Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

ΣΤΑΧΤΗ ΚΑΙ....BURBERRY !!!



Σαν μια κίνηση «φιλική προς το περιβάλλον» χαρακτήρισε η βρετανική εταιρεία Burberry την απόφασή της να κάψει ρούχα και αξεσουάρ αξίας περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να μην κυκλοφορήσουν στην αγορά σε χαμηλότερες τιμές. Η καταστροφή όλων αυτών των προϊόντων γίνεται ουσιαστικά ώστε να μπορούν οι τιμές των προϊόντων του brand να παραμένουν υψηλές, πουλώντας για παράδειγμα, ένα ανδρικό πουκάμισο για πάνω από 250 ευρώ, μία κλασσική καμπαρντίνα της Burberry έως και 1600 ευρώ, ενώ πάνω από 1.500 ευρώ πωλούνται τα παλτά της.
 
  
 
( για κασκόλ και γιά γραβάτα δεν είπαν κάτι ) εξασφαλίζοντας έτσι  ότι αυτά τα ρούχα δεν θα φτάσουν στα χέρια ανθρώπων που ίσως να έχουν πραγματική ανάγκη από ρούχα.
 
Δηλαδή οι φλόγες καίνε ολοκαίνουρια και αχρησιμοποίητα ρούχα προκειμένου να μην πέσουν στα χέρια των πτωχών σε μειωμένες τιμές.
 
Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία διευκρινίζει ότι η θερμότητα που εκλύθηκε από το κάψιμο των ρούχων συγκεντρώθηκε από την εταιρεία προκειμένου να μην επιβαρυνθεί το περιβάλλον!
 
 
 
Πριν από ένα χρόνο η ίδια εταιρεία είχε καταστρέψει αρώματα αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ ύστερα από την υπογραφή συμφωνίας με την αμερικανική εταιρεία Coty.
 
Συνολικά φέτος έκαψε 6% περισσότερα ρούχα και αξεσουάρ σε σχέση με την περσινή χρονιά. 
 
Όπως αναφέρει το BBC οι ενέργειες της Burberry εντάσσονται στη νέα στρατηγική της εταιρείας να απευθυνθεί σε ακόμη υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα. Για το λόγο αυτό κλείνει καταστήματα σε περιοχές που δεν θεωρούνται «στρατηγικής σημασίας» για το κύρος της επιχείρησης. Μια ακόμη ''είδηση'', απόσταγμα της εποχής του Ύστερου Καπιταλισμού έρχεται για να ζεστάνει τις ψυχές 
μας....!!! 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου