Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Αλέκα Παπαρήγα: “Δε θα γίνουμε Γιαπωνέζοι να στηρίζουμε απεργίες, όπου οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν φορώντας ένα άσπρο περιβραχιόνιο,”



“Κ. Βρούτση, εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε Γιαπωνέζοι, να υποστηρίζουμε απεργίες, όπου οι εργαζόμενοι θα κάθονται στα γραφεία και τις μηχανές τους με ένα άσπρο περιβραχιόνιο, ούτε είμαστε με τα συνδικάτα που καθοδηγεί ο κ. Κόρμπιν”
Η Αλέκα Παπαρήγα ξεκίνησε την ομιλία της στη Βουλή για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο με τη φράση “για εμάς νόμος είναι το δίκιο του εργάτη”, το δικαίωμά του να αντιδρά και να παλεύει, γιατί αυτή είναι η ουσία του πολυνομοσχεδίου”. Αναφέρθηκε σε άρθρο της “Καθημερινής”, που στηρίζει την εκάστοτε κυρίαρχη πολιτική, για την “ασυλία του ΚΚΕ”, που δεν είναι προσωπική άποψη ενός αρθρογράφου, και χτυπά ουσιαστικά το δικαίωμα της απεργίας και της οργάνωσης του αγώνα. Και ξεκαθάρισε στον υπουργό Εργασίας πως “εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε Γιαπωνέζοι, να υποστηρίζουμε απεργίες, όπου οι εργαζόμενοι θα κάθονται στα γραφεία και τις μηχανές τους με ένα άσπρο περιβραχιόνιο, ούτε είμαστε με τα συνδικάτα που καθοδηγεί ο κ. Κόρμπιν…”


Σχολίασε στη φιλική συζήτηση που είχαν στην Επιτροπή Δραγασάκης και Άδωνις, με τον πρώτο να λέει πως η κυβέρνηση δε θα μπορούσε να μιλάει σήμερα για αναπτυξιακό νομοσχέδιο αν δεν είχε προηγηθεί η δουλειά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ (πλέον τα λένε και μόνοι τους…) αλλά και το 68% των μέτρων που ήθελε ο ΣΕΒ και υλοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση. Σημείωσε ότι η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση συνδέεται με την αύξηση των λαϊκών αναγκών, κάτι που αναδεικνύουν οι κομμουνιστές, κι ας το αρνούνται τα κόμματα εξουσίας.

Συνέχισε με το σχόλιο πως “διαφορές υπάρχουν στους δύο πόλους του δικομματισμού, αλλά η γεύση είναι ίδια”. Και έκλεισε λέγοντας στον Βρούτση πως διατηρεί στο εργατικό κίνημα “ό,τι σάπιο και νόθο υπάρχει”, όχι απλά τον κυβερνητικό αλλά τον εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση στο βίντεο που ανέβασε ο 902.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου