Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

54 εργοδοτικά εγκλήματα σε 4 μήνες! – Αυτό που παράγει ο καπιταλισμός είναι ο θάνατος



Μια προσπάθεια συνολικής καταγραφής εργοδοτικών εγκλημάτων από αρχές Μάη έως αρχές Σεπτέμβρη.

Αναδημοσιεύουμε από το proletconnect μια ακόμα προσπάθεια του ιστολογίου για συνολική καταγραφή εργοδοτικών εγκλημάτων, από αρχές Μάη έως αρχές Σεπτέμβρη:

5/5 Εργαζόμενος στη ΧΑΛΚΟΡ στα Οινόφυτα τραυματίστηκε με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό δύο δαχτύλων.

6/5 Εργαζόμενη με 8μηνη σύμβαση στον τομέα καθαριότητας του δήμου Καλαμαριάς, έπεσε από το απορριμματοφόρο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.

7/5 Συμβασιούχος εργαζόμενος στην κοινωφελή εργασία του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων στο Ηράκλειο, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού παραλίας.


10/5 52χρονος εργάτης σε εργασίες αποκατάστασης οδοποιίας στην Εύβοια, έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από φορτηγό που ντελαπάρισε.

10/5 Εργάτης στην επιχείρηση «Smurfit kappa» στο Κιλκίς τραυματίστηκε στην κοπτική μηχανή, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί στο χέρι.

11/5 60χρονος οικοδόμος έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από σκαλωσιά 7 μέτρων σε οικοδομή στο Ηράκλειο Κρήτης.

20/5 42χρονος εργάτης στο ναυπηγείο «ΑΤΛΑΣ» του συνεργείου «Μπαϊρακτάρης», στο Πέραμα έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από σκαλωσιά.

21/5 Κατά τη διάρκεια εργασιών στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, εργαζόμενος υπέστη ακρωτηριασμό στα δάχτυλα.

25/5 Σοβαρά τραυματίστηκε ντελίβερι στην Καλαμάτα όταν το μηχανάκι που οδηγούσε συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο.

29/5 39χρονος εργάτης τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, έπειτα από πτώση του σε αμπάρι φορτηγού πλοίου σε λιμενική εγκατάσταση της Θίσβης.

3/6 40χρονος εργαζόμενος στο αμαξοστάσιο του μετρό Θεσσαλονίκης τραυματίστηκε έπειτα από πτώση φράχτη.

5/6 42χρονη εργαζόμενη σε ξενοδοχείο στην Κρήτη δεν ξεκίνησε την βάρδια της. Οι συνάδελφοί της την βρήκαν νεκρή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου και διέμενε.

8/6 51χρονος οικοδόμος τραυματίστηκε όταν έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος σε οικοδομή στον Άγιο Νικόλαο του νομού Λασιθίου.

11/6 24χρονος εργαζόμενος σε έργα συντήρησης της ΕΟ Αμφιλοχίας-Λευκάδας τραυματίστηκε σοβαρά όταν παρασύρθηκε από ΙΧ.

11/6 Συνταξιούχος μεταλλεργάτης υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο Ρ/Κ ΟΡΦΕΑΣ ΗΛΙΟΣ στα ναυπηγεία «Φρατζή». Η εργοδοσία προσπάθησε να αποκρύψει το «ατύχημα» για να μη φανεί και η παράνομη απασχόληση συνταξιούχου.

12/6 Εργαζόμενος στην επιχείρηση «ARCO ΕΠΕ» έπεσε από σκαλωσιά, κατά τη διάρκεια εργασιών στο πλοίο «OLYMPUS» στην Δραπετσώνα, με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του.

12/6 Εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου Ηρακλείου τραυματίστηκε από ΙΧ που την παρέσυρε.

12/6 52χρονος εναερίτης, εργαζόμενος σε εργολάβο στη Δράμα, έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από στύλο της ΔΕΗ.

14/6 50χρονος εργαζόμενος που είχε κληθεί ως εξωτερικός συνεργάτης από το εργοστάσιο ανακύκλωσης Ηρακλείου έπεσε από μεγάλο ύψος κατά τη διάρκεια εργασιών μετάλλου, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος.

14/6 Οικοδόμος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, έπειτα από πτώση του από την σκαλωσιά σε οικοδομή στη Συκιά Χαλκιδικής.

18/6 Ακόμα ένα εργατικό «ατύχημα» στο πλοίο «OLYMPUS», όπου εκτελεί εργασίες η επιχείρηση «ARCO ΕΠΕ». Βαρύ αντικείμενο έπεσε στο χώρο του μηχανοστασίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας εργαζόμενος.

18/6 49χρονος εργάτης κατά τη διάρκεια εργασιών σε οροφή κτηρίου στη Στυλίδα Φθιώτιδας, έχασε τη ζωή του έπειτα από πτώση του από μεγάλο ύψος.

18/6 43χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από μεγάλο ύψος, κατά τη διάρκεια εργασιών σε εξοχική κατοικία στον Μαλακώντα Ευβοίας.

24/6 49χρονος εργάτης στην Ορεστιάδα υπέστη κατάγματα στα πλευρά όταν καταπλακώθηκε από παλέτες.

30/6 48χρονος εργαζόμενος ως φύλακας σε εργοστάσιο, έχασε τη ζωή του από αναθυμιάσεις, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε κοντά στο εργοστάσιο στην περιοχή της Φυλής.

2/7 Διανομέας φαγητού τραυματίστηκε όταν το δίκυκλο που οδηγούσε συγκρούστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη.

9/7 40χρονος οικοδόμος στη Πάτρα τραυματίστηκε πέφτοντας από σκαλωσιά.

11/7 Ο εργαζόμενος Ρ.Π. έχασε τη ζωή του από θερμοπληξία, κατά τη διάρκεια εργασιών καθαριότητας στους εξωτερικούς χώρους του ΓΝΑ, σε συνθήκες καύσωνα.

11/7 Ο 36χρονος εργάτης στη ΛΑΡΚΟ, Άρης Δάρρας, έχασε τη ζωή του όταν χτύπησε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια εργασιών σε γερανογέφυρα.

12/7 Εργαζόμενος στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τραυματίστηκε όταν έπεσε από καρότσα φορτηγού οχήματος.

13/7 Αλιεργάτης στη θαλάσσια περιοχή της Θάσου τραυματίστηκε στο κεφάλι, στη προσπάθειά του να απελευθερώσει σχοινί από την προπέλα.

14/7 16χρονος εργάτης γης δαγκώθηκε από φίδι σε χωράφι της Κωπαΐδας.
 Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας για να βρεθεί αντιοφικός όρος.

16/7 Οικοδόμος τραυματίστηκε έπειτα από πτώση του από ύψος τριών μέτρων, στο Ηράκλειο Κρήτης.

17/7 37χρονος ναυτεργάτης στο ακτοπλοϊκό ταχύπλοο «ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ», έσπασε το χέρι του, κατά τη διάρκεια ελέγχου στις δεξαμενές καυσίμων.

19/7 48χρονος εργάτης στο ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου Σερρών έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από ύψος πέντε μέτρων , στην προσπάθειά του να καθαρίσει μηχάνημα μεταφοράς απορριμμάτων.

28/7 52χρονη εργάτρια στο εργοστάσιο της ΒΑ έχασε τη ζωή της όταν κατά τη διάρκεια εργασιών βρέθηκε κάτω από κλαρκ.

29/7 Εργαζόμενη στο χημείο του εργοστασίου της Φαρματέν  στην Παλλήνη υπέστη χημικό έγκαυμα, όταν φιάλη με καυστικό διάλυμα έπεσε πάνω της.

31/7 Ναυτεργάτης του πληρώματος του super express της εταιρείας golden starτραυματίστηκε στο αριστερό πόδι, έπειτα από σπάσιμο του κάβου κατά την αναχώρηση του πλοίου.

1/8 Εργαζόμενος στο εργοστάσιο ανακύκλωσης Ηρακλείου τραυματίστηκε στην πρέσα με αποτέλεσμα να πάθει κάκωση στο χέρι.

7/8 50χρονος εργάτης υπέστη ακρωτηριασμό και των δύο κάτω άκρων, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών στο γυμνάσιο Μελεσών Ηρακλείου καταπλακώθηκε από κλάρκ.

8/8 Εργάτης στην επιχείρηση Recycling south east LTD (ΚΔΑΥ Τρίπολης) τραυματίστηκε σοβαρά στα δάχτυλα του δεξιού ποδιού.

9/8 Εργάτης στο εργοστάσιο ανακύκλωσης Ηρακλείου τραυματίστηκε σοβαρά, όταν κατά τη διάρκεια διαλογής μια σακούλα έσκασε στα χέρια του.

10/8 50χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών σε φρεάτιο σε σπίτι στο Ρίο Αχαΐας έχασε τις αισθήσεις του από αναθυμιάσεις και έπεσε μέσα σε αυτό.

11/8 Εργαζόμενος στις επιχειρήσεις «κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος» διακομίσθηκε στο νοσοκομείο αφού  κατάπιε χλώριο βιομηχανικής χρήσης από μπουκαλάκι πόσιμου νερού που βρισκόταν στον χώρο εργασίας.

18/8 Εργάτης- χειριστής μηχανήματος Γκρέιντερ έχασε τη ζωή του, όταν το τροχοφόρο έπεσε σε χαράδρα στο δρόμο Πλατιάνα- Φιγαλεία στην Πελοπόννησο.

19/8 37χρονος εργάτης κατά τη διάρκεια εργασιών στο υπό ανέγερση δημοτικό σχολείο Γαζίου στο Ηράκλειο, χτυπήθηκε από μηχάνημα με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο αριστερό πόδι.

21/8 50χρονος εργάτης σε οικοδομή στη Θεσσαλονίκη τραυματίστηκε σοβαρά, έπειτα από πτώση σε φρεάτιο ασανσέρ.

22/8 Οδηγός του ΟΑΣΘ άφησε την τελευταία του πνοή στο τιμόνι εν ώρα υπηρεσίας.

22/8 Παιδίατρος στο νοσοκομείο Βόλου υπέστη ηλεκτροπληξία, όταν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος άνοιξε πόρτα ψυγείου στον προβλεπόμενο χώρο της ανάπαυσης των γιατρών.

24/8 62χρονος ελαιοχρωματιστής έχασε τη ζωή του πέφτοντας από σκαλωσιά στην Αμφιλοχία.

28/8 38χρονος εργαζόμενος στην τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ έπεσε σε φρεάτιο, με αποτέλεσμα να υποστεί συντριπτικό κάταγμα από το γόνατο και κάτω.

28/8 40χρονος εργαζόμενος τραυματίστηκε στα πόδια από βαρύ αντικείμενο, κατά τη διάρκεια εργασιών σε καφετέρια στη Λάρισα.

28/8 Εργαζόμενος ως τεχνίτης στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να μετακινήσει λεωφορείο που είχε βλάβη.

4/9 25χρονος εργάτης σκοτώθηκε την ώρα της δουλειάς σε εργοστάσιο επεξεργασίας μαρμάρου στη Δράμα, όταν καταπλακώθηκε από μαρμάρινο όγκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου