Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ


Απεργία στις 24 Σεπτέμβρη ενάντια στο αντεργατικό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο




Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη αποφασίζουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία ενάντια στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, με το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας το νήμα από τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, χτυπά μισθούς, κλαδικές συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις και βάζει στο «γύψο» τα συνδικάτα και τους αγώνες.

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο. Παράλληλα, όπως τονίζει, «εξουσιοδοτούμε την εκτελεστική επιτροπή να μετατοπίσει την 24ωρη απεργία σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει νωρίτερα προς συζήτηση το νομοσχέδιο στη Βουλή».


Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας αποφάσισε απεργία, τονίζοντας: «Απαντάμε με μαζικό, ενωτικό, ταξικό αγώνα. Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα! Κλιμακώνουμε με απεργία στις 24 Σεπτέμβρη!».

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Αν. Αττικής στην απόφασή του σημειώνει: «Όσοι ονειρεύονται ότι θα βάλουν το ταξικό, συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους στο "γύψο", ας ξυπνήσουν προτού πέσουν από το κρεβάτι. Η εργατική τάξη της χώρας δεν θα ανεχτεί να δουλεύει αυτή και τα παιδιά της σαν δούλοι τον 21ο αιώνα, έχει και τη δύναμη και την εμπειρία να δυναμώσει τον ταξικό πόλο στο κίνημα και να επιβάλει το δίκιο της».

Απεργία στις 24 Σεπτέμβρη κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Σάμου, με συγκεντρώσεις στη Σάμο στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και στην Ικαρία στις 12 το μεσημέρι στην πλ. Ευδήλου.

«Απεργούμε όλοι την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη. Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση της ΝΔ να παρέμβει ωμά στη δράση και τη λειτουργία των σωματείων, στο δικαίωμά μας στην απεργία», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Απεργία και συγκέντρωση στις 10 το πρωί στον Αγ. Μηνά αποφάσισε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας και καλεί τα Σωματεία όλης της περιοχής σε ενωτικό, μαζικό, ταξικό αγώνα, για το δικαίωμα στην οργάνωση και την απεργία.

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία καλεί η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), επισημαίνοντας: «Να γίνει υπόθεση κάθε Συνδικάτου, κάθε εργαζόμενου του κλάδου η επιτυχία της απεργίας, η υπεράσπιση των συλλογικών δημοκρατικών διαδικασιών των Συνδικάτων».

Απεργία αποφάσισε η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις των οικοδομικών σωματείων όλης της χώρας.

Απόφαση για 24ωρη απεργία έλαβε η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο και καλεί όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία καλεί η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, σημειώνοντας: «Να μην επιτρέψουμε να θυσιαστούν τα εργατικά και τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα για τα κέρδη του κεφαλαίου. Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα».
Απόφαση για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη έχουν πάρει: Το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα και μετά το κάλεσμα του ΠΑΜΕδεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα είχαν πάρει αποφάσεις για απεργιακή απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας για τις νέες αντιδραστικές αλλαγές.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου