Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Η NOVA ARS και τα ... λουκάνικα


Νέα χρονιά, νέα τέχνη, που λεν κι οι πανταχού παρόντες πολιτικοί καλικάντζαροι! Συνίσταται από σειρά «προειδοποιήσεων» του τι μέλλει γενέσθαι το εκλογικά κολασμένο 2019.
 
Το επικίνδυνο μ' αυτές τις προειδοποιήσεις είναι ότι στην πλειονότητά τους εμφανίζονται ως μπαλαφάρες, τουιτεράδικες αμετροέπειες, φτηνά αστεία κι ακόμα πιο κιτσάτες εικονογραφήσεις επιτυχιών, κάτι σαν τη φωτογραφία του Τσίπρα που γέρνει στη σήραγγα του Μετρό να δει το τρένο που θα σφυρίξει τρεις φορές μετά από δυο χρόνια ή τον Καμμένο να αποδεικνύει ότι έχει δίκιο που φοράει στρατιωτικές στολές αφού τις φοράει κι ο Τραμπ, η μούσα του.
 
Η κατεξοχήν προειδοποίηση είναι διευκρινιστική. Βγαίνουμε από τα μνημόνια και κατά την εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ αυτό σημαίνει ότι όπου κλείνει ένα εργοστάσιο θ' ανοίγει μια αμερικάνικη στρατιωτική βάση. Σημαίνει ότι ο καβγάς κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης θα γίνεται για τη σκιά του γαϊδάρου κι όχι για τα «γαϊδούρια» που μπορεί να νοσηλευτούν αν χρειαστεί σε νοσοκομεία με σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Κι όταν λέμε ελλείψεις είναι ίσως τόσες όσες και οι εκατοντάδες παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας όπως π.χ. στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας παραμένει κλειστή και ανενεργά τα έξι κρεβάτια ανάνηψης ασθενών μετά από χειρουργεία καρδιάς. Σημαίνει, επίσης, υπό το πρίσμα της νέας τέχνης (nova ars και όχι μόνον novartis) διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα με την Υγεία και το Φάρμακο πανάκριβα εμπορεύματα, ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες μετατρέπονται από τη μια στιγμή στην άλλη σε πολιτικούς μπαλαντέρ και χαρτιά μιας σημαδεμένης τράπουλας σ' έναν σκανδαλολογικό τραγέλαφο, άνευ προηγουμένου.
 
Το 2019 πετιέται ωμά στα μούτρα μας μ' έναν κυνισμό τόσο χαμηλού επιπέδου, που θυμίζει σκηνοθέτες που μαϊμουδίζουν, θεωρώντας εαυτούς τουλάχιστον Κουέντιν Ταραντίνο. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τον Πολάκη ως Ούμα Θέρμαν στο kill bill τον Μητσοτάκη και τον Τζανακόπουλο ως τιμωρό Django, έργο του ιδίου παραχολιγουντιανού σαρκαστή.
Το βέβαιο είναι ότι έχουν πυροβοληθεί και κυριολεκτικά εκτελεστεί και τα τελευταία απομεινάρια εργατικών δικαιωμάτων, έχουν ταβλιαστεί οι προσδοκίες ακόμα και των πιο καλοπροαίρετων κι ανυποψίαστων περί τη φρεσκαδούρα της αριστεράς, και ο τέως μικρός Αλέξης πήρε ντοκτορά και επαίνους τόσους από το ΝΑΤΟ ώστε εξασφάλισε διά βίου υποτροφία, μέχρι και κυβέρνηση ανοχής. Ο τίτλος για την καινούρια χρονιά μπήκε από τις πρώτες μέρες της. Θα είναι το έτος χοιροστάσιο (και κατά το... κινέζικο ημερολόγιο) με επικοινωνιακές γουρουνιές και περήφανα κυλίσματα στη λάσπη, δηλώσεις μουγκανίσματα και μια πραγματική φτώχεια και πολιτική ένδεια επιχειρημάτων, μέχρι να πειστούν κι οι πεινασμένοι ότι όπου να 'ναι θα δένουν τα σκυλιά τους με τα λουκάνικα.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου