Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

ΤΕ ΛΑΓΚΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Ανακοίνωση σχετικά με τα επεισόδια στα Νέα Βρασνά



Σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα επεισόδια στα Νέα Βρασνά, με αφορμή τη μεταφορά προσφύγων - μεταναστών στην περιοχή, η ΤΕ Λαγκαδά του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Η ανεξέλεγκτη μεταφορά επιπλέον προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία στα Ν.Βρασνά, συνολικά σε Δομές και Ξενοδοχεία της ηπειρωτικής Ελλάδας, χωρίς σχεδιασμό και χωρίς να έχουν δημιουργηθεί οι απαραίτητες νέες Δομές, αποτελεί μία ακόμα απόφαση διαιώνισης της ίδιας απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, ειδικά μετά την εφαρμογή της καταστροφικής συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, από τη στιγμή που δεν λύνεται το πρόβλημα της σταθερής και αξιοπρεπούς διαβίωσης και που τα αιτήματα ασύλου ή μεταφοράς σε άλλες χώρες της ΕΕ προχωράνε με το σταγονόμετρο. 


Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιώντας την εκρηκτική κατάσταση που υπάρχει στα νησιά προχωράει σε μέτρα έντασης της καταστολής και του αυταρχισμού, μεγαλύτερης εμπλοκής του μεταναστευτικού στα ευρωατλαντικά γρανάζια. Οι αποφάσεις της για το προσφυγικό - μεταναστευτικό πατάνε στον ίδιο δρόμο που χάραξε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και κλιμακώνουν αυτή την αντιδραστική πολιτική. Αποφάσεις που θα οδηγήσουν σε περεταίρω συρρίκνωση των όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει σε σχέση με το άσυλο, αλλά ακόμα και σε αύξηση νεκρών κατατρεγμένων ανθρώπων.

Επίσης, ούτε οι διάφορες προτάσεις εκ μέρους κρατών της ΕΕ δεν μπορούν να συμβάλουν στην ανθρώπινη διαχείριση και στη λύση του προβλήματος, αφού οι πολιτικές αυτών των ηγεσιών, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ είναι που δημιουργούν το πρόβλημα. Είναι οι ίδιες πολιτικές που οδήγησαν στην ιμπεριαλιστική επίθεση της Τουρκίας στη Συρία με τις πλάτες των ΗΠΑ, που θα δημιουργήσουν και νέα κύματα προσφύγων, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Ευθύνες απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση έχουν και όσες δημοτικές αρχές στηρίζουν την πολιτική των κυβερνήσεων, ΕΕ, ΝΑΤΟ που γεννά φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.

Με αυτή τους τη στάση όχι μόνο δεν αναδεικνύουν τις αιτίες και τη λύση του προβλήματος, αλλά στρώνουν το έδαφος για την ξενοφοβία και το ρατσισμό. Φαινόμενα που έχουμε ξαναζήσει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας, και τα οποία έχουμε καταδικάσει όλες τις προηγούμενες φορές, όπως καταδικάζουμε και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης 23 Οκτώβρη, όπου στοχοποιούνται αθώοι άνθρωποι – θύματα πολέμου και κάτοικοι του χωριού και όχι οι πραγματικοί υπεύθυνοι.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες θα έχουμε διαρκώς τραγικά φαινόμενα όπως νεκρούς και τραυματίες μέσα στις ίδιες τις Δομές, παραβατικές συμπεριφορές, τροχαία ατυχήματα στους δρόμους της περιοχής από τη δράση των διακινητών και άλλα.

Οι κάτοικοι της περιοχής, των χωριών, μπορούμε και χρειάζεται να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα στρέφοντας τα βέλη μας στους πραγματικούς υπεύθυνους. 

Ο αγώνας μας πρέπει να προσανατολιστεί στη σύγκρουση με τις διαχρονικές πολιτικές όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, συνολικά την πολιτική της ΕΕ, την κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, για το πρόβλημα του διπλού εγκλωβισμού των προσφύγων στη χώρα μας, διεκδικώντας αιτήματα που απ' τη μια θα εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες για τους πρόσφυγες, σεβασμό των δικαιωμάτων τους στο άσυλο και στη μεταφορά τους σε άλλες χώρες, και από την άλλη δεν θα επιτρέπουν (όσο αυτό είναι δυνατό μέσα σε αυτό το σύστημα) την εμφάνιση φαινομένων παραβατικότητας.

Γι’ αυτό χρειάζεται:
  • Να κλείσουν όλα τα hotspots στα νησιά και τον Έβρο και να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή νέα κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

  • Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι οικογενειακές επανενώσεις και να μη ζει κανένας ανήλικος σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος».

    Περιοδείες του ΚΚΕ στην περιοχή του Λαγκαδά

    902gr


1 σχόλιο:

  1. Σας παρακαλώ:

    1ον Διαβάστε Μάρξ για το Λούμπεν ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ και την αντιμετώπιση του!

    2ον. Διαβάστε Λένιν για το Λούμπεν ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ και τί Εστί "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ"!

    ΟΥΔΕΙΣ Από Μάρξ Ενγκελς Λένιν ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΛΥΜΜΜΕΝΕΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ!!!

    ΟΥΤΕ Ο ΦΙΝΤΕΛ/ΓΚΕΒΑΡΑ/ΧΟ ΤΣΊ ΜΊΝΓΚ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΛΟΥΜΠΕΝ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΟΝΑΖΙΣΜΟΥ!!!

    ΚΑΛΆ ΘΑ ΚΆΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΑ.ΛΙ.ΒΑ. (ΚΑΖΕΡΤΑ-ΛΙΒΑΝΟ-ΒΑΡΚΙΖΑ/ΚΑΛΥΒΑ) ΤΟΥ!!!

    ... διότι στο Dachau άφησαν χιλιάδες Έλληνες τα ΚΟΚΚΑΛΑ Τους αλλά "ΑΛΛΟΙ/ΑΛΛΟΣ" ΒΓΗΚΑΝ ... ΑΡΧΗΓΟΊ!..

    ..... ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή