Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Ωρα να σηκωθούν τα κεφάλια, να υπάρξει αντίδραση στην πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ


Ο χαιρετισμός του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στην εκδήλωση

Στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημείωσε:«Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Για άλλη μια χρονιά, η Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας διοργανώνει την ετήσια γιορτή για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Μια εκδήλωση που σηματοδοτεί μια απολογιστική πρόθεση των πεπραγμένων της χρονιάς που πέρασε και συνάμα έναν ελπιδοφόρο σχεδιασμό της χρονιάς που έρχεται.

Ειδικά αυτής της χρονιάς που, πέρα απ' όλα τ' άλλα, είναι και η χρονιά που θα αντιμετωπίσουμε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις, μέσα από τις οποίες μπορούμε να αναδείξουμε το ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό.

Το Κόμμα μας, στην εκατοντάχρονη ηρωική πορεία του, είτε ήταν στην παρανομία είτε στη νομιμότητα, πλαισιώθηκε από εκατοντάδες στελέχη προερχόμενα από τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφάλειας.

Ολοι αυτοί, όχι απλά συμμετέχοντας αλλά πρωταγωνιστώντας στους λαϊκούς αγώνες, έγραψαν χρυσές σελίδες που εκπέμπουν σ' όλους εμάς ένα καθαρό μήνυμα άδολου πατριωτισμού.

Αποδέκτες αυτού του μηνύματος είναι και τα σημερινά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφάλειας, η νεολαία μας που υπηρετεί τη θητεία της.
Γνωρίζουμε όλοι ότι αποδεδειγμένα αγαπάμε την πατρίδα μας.



Από πολλούς όλο και περισσότερο, μετά από εκατό χρόνια ηρωικής προσφοράς, αναγνωρίζεται πως το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, σε δύσκολες ιστορικές περιόδους κράτησαν την ελπίδα άσβεστη, παλεύοντας να χτίσουν έναν κόσμο καλύτερο, πιο δίκαιο, ειρηνικό.
 Εναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ πλέον να γκρεμίσουμε τα αντικομμουνιστικά στερεότυπα, παράγωγα μιας πολύχρονης και μεθοδικής προπαγάνδας παραποίησης αλλά και απόκρυψης της Ιστορίας και των αγώνων του ΚΚΕ.

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ να σηκωθούν τα κεφάλια, να υπάρξει αντίδραση στην πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Πολιτική που οι αστικές κυβερνήσεις με ενθουσιασμό αποδέχονται, στηρίζουν, προωθούν, βαφτίζοντας "εθνική πολιτική" αυτήν που αναθέτει στις Ενοπλες Δυνάμεις αστυνομικά καθήκοντα και αποστολές καταστολής των λαϊκών διεκδικήσεων.

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ να αντιταχθούμε σε κάθε πολιτική που με πρόσχημα την εκπλήρωση ΝΑΤΟικών και ευρωενωσιακών "συμβατικών υποχρεώσεων" αναγκάζει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές ληστρικές επιδρομές, αντί να είναι σε μονάδες που υπερασπίζονται τα σύνορά μας.

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ, τέλος, όλοι αυτοί να δουν ότι τα συμφέροντά τους ταυτίζονται με τα συμφέροντα των γονιών τους, των παιδιών τους, με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των λαϊκών οικογενειών, του λαού μας.

Εμείς καλούμε όλους και όλες να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που βαφτίζουν "εθνική στάση" το ξεπούλημα των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας.

Να στηρίξουν τις θέσεις του ΚΚΕ, ακόμη κι αν μερικοί δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας.

Εχετε κάθε δικαίωμα να οργανώνεστε και να διεκδικείτε τα δικαιώματά σας
 
Θέση μας είναι ότι η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, των στρατευμένων μας, δεν σταματά στις πύλες των στρατοπέδων.

Τους καλούμε να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Να διεκδικήσουν το δικαίωμα να ενημερώνονται και να λένε με θάρρος τη γνώμη τους.

Τους καλούμε να σταθούν με αφοβία κόντρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Οσον αφορά το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, ξεκαθαρίζουμε ότι το ΚΚΕ δεν το ταυτίζει σε καμία περίπτωση με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που υπηρετούν.

Η θέση μας είναι ότι η Αστυνομία πρέπει να αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του εγκλήματος και όχι στην καταστολή των αγώνων του λαού και της νεολαίας.

Η Πυροσβεστική να αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των συνεπειών από πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές.

Το Λιμενικό στην έρευνα και διάσωση, στην πάταξη του λαθρεμπορίου, στην προστασία του θαλάσσιου πλούτου της χώρας μας.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας είστε παιδιά του ελληνικού λαού.

Στη συντριπτική πλειοψηφία σας είστε γιοι και κόρες λαϊκών οικογενειών, που υπηρετείτε σε δύσκολες συνθήκες.

Εχετε κάθε δικαίωμα να οργανώνεστε, να διεκδικείτε τα δικαιώματά σας μέσα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, την ΠΟΕΣ και τις περιφερειακές της Ενώσεις.

Αντίστοιχα, κάθε δικαίωμα έχετε και οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, οι λιμενικοί, μέσα από τις Ενώσεις σας.

Αντισταθείτε οργανωμένα και μαζικά στις διασπαστικές πρακτικές του αγώνα σας.
Στόχος τους είναι εσείς οι στρατιωτικοί, απογοητευμένοι, να πέσετε στην παγίδα της αποστασιοποίησης από τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα.

Είμαστε όμως σίγουροι ότι τα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ διαθέτουν την ωριμότητα να αντιληφθούν τους ύπουλους κομματικούς τακτικισμούς.

Αυτούς που ωθούν τους στρατιωτικούς στο αναχρονιστικό πισωγύρισμα, στην αναξιοπρέπεια των πελατειακών σχέσεων.

Καμία σχέση δεν έχουν όλα αυτά με τον αγώνα, τις κατακτήσεις, τη θέληση για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής σας και της ζωής των οικογενειών σας.
Πρέπει να απομονώσετε από παντού μαζικά τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, τους υμνητές του Χίτλερ, των Ταγμάτων Ασφαλείας, τους συνεργάτες των κατακτητών και των δικτατόρων.

Ο γνήσιος λαϊκός πατριωτισμός δεν έχει καμία σχέση με τον εθνικισμό, το ρατσισμό, τη ξενοφοβία.

Πατριώτες στρατιωτικοί, αστυνομικοί και απλοί λαϊκοί άνθρωποι αντιστάθηκαν απέναντι σε πανίσχυρους στρατούς και αρκετοί, κατά την τριπλή - γερμανική, ιταλική, βουλγαρική - κατοχή της χώρας, συμμετέχοντας στην Αντίσταση μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Ολη τη χρονιά που μας πέρασε, το Κόμμα μας ανέπτυξε μια πλούσια δραστηριότητα για τα προβλήματα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, για τους απόστρατους, για τα στρατευμένα παιδιά του λαού, τους φαντάρους.

Με επισκέψεις και περιοδείες σε χώρους των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού.

Αξιοποιήσαμε την κοινοβουλευτική μας δραστηριότητα για την ανάδειξη προβλημάτων, πετύχαμε λύσεις.

Πραγματοποιήσαμε εκδηλώσεις για τις διεθνείς εξελίξεις, την κατάσταση στην περιοχή μας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, για την πυρασφάλεια και τη δασοπροστασία.

Η χρονιά που πέρασε σημαδεύτηκε από την τραγική επιβεβαίωσή μας για όσα προειδοποιούσαμε, με την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Είναι διαχρονικά μεγάλη η σημασία που δίνουμε ως Κόμμα στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, η προσπάθειά μας αυτά να λύνονται με Ερωτήσεις και παρεμβάσεις στη Βουλή, αλλά και με στήριξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων των Ενώσεων Πυροσβεστών.

ΝΑΤΟ - ΕΕ δεν είναι παράγοντες ειρήνης και ασφάλειας
 
Στο χρόνο που πέρασε και φυσικά και στον καινούργιο, η κυβέρνηση καθησυχάζει, παραπλανά το λαό πως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες ειρήνης και ασφάλειας, πως τα σύνορά μας τα εγγυώνται οι ισχυρές συμμαχίες της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ.

Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι δεν είναι έτσι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ασίγαστη και διαρκώς ανατροφοδοτούμενη τουρκική επιθετικότητα.

Μάλιστα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και οι άλλοι μνηστήρες της αστικής εξουσίας, ισχυρίζεται πως μόνο όσο ο λαός και η χώρα μας βρίσκεται μέσα σ' αυτό το "κουκούλι" του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, της στρατηγικής σχέσης με τις ΗΠΑ, μόνο τότε μπορεί να νιώθει, δήθεν, ασφαλής.

Ομως αυτό το πλαίσιο, αυτό το "κουκούλι", είναι που καθορίζει τις γεωπολιτικές συντεταγμένες της αστικής τάξης της Ελλάδας. Δηλαδή:

Τη συμμετοχή της χώρας σε κάθε λογής αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Τη μετατροπή της σε "ξέφραγο αμπέλι" για τους ιμπεριαλιστές.

Σε ορμητήριο από το οποίο εφορμούν κατά άλλων λαών και χωρών. Χτες της Λιβύης, σήμερα της Συρίας, αύριο πιθανόν της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Επαίσχυντη, με απαίτηση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, η συμφωνία με την ΠΓΔΜ
 
Οσον αφορά τώρα τη συμφωνία των Πρεσπών, που αυτήν τη βδομάδα θα γίνει η διαδικασία κύρωσής της στη Βουλή, η κυβέρνηση, ως γνήσιος τοποτηρητής της "Pax Americana" στα Βαλκάνια, έκλεισε μια επαίσχυντη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, με απαίτηση των ΗΠΑ.

Σκοπός της να βάλει πάση θυσία και άμεσα την ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, να κοπεί η φόρα στα ρωσικά, κινεζικά και άλλα ξένα κεφάλαια στα Βαλκάνια, γιατί έτσι επιτάσσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί.

Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει αυτή τη συμφωνία στη Βουλή, όπως έχει ενημερώσει τον ελληνικό λαό από την πρώτη στιγμή που μπήκε η υπογραφή Τσίπρα δίπλα σ' αυτήν του Ζάεφ.

Από εκείνη τη στιγμή έχουμε αναπτύξει μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης με ανακοινώσεις, αφίσες, συγκεντρώσεις, περιοδείες, ομιλίες, συλλαλητήρια, πορείες με κεντρικά συνθήματα:

ΟΧΙ στη συμφωνία των Πρεσπών Τσίπρα - Ζάεφ.

ΟΧΙ σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.

ΟΧΙ στον επικίνδυνο αλυτρωτισμό και τον αντιδραστικό εθνικισμό.

ΝΑΙ στην ειρήνη και φιλία των λαών.

Με αυτό το περιεχόμενο των αιτημάτων πορευόμαστε και όχι με τις εθνικιστικές αλυτρωτικές κραυγές, που ρίχνουν νερό στο μύλο του φασισμού, που εντοπίζουν το πρόβλημα μόνο στο όνομα της γειτονικής χώρας, αγνοώντας όλα τα υπόλοιπα επικίνδυνα σημεία της συμφωνίας, περί "Μακεδόνα" πολίτη και "μακεδονικής" γλώσσας, αφήνοντας δηλαδή τα σπέρματα του αλυτρωτισμού και κυρίως υποβαθμίζοντας την επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς πολιτική του "διαίρει και βασίλευε", που επιδιώκουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί δολοφόνοι των λαών για να περνάνε τα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους.
Φίλες και φίλοι,

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφέρω αυτό το οποίο αποτελεί για το Κόμμα μας χρέος, αφού εκτός των άλλων κλείσαμε τον έναν αιώνα ζωής και δράσης και ήδη γλυκοχάραξε ο δεύτερος αιώνας μας.

Επιλέξαμε στη σημερινή εκδήλωση να τιμήσουμε για τη συνεισφορά τους και όλους τους σπουδαίους αγωνιστές, ηρωικές μορφές των αγώνων του Κόμματος, ανθρώπους που διετέλεσαν στρατιωτικοί.

Αυτήν την τιμή θα αποτίσουμε με παρόντα μέλη των οικογενειών τους.

Τους ευχαριστούμε που είναι σήμερα μαζί μας.

Ευχόμαστε καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους. Να είναι το 2019 μια καλή χρονιά, με αισιοδοξία, με ελπίδα, με καινούργιο δυναμισμό και επιτυχίες».

  Ριζοσπάστης Τρίτη 22 Γενάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου