Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Ζητά συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων για την «επόμενη μέρα»


  Πηγή: Eurokinissi

Σύνθεση θέσεων και συμφωνία μεταξύ των αστικών κομμάτων για την αντιλαϊκή πολιτική της «επόμενης μέρας» ζητά ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης, επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του κράτους στη Βουλή.

Μιλώντας στο «Real FM», ανάφερε ότι η πολιτική αντιπαράθεση «πέρα από τις εντυπώσεις» πρέπει να γίνεται «επί της ουσίας και με γόνιμο τρόπο», προκειμένου τα κόμματα να έχουν «σκοπό να συνθέσουν κάτι». Πρόσθεσε πως «κάποια μίνιμουμ στοιχεία να είναι λίγο-πολύ συμφωνημένα μεταξύ των περισσότερων πολιτικών δυνάμεων».


Αυτό που θα πρέπει να είναι συμφωνημένο κατά τον Φρ. Κουτεντάκη, ότι θα υπάρχει «υπευθυνότητα στην οικονομική πολιτική» και να μη γίνονται μονομερείς κινήσεις που θα εκληφθούν αρνητικά από τις αγορές, δηλαδή να μη διαταραχθεί η αντιλαϊκή πολιτική. Ο Φρ. Κουτεντάκης, που ήταν το δεξί χέρι του Ευ. Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών πριν τοποθετηθεί από την κυβέρνηση στο Γραφείο Προϋπολογισμού στη Βουλή, έδειξε πως υπάρχει έδαφος συνεννόησης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που στρατηγικά συγκλίνουν, όπως άλλωστε φάνηκε και με την από κοινού ψήφιση του 3ου μνημονίου.

Ειδικότερα για τις συντάξεις και την ήδη ψηφισμένη μείωσή τους από το 2019 ανέφερε πως «από τεχνικής απόψεως γίνεται», αλλά τάχθηκε κατά των μονομερών κινήσεων, λέγοντας πως για να μην εφαρμοστεί το μέτρο «χρειάζεται συμφωνία με τους θεσμούς» και ανέφερε ότι «πολλές φόρες οι αγορές υπεραντιδρούν» ακόμα και σε δηλώσεις που γίνονται για εσωτερικούς λόγους.

«Συνετή δημοσιονομική πολιτική»


Για «συνετή δημοσιονομική πολιτική» διαβεβαιώνει δανειστές και αγορές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά τα δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση κινείται σε ρυθμούς... παροχολογίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε πως «για την επόμενη μέρα έχουμε δύο στόχους: Πρώτον, η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και συνετή δημοσιονομική πολιτική, έτσι ώστε να μη γκρεμίσουμε όλα όσα κτίσαμε και δεύτερον, να αρχίσουμε να λειτουργούμε με τέτοιο τρόπο ώστε το μέσο διαθέσιμο εισόδημα να αυξάνεται».

Όσον αφορά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, σημείωσε ότι «ο πολιτικός λόγος ο δικός μας πάντα εκινείτο στην ανάδειξη των διαχωριστικών γραμμών από το παλιό πολιτικό σύστημα που κυβέρνησε τη χώρα μέχρι το 2015», επαναλαμβάνοντας το μοτίβο των πλαστών διαχωριστικών γραμμών, καθώς και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εφάρμοσε την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με αποτελεσματικότητα για το κεφάλαιο.

902gr

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΙΗΜΑ: "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" Του Γ. Σκορδοπούτσογλου.

    Όταν ακούω "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" βλέπω την μεγάλη ανέλιξη των Συριζοναζοί!

    Όταν ακούω "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" ώρα με την ώρα έρχεται η Καταστροφή!

    Αχ Αυτή η "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" μας φέρνει Σύντομη Ολική Καταστροφή!

    "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ"-"ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" Είσαι ο Πραγματικός Θάνατος Στου Έλληνα τη Ζωή!

    Όποιος μιλά για "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" Τον Τάφο Σου θάβει βαθιά μέσα στην Ελληνική Γή!

    Γιαυτό μακριά από την "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" για να γλυτώσουμε μια Φυσική Ολική Καταστροφή!

    Όποιος Ελληνας μιλά Χαρούμενα για τον Ερχομόώ Της "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ" ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ Καλεί για μια Ολική Φυσική Καταστροφή!

    Το Παρόν και το Μέλλον της "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ" Εχουν Έναν Όμοιο Αριθμητή Το Πολιτικό/Πολιτειακό Βοθροσυστήμα στην Ελληνική Γή και Έναν Κοινό Παρανομαστή Σε Θέλουν 3 μέτρα κάτω Από Την Ελληνική Γή!

    Γιαυτό Θάψτε Τους "ΝΕΟΕΠΟΧΗΗΤΕΣ" Βαθιά μέσα Στην Γή Σαν Το Σκουλίκι Τον "κύρ-Παντελή"
    για να δεί ο Έλληνας και η Ελλάδα ΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ!!!

    Ακου Ρέ Σύ Οταν Ακούς "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" Κτύπα Προτού Σε Φάνε ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ!!!




    ΥΓ. Αφήστε Ρέ ΛΟΥΣΤΡΟΙ ΤΩΝ ΜΜΕ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΛΟΥΣΤΡΩΝ ΜΜΕ ... ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ Günter Grass!!! Ρέ Γερμανομαθείς ΛΟΥΣΤΡΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΣΑΣ ΟΥΔΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ//ΥΦΗ ΤΟΥ ΠΟΙΗΜΑΤΟΣ (ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΗΛΙΘΙΟΙ) ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ Günter Grass/Europas Schande!!!

    Gia Ton Poutso Eisaste OLOI!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή