηρομεταλλεύματος με τις αντίστοιχες της πολεμικής βιομηχανίας!

Όλοι οι μπιζναδόροι καπιταλιστές κέρδιζαν από τον φασισμό! Και σήμερα μιλάνε χωρίς ντροπή για τα εγκλήματα του κομμουνισμού! Τα πενήντα εκατομμύρια νεκροί του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ανάμεσά τους και κομμουνιστές σκοτώθηκαν και από σουηδικό ατσάλι! Ας δείξουν ΈΝΑΝ νεκρό που τον σκότωσαν οι κομμουνιστές της Σ. Ένωσης μέσα στα σύνορα τους! Έναν!

Την ίδια ώρα 2 εκατομμύρια, εκατό χιλιάδες Γερμανοί στρατιώτες πέρασαν από την Σουηδία, χρησιμοποιώντας τον Σουηδικό σιδηρόδρομο για να ξεκινήσουν την επίθεση στο βόρειο μέτωπο και να πολιορκήσουν το Λένινγκραντ. Την ίδια ακριβώς ώρα που μάτωναν οι λαοί κάτω από την μπότα του φασισμού.
Μετά το Στάλινγκραντ πήγαν να πλησιάσουν τους Δυτικούς συμμάχους. Άλλαξαν κάπως την πολιτική τους και δεχόταν Εβραίους κυνηγημένους και πρόσφυγες από την Δανία και την Νορβηγία.

Η “ουδετερότητα” της Σουηδίας σήμαινε την απόλυτη υποταγή στις δυνάμεις της Ναζιστικής Γερμανίας. Οι μπίζνες συνεχίστηκαν με τις ίδιες ακριβώς Γερμανικές επιχειρήσεις και μετά τον πόλεμο όπως και πριν σαν να μην έτρεχε τίποτα.

Ακριβώς την ίδια τάχα ουδέτερη πολιτική ακολουθεί και σήμερα η Σοσιαλδημοκρατία με τους Πράσινους και την ανοχή του “Ευροαριστερού” κόμματος. Διακηρύσσει την “ουδετερότητα” αλλά συμμετέχει ενεργά σε αποστολές του ΝΑΤΟ (Λιβύη, Αφγανιστάν), είναι μέλος του PESTO, συμμετέχει σε κοινά γυμνάσια με τους Αμερικάνους και έχει υπογράψει σύμφωνο προστασίας με το ΝΑΤΟ σε περίπτωση εξωτερικής επίθεσης. Εξοπλίζει το νησί Γκότλαντ στην Βαλτική σε μικρή απόσταση από την Ρωσία. Αγόρασε Patriots και πουλάει συστήματα υψηλής ευκρίνειας τηλεπικοινωνιακό υλικό στο ΝΑΤΟ. Όλα αυτά για να εξασφαλιστεί όπως και τότε η κερδοφορία των μονοπωλίων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου