Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Άθλια προ­ώ­θη­ση της «θε­ω­ρί­ας των δύο άκρων» από το ΑΠΕ-ΜΠΕ






Στην έμ­με­ση προ­ώ­θη­ση της άθλιας και ανι­στό­ρη­της εξί­σω­σης του κομ­μου­νι­σμού με το να­ζι­σμό επι­δί­δε­ται το Αθη­ναϊ­κό-Μα­κε­δο­νι­κό Πρα­κτο­ρείο (ΑΠΕ-ΜΠΕ), με άρθρο που ανα­δη­μο­σιεύ­ει σή­με­ρα (24 Σε­πτέμ­βρη) στην στήλη «Ιδέες & Από­ψεις».

Πιο συ­γκε­κρι­μέ­να, το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανα­δη­μο­σιεύ­ει κεί­με­νο του βρε­τα­νού με­γα­λο­δη­μο­σιο­γρά­φου Gideon Rachman, αρ­θρο­γρά­φου των Financial Times, το οποίο τι­τλο­φο­ρεί­ται «Η ζωή, το πε­πρω­μέ­νο και η επί­θε­ση στον φι­λε­λευ­θε­ρι­σμό». Διό­λου τυ­χαία, ο Rachman επι­λέ­γει να πα­ρου­σιά­σει στο άρθρο του το βι­βλίο του ρώσου δη­μο­σιο­γρά­φου και συγ­γρα­φέα Βα­σί­λι Γκρό­σμαν «Ζωή και Πε­πρω­μέ­νο».


Στην προ­σπά­θεια του να στη­ρί­ξει το… «φι­λε­λεύ­θε­ρο ιδε­ώ­δες» και την «ατο­μι­κή ελευ­θε­ρία» (με λίγα λόγια την κα­πι­τα­λι­στι­κή ιδιο­κτη­σία), ο Rachman επι­δί­δε­ται στο αγα­πη­μέ­νο σπορ των αστών δη­μο­σιο­γρά­φων: τον αντι­κομ­μου­νι­σμό. Ανα­φε­ρό­με­νος στο βι­βλίο του Γκρό­σμαν, γρά­φει με­τα­ξύ άλλων:

«Το «Ζωή και Πε­πρω­μέ­νο» δι­η­γεί­ται το τρο­με­ρό κακό που προ­κά­λε­σαν ο στα­λι­νι­σμός και ο να­ζι­σμός στα άτομα εν ονό­μα­τι μιας ευ­ρύ­τε­ρης ομά­δας – του προ­λε­τα­ριά­του ή της «Αρίας φυλής». Τα λόγια του Γκρό­σμαν είναι επί­και­ρα όμως και στη δική μας, την πολύ με­τριο­πα­θέ­στε­ρη εποχή».

Να λοι­πόν, για άλλη μια φορά, η προ­σπά­θεια εξί­σω­σης του κομ­μου­νι­σμού με το να­ζι­σμό και η – χυ­δαία και πο­τα­πή – ανά­μει­ξη της τα­ξι­κής πάλης με την αρ­ρω­στη­μέ­νη, φρι­χτή να­ζι­στι­κή θε­ω­ρία της «αρίας φυλής»! Η τα­κτι­κή αυτή του Rachman (να εξο­μοιώ­σει τον Στά­λιν με τον Χί­τλερ) είναι άλ­λω­στε γνω­στή. Μόλις πριν λίγες μέρες το Ευ­ρω­παϊ­κό Κοι­νο­βού­λιο υιο­θέ­τη­σε σχε­τι­κό ψή­φι­σμα με το οποίο επι­χει­ρεί­ται η πλή­ρης δια­στρέ­βλω­ση της ιστο­ρί­ας και η ποι­νι­κο­ποί­η­ση των κομ­μου­νι­στι­κών ιδεών.

Στο τέλος του άρ­θρου, το ΑΠΕ-ΜΠΕ μας ενη­με­ρώ­νει ότι τα «κεί­με­να που φι­λο­ξε­νού­νται απη­χούν τις από­ψεις των συγ­γρα­φέ­ων και όχι του Πρα­κτο­ρεί­ου». Ωστό­σο, αυτό σε καμία πε­ρί­πτω­ση δε μπο­ρεί να απο­τε­λεί άλ­λο­θι για τις ανα­δη­μο­σιεύ­σεις του Πρα­κτο­ρεί­ου. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επι­λέ­γει τι θα δη­μο­σιεύ­σει και ως εκ τού­του έχει την ευ­θύ­νη για τις από­ψεις που εμ­φα­νί­ζο­νται στις σε­λί­δες του. Όλα τα υπό­λοι­πα είναι «προ­φά­σεις εν αμαρ­τί­αις». 

Το ερώ­τη­μα, λοι­πόν, πα­ρα­μέ­νει: Γιατί το ΑΠΕ-ΜΠΕ επέ­λε­ξε το συ­γκε­κρι­μέ­νο άρθρο, με τις συ­γκε­κρι­μέ­νες ανι­στό­ρη­τες ανα­φο­ρές στη θε­ω­ρία των δύο άκρων και μά­λι­στα λίγες μόλις μέρες μετά το ψή­φι­σμα του Ευ­ρω­κοι­νο­βου­λί­ου;

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΑ:


    Εσείς ΑΚΟΜΗ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ .... ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ!!!

    Κρατήστε:

    1ον. ΤΟ Φαληριμέντο της Εταιρείας "Τόμας Κούκ" ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΈΛΑΣΗ ΤΑ ΕΠΌΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ/ΕΝΕΡΓΕΙΑ!!! ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΛΕΊΝΟΥΝ ΤΑ ΕΠΌΜΕΝΑ ΧΡΌΝΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ!!! Ο Λόγος*;;;;

    2ον. Επειδή (όπως έλεγε ο Μάρξ και Λένιν) το Παγκόσμιο Οικονομικό Σύστημα (Ιμπεριαλισμός και ΌΧΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ!) βρίσκεται σταδιακά με ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΕ Colabrierung θέλουν να ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ "ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ" ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ!

    3ον. Δεν Σας κάνει εντύπωση (διότι Είσται Αναίσθητοι;;;) το άτυχο κοριτσάκι που ΕΙΝΑΙ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΊΑΣ ΤΟΥ (Αυτισμός) το "πλασάρουν" συγκεκριμένοι ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ και με την ΑΝΆΛΟΓΗ ΚΟΜΩΣΗ ΚΑΙ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ;;; (Αλλωστε οι "ομιλίες" της είναι: Απολίτικες Αντιεπιστημονικές Αλλότριες και Ασχετες)

    4ον. ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ (διότι Είσθαι Αναίσθητοι;;;-!!!) Στον ΤΕΛΙΚΌ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΒΑΛΑΝ ΈΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ ΒΑΡΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΑΜΕΑ ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ;;; ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΕΞΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΜΕΤΑΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΎ!!!!



    * ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΤΙΠΟΤΑ! ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝ ΑΝΤΙΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ (ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΣ=ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΜΟΣ) ΒΓΑΖΕΙ ΏΣ ΓΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ/ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΚΑΙ ΈΚΑΝΕ ΤΟΝ Β'ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ .... ΚΕΡΔΙΣΕ! Το ίδιο έλεγε και ο Leader/Führer: Και να Χάσουμε (που δεν θα χάσουμε) ξανά θα κερδίζουμε! Θυμίστε Μας ποιόν ΈΣΤΕΙΛΑΝ ΜΕ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΕΝ ΚΑΙΡΌ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ;; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΤΑΝ Ο ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ Führer Σας! Θυμίζουμε την μάχη της Δουκέρνης! Και ΞΑΝΑ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΖΟΥΜΕ: Ο Τσαμπερλάιν και ο Τσώρτσιλ ΕΙΤΑΝΕ ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΕΣ θεωρούμε ότι ο Μπόρις Τζόνσον Είναι το ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟΥΣ!!! ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ Ο ΑΓΓΛΙΚΌΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΗ ΤΣΏΡΤΣΙΛ;;; ΑΦΟΎ ΕΙΤΑΝ ... ΝΤΕΜΕΚ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ!!!-;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή