Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Ο ενάρετος κύκλος των «χαμένων» αριστερών


Δεν νομίζω ότι υπάρχει κομμουνιστής, αριστερός, δημοκράτης ή έστω απλά λογικός άνθρωπος, που να μην εξοργίζεται από τις αλλεπάλληλες αναφορές του Αλ. Τσίπρα και των όψιμων πραιτοριανών του στο ύψιστο κατόρθωμά του να έχει βάλει τη χώρα και το λαό μας στον... ενάρετο κύκλο, όπως λένε χωρίς ντροπή!
 
Πιο κυνικά υποτακτική, πιο δήθεν αριστερή θέση απ' αυτή δεν έχει μολύνει κυριολεκτικά τη νοημοσύνη των ψηφοφόρων σ' αυτήν την άθλια συνοπτική προεκλογική εκστρατεία. Γιατί αποκρύβεται και διαστρεβλώνεται χειρότερα κι απ' τα fake news - τις ψευτοειδήσεις, ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για ενάρετο κύκλο, στον οποίο μπήκαμε και δεν λέμε να βγούμε, εννοεί «τις ηθικές αξίες και αρχές» του καπιταλισμού. Ομολογεί με ύφος μετανοούσας Μαγδαληνής ότι οι ελαστικές μορφές εργασίας είναι ευαγγέλιο, η εκχώρηση στο υπερταμείο του συνόλου της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια, η ιδιωτικοποίηση και της τελευταίας μύγας που πετάει, η οργιώδης ανταλλαγή «συντρόφων σκοπιμότητας» για να σχηματιστούν οι χρήσιμες στ' αφεντικά κατάλληλες αστικές πλειοψηφίες, είναι αρετές!

Η Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΝΑΤΟ, ο ΟΟΣΑ, το ΔΝΤ, οι τράπεζες είναι καπιταλιστικά μοναστήρια, στα οποία άμα οι αριστεροί μπουν έστω και ως δόκιμοι μοναχοί και κάνουν και σαράντα μετάνοιες τη μέρα και εκατό γονυκλισίες το χρόνο σε δανειστές και funds, τότε χειροτονούνται σε ηγούμενους των Βαλκανίων, διεκδικούν Νόμπελ παγίων ανοδικών χρηματιστηρίων και μια θέση στο πάνθεον των καπιταλιστών φωστήρων, με σθένος και πυγμή, από τον Νετανιάχου έως τον Τραμπ και απ' την Μέρκελ έως τον Πάπα...
 
Σε τι κύκλο ενάρετο μπήκαμε, μας το εξηγεί δε ο πρωθυπουργός, εσχάτως περιστοιχιζόμενος και από μερικούς από τους αποστόλους του, ζητώντας συγγνώμη για τα μαρτύρια στα οποία μας υπέβαλε προκειμένου να εξαγνιστεί απέναντι στην Ιερά Τρόικα. Χίλιες φορολογικές μαστιγώσεις με καρφιά και πρόκες από τον ΕΝΦΙΑ έως τον ΦΠΑ, και από τον φόρο επιτηδεύματος έως την εισφορά αλληλεγγύης από θεόφτωχους σε φτωχούς. Τώρα αυτομαστιγώνεται και ο ίδιος με ταπεινότητα μπροστά στο βωμό της κάλπης, που τη βαστάνε γερά στα μπράτσα τους γονυπετείς ΠΑΣΟΚοι, ΑΝΕΛίτες, Ενωσο-Κεντρώοι και τη βομβαρδίζουν με βιβλία, κασέτες και άλλα πνευματικά προϊόντα, παρασυρμένοι Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες σαν τον Γιάνη με ένα νι.

Αυτό το υφάκι «με βαράνε γιατί πέτυχα να σας βάλω στον ενάρετο κύκλο και να γίνω πρωθυπουργός του, μόνο με συλλογικότητες, συνιστώσες, φίλους, παρέες, και όχι το σύνολο του σογιού μου», που επέλεξε για να ξεπεζέψει από την αριστερά σαν από το καλάμι του και να παγιδέψει όσους ειλικρινείς τον πίστεψαν, για μια μάσκα φίλαυτης νεανικής αντιδραστικότητας, που κατάφερε να την πουλήσει για επιχορηγούμενη από το σύστημα ανεκτή επανάσταση, οδήγησε και σε ξεσαλώματα τους πέριξ του.
 
Και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας, ή καλύτερα ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, υλοποιούν στο πρόγραμμά τους την απειλή «μην τάξεις τ' άγιου κερί και του παιδιού κουλούρι». Παραπονούνται δημόσια που ο αχάριστος λαός με αντίτιμο μισό κουλούρι, και ενδεχομένως κομμένο ηλεκτρικό, δεν του αναγνωρίζει ότι είναι εξίσου ενάρετος καπιταλίστας στην αριστερή πλευρά του τέμπλου του κεφαλαίου και όχι στη δεξιά που άγιασε νωρίτερα.

Κι επειδή, όπως είπε και ο Τσακαλώτος, το ΚΚΕ δεν τους αφήνει αυτούς τους αριστερούς να αγιάσουν, όσοι απογοητευμένοι, οργισμένοι, θυμωμένοι, ακόμα κι έκπληκτοι για τις τόσες συγγνώμες που ακούν, το λέει η καρδούλα τους, ελάτε προς τα εδώ να διαπράξετε τη μεγάλη αμαρτία! Να ψηφίσετε ΚΚΕ! Για να σπάσει ο ενάρετος κύκλος του καπιταλισμού και η αριστερή κλειδαριά των αλυσίδων...
 

Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου