Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

«Black Friday»



Τις επόμενες μέρες θα δούμε κόσμο να μπαίνει μαζικά στα εμπορικά καταστήματα. Έχουμε δει στο εξωτερικό ακόμα και να σκοτώνονται υπάλληλοι και πελάτες στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν ένα φθηνό προϊόν. Η καθημερινή πραγματικότητα γίνεται όλο και πιο σκληρή.

Κάθε μέρα που περνάει, η αγοραστική ικανότητα των εργαζομένων και του λαού για την κάλυψη ακόμη και των βασικών αναγκών γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Οι μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις κάθε χρόνο αυξάνουν την κερδοφορία τους αναπτύσσονται όλο και περισσότερο. Ο τζίρος τους αυξάνεται, ανοίγουν νέα καταστήματα, εκσυγχρονίζονται.

Οι ιδιοκτήτες μεγαλομέτοχοι ζούνε στη χλιδή. Αντίθετα η καθημερινότητα για εμάς τους εργαζόμενους στο εμπόριο γίνεται όλο και πιο σκληρή» και αναφέρει ότι «οι προσφορές της "Black Friday" έρχονται να προστεθούν στις λευκές νύχτες, τα εορταστικά ωράρια και τις Κυριακές.

Η υπέρ-κερδοφορία των πολυεθνικών, των μεγάλων αλυσίδων απαιτεί για την "Black Friday" υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων, παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας. Δηλαδή στην ουσία μία εβδομάδα 12-ωρα, κόψιμο ρεπό για λίγα παραπάνω ευρώ στο τέλος του μήνα, στην καλύτερη περίπτωση.

Οι εργαζόμενους να μην ανεχθούν «στη λογική του να "ζεσταθεί η αγορά", "να κινηθεί η αγορά" να καούμε εμείς.

Μία αγορά γεμάτη ανεργία, υποαπασχόληση, απληρωσιά, πενιχρούς μισθούς, τσακισμένα δικαιώματα, πετσοκομμένες συντάξεις και ό,τι άλλο μας έχουν φορτώσει ειδικά τα τελευταία χρόνια. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και το "νέο Ασφαλιστικό" που επεξεργάζεται η κυβέρνηση της ΝΔ και αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων, προωθεί την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Σχεδιάζεται στις απαιτήσεις του κεφαλαίου, η Κοινωνική Ασφάλιση, οι συντάξεις να μετατραπούν σε αποκλειστική ευθύνη του κάθε εργαζόμενου, με μείωση των εργοδοτικών εισφορών και της συμμετοχής του κράτους. Στόχος τους είναι να παραδώσουν την κοινωνική ασφάλιση σαν ένα ακόμα "φιλέτο" στους μεγαλοεπιχειρηματίες και να θεωρήσουμε εμείς οι εργαζόμενοι ατομική μας υπόθεση ή επένδυση το δικαίωμά μας στην υγεία, πρόνοια, μητρότητα, σύνταξη.

Μόνο οργανωμένα, συλλογικά με το σωματείο μας μπορούμε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας, να βελτιώσουμε τη ζωή μας αλλά και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να αλλάξει η κατάσταση στη ζωή μας σε όφελός μας.

Γιατί δικαιούμαστε ένα καλύτερο παρόν και ένα καλύτερο μέλλον, αφού εμείς κινούμε τα πάντα, εμείς δημιουργούμε, με τις δικές μας πλάτες χτίζουν παλάτια οι μεγαλέμποροι. 

Οργάνωση - αγώνας - αντεπίθεση, κοινή πάλη με όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για φτηνά προϊόντα όλο το χρόνο και δουλειά με δικαιώματα.
 

1 σχόλιο:

  1. Σύντροφε αν θες γράψε για τον αγώνα των εργαζόμενων στα S/M «Αρβανιτίδης ΑΕΕΕ» - "ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ"

    https://gkagkarin.blogspot.com/2019/11/sm.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή