Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Της νέας Διοίκησης του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ μείζονος Θεσσαλονίκης ‘’Η ΕΝΟΤΗΤΑ΄΄







ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ’’

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694

www.syhntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι συνταξιούχοι!

Η νέα Διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ μείζονος Θεσσαλονίκης ‘’Η ΕΝΟΤΗΤΑ΄΄χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του σωματείου μας και εύχεται σε όλους σας ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, με υγεία για σας και τις οικογένειές σας.

Οι συνταξιούχοι ΙΚΑ της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες του σωματείου μας, έστειλαν ισχυρό μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση, ότι ο αγώνας τους συνεχίζεται και δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

Η αύξηση των ψηφισάντων φανερώνει ότι περισσότεροι συνάδελφοι κατανοούν ότι η οργάνωση στο σωματείο και ο συλλογικός αγώνας, είναι το αναντικατάστατο όπλο μας για να υπερασπιστούμε όσα δικαιώματα μας απέμειναν, αλλά κυρίως να διεκδικήσουμε και να πάρουμε πίσω  όλα όσα, όλες οι Κυβερνήσεις, μας έκλεψαν από το 2009 μέχρι σήμερα.

Πληρώσαμε μια ολόκληρη ζωή, αυτό που αναλογούσε στον καθένα μας, για να παίρνουμε αξιοπρεπείς συντάξεις και όχι φιλοδωρήματα.


Κάθε μέρα και περισσότεροι συνάδελφοι καταλαβαίνουν ότι όσο βρίσκονται σε ισχύ οι αντισυνταξιουχικοί νόμοι, όσο δεν καταργείται ο νόμος του Κατρούγκαλου, οι διατάξεις για την υπερφορολόγηση και για την μείωση του αφορολόγητου από 1-1-2020, το «αφήγημα» της Κυβέρνησης, για δήθεν καλύτερες μέρες που έρχονται, στην μετά τα μνημόνια εποχή, είναι ακόμα μία προσπάθεια εξαπάτησης, μια άθλια προπαγάνδα εναντίον μας,  μπροστά στις πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις του επόμενου χρονικού διαστήματος.

Όλο και περισσότεροι συνάδελφοι κατανοούν ότι οι Κυβερνήσεις, όποια σύνθεση και αν έχουν, όπως και αν αυτοαποκαλούνται, δεν θα σταματήσουν να παίρνουν μέτρα σε βάρος μας, όσο εμείς θα είμαστε με σκυμμένο  το κεφάλι, όσο θα υιοθετούμε τη λογική του «δεν γίνεται τίποτα».

Συνάδελφοι.

Οι δικοί μας αγώνες ήταν εκείνοι που ανάγκασαν την Κυβέρνηση να επιστρέψει, με πολιτική απόφαση, ότι παράνομα είχε παρακρατηθεί από τις επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.

Οι μαραθώνιος αγώνας των συνταξιούχων όλο το 2018, ήταν αυτός που την ανάγκασε να μη εφαρμόσει την περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις κύριες συντάξεις από 1-1-2019.

Γι αυτό απαιτούμε την αναδρομική επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης μας, με ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της Κυβέρνησης.

Δεν αφορίζουμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων και το δικαίωμα του κάθε συναδέλφου να προσφύγει σε αυτά. Τέτοιες αποφάσεις πάρθηκαν καις στο παρελθόν (ΣτΕ 2015), όμως η Κυβέρνηση δεν τις εφάρμοσε, με απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όμως λέμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ σε όλους του συνταξιούχους, ότι η υποβολή αιτήσεων και η προσφυγές στα δικαστήρια, δεν αποτελούν μορφή πάλης, δεν ασκούν πίεση στην Κυβέρνηση, όπως υποστηρίζουν εκείνοι που προσδοκούν οφέλη από αυτή τη διαδικασία. Αντίθετα είναι μέθοδος που εξυπηρετεί και στηρίζει την Κυβέρνηση, της δίνει χρόνο εφαρμόσει και άλλα μέτρα σε βάρος μας, π.χ. να μειώσει το αφορολόγητο. Είναι εργαλείο αυτών που προσδοκούν οικονομικό όφελος από τη φτώχεια και τις αγωνίες μας, όλων εκείνων που μας θέλουν καθηλωμένους στον καναπέ του σπιτιού μας  και στην οθόνη της τηλεόρασης μας. Αυτών που φοβούνται την πιθανότητα να βγούμε στους δρόμους και να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει, αυτά που μας έκλεψαν όλες οι Κυβερνήσεις.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Η νέα διοίκηση του Σωματείου μας δεσμεύεται απέναντι στον καθένα σας, ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται αγωνιστικά το δικαίωμα μας για  αξιοπρεπή ζωή, θα συνεχίσει τους αγώνες για αναπλήρωση όλων των απωλειών στις συντάξεις μας, για δωρεάν παροχές υγείας και δωρεάν φάρμακα, γιατί τα έχουμε χρυσοπληρώσει σαν εργαζόμενοι και εξακολουθούμε να τα πληρώνουμε και σαν συνταξιούχοι, θα συνεχίσει τους αγώνες για να έχουν τα παιδιά μας σταθερή και μόνιμοι εργασία, να έχουν ένα καλύτερο μέλλον.

Σε αυτόν τον δρόμο του αγώνα χωράμε όλοι οι συνταξιούχοι, ανεξάρτητα από «πιστεύω» και «χρώματα».

Κοινή μας σημαία,το δίκαιο του αγώνα μας,  τα προβλήματά μας που απαιτούν άμεση λύση, το καλύτερο αύριο των παιδιών μας.

Πρώτος σταθμός  του αγωνιστικού μας ξεκινήματος, η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση την  Τετάρτη 1η ΜΑΗ στις 10:30 το πρωί στο Άγαλμα Βενιζέλου. 

Να παλέψουμε μαζί με τα παιδιά μας για το δικό μας αύριο και για το δικό τους μέλλον.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η Διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου