Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Μια του ψεύτη...


Πηγή: Eurokinissi

Η προσπάθεια εξαπάτησης του λαού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει όρια. Και μάλιστα πάνω στην επέτειο των τριών χρόνων από το δημοψήφισμα του 2015, όταν το «Οχι» έγινε σε λίγες ώρες «Ναι». Το νέο παραμύθι, στο οποίο παίρνουν μέρος πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έχει τίτλο «αποκατάσταση μισθών, συντάξεων και Συλλογικών Συμβάσεων». Δυστυχώς όμως για την κυβέρνηση, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και είναι οι ίδιες οι κυβερνητικές πράξεις και τα έργα, που αποκαλύπτουν τα κυβερνητικά ψέματα. Που ξεσκεπάζουν τις τεχνητές διαχωριστικές γραμμές που προσπαθούν να στήσουν με τη ΝΔ, αφού την ίδια στιγμή η σημερινή κυβέρνηση διατηρεί, επεκτείνει και εφαρμόζει όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των προηγούμενων. Η πραγματικότητα αυτή πρέπει να αξιοποιηθεί από τους εργαζόμενους για να μην πατήσουν την μπανανόφλουδα.


Το έναυσμα έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας προχτές, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο «Twitter», όπου επανέλαβε χιλιοειπωμένες φράσεις όπως ότι είναι «ώρα να εξετάσουμε το ύψος του κατώτατου μισθού», ότι «η αναδιανομή είναι ο πραγματικός κινητήρας της ανάπτυξης» και ότι «είναι δίκαιο ο κόσμος της εργασίας να λάβει το μερίδιο που του αναλογεί...».

Στο κατόπι του, η υπουργός Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου, με αφορμή επιστολή της προς την Αυστριακή ομόλογό της, βρήκε ευκαιρία να ξεσπαθώσει υπέρ της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να πλέξει το εγκώμιο στις «αρχές του ευρωπαϊκού ιδεώδους» και να εμφανιστεί ως ο θεματοφύλακάς τους, σε αντιδιαστολή δήθεν με την αυστριακή κυβέρνηση και άλλες νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις, που βάλλουν κατά του 8ώρου και αμφισβητούν τα «θεμέλια» της ΕΕ.

Πρόκειται για τοποθετήσεις χωρίς κανένα αντίκρισμα, χωρίς την παραμικρή αξία.
Πρώτα απ' όλα, δεν έχουν περάσει παρά λίγες μόλις βδομάδες από όταν η ίδια η υπουργός Εργασίας, μαζί με άλλα κυβερνητικά στελέχη, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της πρότασης νόμου που υπογράφουν εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και την οποία έφερε το ΚΚΕ στη Βουλή, για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και του κατώτατου μισθού, χαρακτήρισαν τα αιτήματα «ευχολόγιο», ενώ για να δικαιολογήσουν την απόρριψή τους προέβαλαν «προβλήματα αντισυνταγματικότητας» και «ασάφειες»! Την ίδια στιγμή όμως η κυβέρνηση λέει ότι οποιαδήποτε πιθανότητα επανεξέτασης του κατώτερου μισθού θα γίνει με βάση το «μνημονιακό καθεστώς», τους νόμους της ΝΔ που έχει διατηρήσει στο ακέραιο (μαζί με όλους τους υπόλοιπους) και παίρνοντας πάντα υπόψη τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων (βλ. «ανταγωνιστικότητα της οικονομίας»). Για τέτοιο «τέλος των μνημονίων» μιλάμε.

Οσο για το «ευρωπαϊκό ιδεώδες», για το οποίο τόσο κόπτονται στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ΕΕ που με τις Οδηγίες και τις αποφάσεις της έβαλε ταφόπλακα στο 8ωρο, καθιέρωσε τη 12ωρη δουλειά και μέχρι 60 ώρες τη βδομάδα, μέσω της «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας. Μάλιστα, είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που με σχετικό νομοσχέδιο εισήγαγε και αυτό το «φρούτο» στην εργασία των γιατρών στα νοσοκομεία. Είναι η ίδια κυβέρνηση που, στα χνάρια των προηγούμενων, πειθαρχώντας στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, απελευθέρωσε πλήρως τις ομαδικές απολύσεις. Αλλά αυτοί ψάχνουν το «φόνο» στην Αυστρία!

Είναι, τέλος, οι επανειλημμένες απαιτήσεις και παρεμβάσεις των εργοδοτών, των εκπροσώπων επιχειρηματικών ομίλων, που τονίζουν ότι η διατήρηση της σημερινής κατάστασης είναι όρος για την «ανάκαμψη της οικονομίας». Απαιτήσεις στις οποίες η κυβέρνηση «κάθεται σούζα» και τις υπηρετεί απρόσκοπτα...

Μπροστά λοιπόν στη ΔΕΘ, προσπαθεί η κυβέρνηση να στήσει ένα νέο «αφήγημα», ένα νέο «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», που θα είναι κι αυτό «απ' έξω κούκλα κι από μέσα πανούκλα». Δηλαδή, με μεγαλόστομες φιλεργατικές διακηρύξεις θα κρύβεται το αντεργατικό του περιεχόμενο και θα καλούνται οι εργαζόμενοι να χειροκροτούν. Οπως όμως λέει ο λαός μας, «μια του ψεύτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μοίρα».

Το άρθρο αναδημοσιεύεται από τη στήλη «Η Αποψή μας», του «Ριζοσπάστη», Τρίτη 10 Ιούλη 2018

902gr

1 σχόλιο:

  1. Βγήκαν ψεύτες στα μπαλκόνια Νικολάκη μου και μας κλέψανε τα Χρόνια Βαγγελάκη μου!
    Έλα κάτσε να τα πιούμε να γλεντήσουμε Μπάμ-Μπούμ πριν τους σκορπίσουμε!

    ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ! ΚΛΕΦΤΕΣ-ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ-ΛΕΚΕΔΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή