Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Αντι ΚΚΕ Λαζοπουλικές κοινοτυπίες….





Από  atexnos.


Σε συνέντευξη του στην «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» (25/5) Ο Λάκης Λαζόπουλος αναφερόμενος στο ΚΚΕ, δεν ξεφεύγει στην «πεπατημένη». Αναπαράγει μία σειρά κατηγορίες αστήρικτες, κοινότυπες και φυσικά χωρίς χιούμορ και «έμπνευση» σε βάρος του ΚΚΕ. Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:

1.Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη στήριξη που παρείχε για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση (άσχετα αν τώρα δηλώνει την απογοήτευσή του) στρέφει τα βέλη του ενάντια στο ΚΚΕ τονίζοντας: «… Ωραία, θα προτιμούσα να έχει έρθει το ΚΚΕ. Αλλά το ΚΚΕ δεν ήθελε να αλλάξει κάτι. Ήθελε μονάχα να διαμαρτύρεται. Εγώ δεν μπορώ συνέχεια αυτόν που ζητάει στα νεκροταφεία κάτι για να περάσει την άλλη μέρα. Πίστευα ότι ζητούσε η κοινωνία να σταθεί όρθια….» Φυσικά αποφεύγει να πει ότι το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει (και δικαιώθηκε) για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα διαχείρισης του συστήματος που έρχεται για να κάνει «την βρώμικη δουλειά» και είχε αρνηθεί να συναινέσει σ’αυτό. Ότι το ΚΚΕ είχε καταθέσει ολοκληρωμένα την πολιτική του πρόταση διεξόδου που φυσικά όχι μόνο δεν οδηγούσε σε αλλαγή διαχειριστή, αλλά στη ριζική αλλαγή της κοινωνίας. Και φυσικά ήθελε την «κοινωνία να σταθεί όρθια» πρωτοστατώντας στους λαϊκούς αγώνες (και όχι απλά στις «διαμαρτυρίες» π.χ των «αγανακτισμένων» καταθέτοντας και προτάσεις για τα «άμεσα ζητήματα».


2. Στη συνέχεια προσπαθεί να αντιπαρατεθεί συνολικά στην παρουσία (ιδεολογική πολιτική, οργανωτική) του ΚΚΕ καταφεύγοντας σε κοινότυπα (ανεπίτρεπτα για έναν καλλιτέχνη με το δικό του επίπεδο) ευφυολογήματα. Τονίζει: «Επειδή στο Πανεπιστήμιο ήμουν σε αυτούς τους χώρους, πάντα αυτό που μου άρεσε στο ΚΚΕ ήταν η εντιμότητα των ανθρώπων του. Πρόκειται για ανθρώπους με πραγματικά «πιστεύω», δεν είναι φλούδες ιδεολογικές. Ομως επειδή έμειναν ξεκρέμαστοι ιστορικά, δηλαδή έκλεισε η κεντρική αντιπροσωπεία και έμεινε εδώ το κατάστημα χωρίς να ξέρει τι πουλάει, προσπαθούν να συντάξουν ένα ιδεολόγημα το οποίο να μη διώξει τους παππούδες που δεν θέλουν να δουν αυτές τις αλλαγές, γιατί ανεξάρτητα του ότι είναι αριστεροί δεν μπορούν να διαβάσουν την εποχή, και παράλληλα θέλει να δείξει ότι είναι με το ηθικό κομμάτι της νεολαίας που… δεν καπνίζουν χασίς.Και ρωτώ: υπάρχει περίπτωση να καπνίζουν χασίς όλες οι άλλες ιδεολογίες και να μην καπνίζουν οι κουκουέδες; Αποκλείεται. Το ΚΚΕ πλέον είναι ένα πολύ συντηρητικό κόμμα που διασώζεται από την εντιμότητα των μελών του και την καθαρότητα που είχαν διαχρονικά, και δεν μπορείς να τους την πάρεις […] Παίζει έναν ρόλο… «είμαι δεν είμαι», «θέλω να ακούς τη φωνή μου ότι υπάρχω», αλλά δεν φέρνει καμιά αντίρρηση, δεν κάνει κάτι. Στηρίζει έμμεσα τη Δεξιά, όλη η γραμμή είναι τέτοια, «προτιμώ να έχω εσάς απέναντι για να έχω λόγο ύπαρξης». Δεν είναι πάντως προϊόν συναλλαγής…»

-Η επανάληψη περί «κεντρικής αντιπροσωπείας» απλά αναπαράγει με «εξυπναδίστικο» τρόπο την θεωρία (που την πλήρωσαν με αίμα οι κομουνιστές) περί «δορυφόρων της Μόσχας», «ξενοκίνητων» κ.α.

-Τα περί προσπάθειας να «συντάξουν ένα ιδεολόγημα για να μην διώξει τους παππούδες…» αποτελεί με σαφήνεια ύβρη για ένα κόμμα που εδώ και 100 χρόνια έχει προβάλλει την Μαρξιστική-λενινιστική κοσμοθεωρία του, τις προγραμματικές τους θέσεις που στηρίζονται σ’αυτήν, που δεν υπάρχει μικρός ή μεγάλος αγώνας του λαού που να μην πρωτοστάτησε , που να μην έβαλε την σφραγίδα του. Η νίκη της αντεπανάστασης στις σοσιαλιστικές χώρες δεν το μετέτρεψε σε φυγόπονο κόμμα, αλλά μελετώντας τις αιτίες σε βάθος, συνεχίζει τον δύσκολο δρόμο «για να ανθρωπεύσει ο άνθρωπος».

-Αναπαράγει τις γνωστές θεωρίες (παλιότερα του ΠΑΣΟΚ) ότι όποιος δεν στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την Δεξιά (έστω και έμμεσα). «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» (Πιραντέλλο)…

– Φυσικά τα όσα αναφέρει στην «εντιμότητα και καθαρότητα των μελών» είναι το αναγκαίο προκάλυμμα για να υποστηρίξει όλα τα υπόλοιπα. Αλήθεια θεωρεί τα μέλη του ΚΚΕ «θύματα» που ανήκουν σε λάθος χώρο που άγονται και φέρονται; 

– Το ΚΚΕ δεν είναι «αυτιστικό κόμμα» όπως θέλει να παρουσιάσει ο καλλιτέχνης. Δεν υψώνει τη φωνή του για να δείξει απλά «ότι υπάρχει» . Είναι η τεκμηριωμένη φωνή της αλήθειας και του δίκιου, είναι η φωνή της συνείδησης και των πραγματικών λαϊκών συμφερόντων. Είναι η φωνή που υψώνεται επιδιώκοντας όχι απλά για να ακουστεί αλλά και για να εμπνεύσει- οδηγήσει τους καταπιεσμένους να πράξουν το ιστορικό – ταξικό τους καθήκον.

Τέλος αν ο καλλιτέχνης συνδέει την πρόοδο π.χ με το κάπνισμα χασίς φυσικά και το ΚΚΕ που είναι ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά δεν μπορεί να συμφωνήσει. Αντίθετα θεωρεί ως πρόοδο μία κοινωνία όχι με ελεύθερα ναρκωτικά αλλά μία κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά, αλλά και από εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου