Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018

Τα άσεμνα τα λόγια τα μεγάλα
Οταν η εξουσία κυριολεκτήσει εμπράκτως, είναι βέβαιο ότι χάνονται ζωές αλλά απολύτως σίγουρο ότι οι ευθύνες για τις απώλειες και η ανάληψή τους, στο επίπεδο της λήψης αποφάσεων, βρίσκονται εκτός ουσίας. Αλλωστε, αυτό σημαίνει εξουσία. Εκτός ουσίας. Η σχολιογραφία, η κριτική, ο λόγος των απελπισμένων, οι καταγγελίες, ακόμα και η στείρα αντιπολίτευση είναι μες το παιχνίδι της σύγκρουσης της ουσίας με την εξουσία μπροστά στο θηριώδες, το απόλυτο που λέμε κακό που μας βρήκε.
 
Τα προβλήματα αρχίζουν όχι από την ώρα που μας βρίσκει το κακό, αλλά απ' την ώρα που το απεργαζόμαστε, το προκαλούμε, το μεγεθύνουμε, το ωραιοποιούμε, το ξορκίζουμε, το απευχόμαστε και εντέλει τρέχουμε για να το αποφύγουμε άλλοι σώζοντας το τομάρι τους κι άλλοι εαυτούς και αλλήλους, επειδή θέλουν, μπορούν και εν πολλοίς ξέρουν πως.
Αυτά όμως είναι ζητήματα ουσίας της ζωής και της κοινωνίας. Οταν φτάσουμε στην εξουσία είναι άλλες οι ευθύνες, οι γνώσεις, οι απαιτήσεις και κυρίως το βάρος της υπογραφής του πιστοποιητικού θανάτου. Χάνεις τον άνθρωπό σου. Πονάς, υποφέρεις όσο και όπως και στις αρχαίες και στις σύγχρονες κοινωνίες. Στις τελευταίες όμως το πιστοποιητικό το υπογράφουν οι... αρχές.

Σ' αυτήν την αντίφαση που γεννήθηκε ανάμεσα στη δήλωση - απάντηση του γραμματέα Πολιτικής Προστασίας σε Ερώτηση του ΚΚΕ για την πυρασφάλεια κ.λπ... «η χώρα μας διαθέτει έναν δασοπυροσβεστικό μηχανισμό, που ελάχιστες χώρες τον διαθέτουν... μ' ένα δίκτυο εξαιρετικό, ειδικά στην Αττική και τα περιαστικά δάση, που «η φωτιά σβήνεται μ' ένα ή δύο οχήματα και με την κινητοποίηση του πρώτου εναέριου μέσου» και σε όσα «υπερήφανα» ακούστηκαν σαν άσεμνα λόγια σε κηδεία στη συνέντευξη Τύπου των «προστατευτικών αρχών», χάθηκε και η ουσία εξευτελίστηκε και η εξουσία. Οχι. 
Δεν είναι θέμα παραίτησης απλώς. Είναι ύβρις να τα έχεις πει αυτά τα μοναδικά εξαιρετικά και τέλειά σου έργα ένα μήνα πριν και μετά με καρβουνιασμένους νεκρούς, πνιγμένους και ξεσπιτωμένους, να λες ότι φταίνε οι πάντες και τα πάντα για τον όλεθρο, εκτός από την εξουσία σου, που δεν επιτρέπεται να κριθεί εκ του αποτελέσματος.
 
Κι εδώ αρχίζει το βρώμικο παιχνίδι του οπορτουνισμού: Πώς θα βγούμε κερδισμένοι απ' την καταστροφή. Η μείζων αντιπολίτευση, αφαιρώντας τον εαυτό της απ' τον κρίκο των διαχρονικών ευθυνών, στην αρχή το παίζει σεμνή και σιωπηλή και μετά βάζει τα τσιράκια της να λένε κομμούνια τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έτσι ώστε να ταυτίζεται με την ερώτηση που αυτοί δεν έκαναν, αλλά την έκανε το ΚΚΕ, κι όχι με την απάντηση που είναι ίδια με αυτή που θα έδιναν οι ίδιοι αν ήταν κυβέρνηση, στο ίδιο σύστημα, με τον ίδιο καπιταλιστικό κώδικα αξιών. Αυτόν που θέλει να σε σκοτώνει η εξουσία και μετά να πρέπει να την ψηφίζεις, επειδή σου έδωσε χαμηλότατο δάνειο να πληρώσεις τα περατατζίδικα του Χάρου που πήρε τη μάνα σου ή το παιδί σου.

Κι έτσι, φτάνουμε κυριολεκτικά πατώντας πάνω σε πτώματα με επικοινωνιακές πιρουέτες και το Χάρο πρώτο μπαλαρίνο, να μετράνε τις πυρκαγιές τους σαν επίσημα ψηφισμένα τσογλάνια που μετράνε καμένα πιόνια του τύπου «η δικιά σας πυρκαγιά είχε 63 πτώματα κι η δικιά μας μόλις 84...» (!). Εκτός ουσίας, με συμπυκνωμένη την εκ των υστέρων ευαισθησία στη λέξη «σκάστε», που έτσι κι αλλιώς διαφέρει πολύ όταν λέγεται μπροστά στις κάμερες απ' όταν υλοποιείται πίσω απ' αυτές.
 
Στις βρωμοκουβέντες τα παλιά τα χρόνια οι μεγαλύτεροι λέγανε «θα σου βάλω πιπέρι στο στόμα». Σαν πολύ πλακωθήκαμε στις εξωτικές καυτερές γεύσεις, τα σπρέι πιπεριού και τα πιπεράτα σχέδια αντιμετώπισης κρίσης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Υπάρχει τρόπος να βγει πολιτικά ο σκασμός. Πάρτε απ' τη «Σύγχρονη Εποχή» την έκδοση της ημερίδας του Μαΐου του 2018 του ΚΚΕ για την πυρασφάλεια και τη δασοπροστασία και χώστε την καλά διαβασμένη στα άσεμνα στόματα της εξουσίας. Τώρα εγκαίρως. Πριν έρθει το φθινόπωρο και μας πνίξουν τα προεκλογικά σαλιαρίσματα σαν χείμαρροι σε κάθε μάνδρα, σε κάθε γειτονιά.1 σχόλιο:

 1. 1ον.

  Και βγήκαν διάφορες Φυλλάδες ως Πραιτωριανοί Του Δολοφονικού Βοθροσυστήματος και είπαν/γράψαν: Οι Νεκροί ζητούν απαντήσεις!

  .. και ΕΤΣΙ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΘΡΥΛΑ ΤΟΥΣ!

  ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!

  ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ!

  Η ΠΡΩΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ: ΤΟ ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΘΕΙΚΑΜΕ; ΓΙΑΤΙ ΠΝΙΓΗΚΑΜΕ;

  Διότι Ρέ Ρουφιάνοι Του Δολοφονικού Βοθροσυστήματος όταν ΖΗΤΑΣ "ΑΠΑΝΤΗΣΗ" ... ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΗΝ "ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ" ΣΟΥ! ΤΗΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΜΕΝΟΙ ΤΗΝ "ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ" ΤΟΥΣ;

  Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ .. ΓΙΑΤΙ!

  ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΩΝ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΕΙ ΟΛΟΥΣ!!! ΑΛΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΥ ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!


  2ον.

  Σωστά! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ! ΑΛΛΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΌΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΤΕ ΚΡΑΤΟΣ! ΑΛΛΑ ΤΙ ΥΠΗΡΧΕ;

  ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΜΙΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ/ΚΡΑΤΏΝ (ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ) Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΙΚΙΑ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ 21ΑΙΩΝΑ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΜΙΑΣ ΞΕΠΕΣΜΕΝΗΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ! ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ Η ΞΕΠΕΣΜΕΝΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΑΧΑΛΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΚΑΚΙΕΡΑ!

  ΣΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΞΕΠΕΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΟ ΨΕΜΑ ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ Η ΒΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ (ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΕΣ) ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ!

  ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΞΕΠΕΣΜΕΝΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΟΤΕΤΣΙ Η ΕΛΛΑΣ" ΌΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΩΝΤΑΙ 200% ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥ!

  Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΘΩΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΞΕΠΕΣΜΕΝΗΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ! ΆΣ ΜΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ 114! ΆΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΤΑΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΙΚΙΑΚΟΥ ΣΎΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ! ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ "ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ" ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΜΕ ΕΥΛΑΒΙΑ (ΚΥΠΡΟΣ/ΑΤΤΙΛΑΣ 1974)! ΤΟΤΕ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΟΙΚΙΑ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΕ ΛΑΪΚΉ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ 1981 ΕΙΘΕΛΕ "ΑΛΛΑΓΗ" ΠΡΟΔΟΘΕΙΚΕ ΞΑΝΑ! ΤΟ 1989 Ο ΛΑΟΣ ΕΙΘΕΛΕ "ΚΑΘΑΡΣΗ" ΠΡΟΔΟΘΕΙΚΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΦΕΡΑΝΕ ΤΗΣ "ΑΝΑΛΑΤΕΣ ΦΑΣΟΛΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ"! Ο ΛΑΟΣ ΜΕΤΑ ΕΙΘΕΛΕ "ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ" ΞΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ-ΠΡΟΔΟΣΙΑ! ΜΕΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ "ΙΣΧΥΡΟ ΚΡΑΤΟΣ" ΤΟΥ Play Station ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ! ΚΑΙ ΎΣΤΕΡΑ ΎΣΤΕΡΑ... ΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΣΤΕΡΑ! ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ! ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΝΑ ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΟΝ ΑΥΤΟ ΛΑΟ!

  Για να ξέρεται ΟΛΟΙ ΣΑΣ: Οι Αποικιοκράτες μαζί με Τους Λακεδοραγιάδες Τους "Εχουν" Χαφιέδες μέσα Στον Λαό για να Αφουγκραστούν "Της Κρυφές Του Σκέψεις"! ΥΣΤΕΡΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ! ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ (βλ. Σημερινή ΜΚΟ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΌΤΙ "ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΣ"!

  Τόσο οι Νεκροί της ΜΑΝΔΡΑΣ Μας ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΝΔΡΩΣΑΝ!

  Τόσο οι Νεκροί Απανθρακωμένοι στο ΜΑΤΙ ΜΑΣ ΈΔΕΙΞΑΝ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ!

  ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΑ ΜΑΤΙΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΌΤΙ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ! Τί και εάν τρέξει λίγο αίμα; ΣΤΗΝ ΜΑΝΔΡΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΙ ΕΤΡΕΞΕ... ΣΑΜΠΑΝΙΑ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή